Soru Argb Kablolama Destek Lüfen

BayBoris

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar yeni bir sistem ddr 5 sistem topladım.
Galax 4070 super 3 fan argb'li model aldım. Ramlarim yine argb'li. 4 fanlı argb fanlı bir kasam var. Sorunum şudur ki anakartımın programından ışıklandırmayı müziğe vs göre yapmak istiyorum. İlk kez ışıklandırmalı cıvıl cıvıl sistem topladım ve 30 yaşında olmama rağmen özendim ve hepsi aynı şekilde yansın istiyorum. Anakartımda jrgb yazan ve 4 pinli bir giriş var fakat bende biri ekran kartı için diğeri de kasa fannları için 3 pinli dişi yuva var (sondan bir öncesinde yuva yok). Tüm bunları basit bir çoklayıcı ile anakarta bağlayabilir miyim ? Anakart üzerinde baktığım jrgb girişi bu işi için doğru giriş midir ? Konuyla ilgili bilgili arkadaşlar yardımcı olur ise çok sevinirim. Çok teşekkürler şimdiden.

Ekli dosyalar

• argb.jpg
    argb.jpg
    28 KB · Görüntüleme: 4

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
''Sorunum şudur ki anakartımın programından ışıklandırmayı müziğe vs göre yapmak istiyorum.
hepsi aynı şekilde yansın istiyorum.''
Senkronizasyon işinden bahsediyorsunuz. Bilemiyorum ne derece başarılı olabilir.
Anakarta ait senkronizasyon yazılımları seçici olabiliyor. Kendi markası açısından fan, gpu ışıklandırma seçebiliyor. Diğer markaları görmeme durumları var.

Galax 4070 super 3 fan argb
şunlardan hangisi
Birde bunun ışıklandırması için arı yazılımı ve kontrol kumandası görülüyor.

Kasa ile gelen bir fan-hub türü çoğaltıcı var mı?
Anakart marka ve modeli de önemli??
Kasa fanlarının güç soketleri ile rgb soketleri arı mı? bağlantı açısından
Sıvı soğutucu var ve ve rgb ise işin içine bu da girecek...

Kasa marka ve model?
Anakart marka ve model?
varsa rgb soğutucu bağlantı açısından marka ve model?

Önce, şu aşamada videoya bir göz atın özellikle ikinci bölümdeki fan-hub şeklindeki çoğaltıcı ile bağlantı... prensip olarak fikir verecektir...

Anakart üzerinde yeterli fan bağlantı noktası olaması durumunda şu tür ARGB-PWM Fan Kontrolcü ile ilerliyor

Bu videodakinin daha gelişmiş bir modeli

KS

BayBoris

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
''Sorunum şudur ki anakartımın programından ışıklandırmayı müziğe vs göre yapmak istiyorum.
hepsi aynı şekilde yansın istiyorum.''
Senkronizasyon işinden bahsediyorsunuz. Bilemiyorum ne derece başarılı olabilir.
Anakarta ait senkronizasyon yazılımları seçici olabiliyor. Kendi markası açısından fan, gpu ışıklandırma seçebiliyor. Diğer markaları görmeme durumları var.

Galax 4070 super 3 fan argb
şunlardan hangisi
Birde bunun ışıklandırması için arı yazılımı ve kontrol kumandası görülüyor.

Kasa ile gelen bir fan-hub türü çoğaltıcı var mı?
Anakart marka ve modeli de önemli??
Kasa fanlarının güç soketleri ile rgb soketleri arı mı? bağlantı açısından
Sıvı soğutucu var ve ve rgb ise işin içine bu da girecek...

Kasa marka ve model?
Anakart marka ve model?
varsa rgb soğutucu bağlantı açısından marka ve model?

Önce, şu aşamada videoya bir göz atın özellikle ikinci bölümdeki fan-hub şeklindeki çoğaltıcı ile bağlantı... prensip olarak fikir verecektir...

Anakart üzerinde yeterli fan bağlantı noktası olaması durumunda şu tür ARGB-PWM Fan Kontrolcü ile ilerliyor

Bu videodakinin daha gelişmiş bir modeli

Merhaba anakart modelini yazmayı unutmuşum heyecanıma verin lütfen özür diliyorum. Anakartım msı b65m-e modeli. Ekran kartım attığınız listede 2.. sıradaki model. Elimde eski sistemimden kalma thermalright assasins 120 modeli var. Kasa zoko dk431 isimli bir fan ve 4lü şekilde birbirine bağlı, psudan güç veriyorum fakat ayrıca yanında bir kablo daha var, isterseniz fotoğrafını yükleyebilirim.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482

Bu videodan az çok anlaşılıyor kasa fanlarının durumu. Molex ile psu dan güç alıyor. Her birini birleştirmiş ve 3 pinler. Anlatıyor sadece renklerini değiştirebilirsiniz hızı sabit kalyor vb..BİOS a girip baksanız göremeyeceksiniz fanları. Anakarttan güç almıyorlar-bağlantıları yok...

Anakarta geçersek

1x CPU Fan
2x System Fan
1x 4-pin RGB LED connector
JRGB1: RGB LED connector
The JRGB connector allows you to connect the 5050 RGB LED strips 12V.

Bunlarla ilgili bilgi ve şematik diagarm msı b65m-e daha rahat anlaşılır

Bu durumda:
thermalright assasins 120 rgb siz model sanıyorum. Güç bağlantısı---cpu fanda

Geriye iki tane chasis fan güç konnektörü kalıyor.
Bir tane de 1x 4-pin RGB LED connector 12 voltluk

GALAX GeForce RTX™ 4070 SUPER EX Gamer 1-Click OC
fan güç bağlatıları için bu adamların resmi sitesinde bağlantı kılavuzunu göremedim. rgb ile biraz bilgi var

Bahsettiğiniz senkronizasyon için üretici bilgi vermiş.
Yalnız kasadaki fanlar anakart JRGB1: RGB LED connector e bağlı olmadığı için senkronizasyon olmayacaktır.

KS

BayBoris

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Bu videodan az çok anlaşılıyor kasa fanlarının durumu. Molex ile psu dan güç alıyor. Her birini birleştirmiş ve 3 pinler. Anlatıyor sadece renklerini değiştirebilirsiniz hızı sabit kalyor vb..BİOS a girip baksanız göremeyeceksiniz fanları. Anakarttan güç almıyorlar-bağlantıları yok...

Anakarta geçersek

1x CPU Fan
2x System Fan
1x 4-pin RGB LED connector
JRGB1: RGB LED connector
The JRGB connector allows you to connect the 5050 RGB LED strips 12V.

Bunlarla ilgili bilgi ve şematik diagarm msı b65m-e daha rahat anlaşılır

Bu durumda:
thermalright assasins 120 rgb siz model sanıyorum. Güç bağlantısı---cpu fanda

Geriye iki tane chasis fan güç konnektörü kalıyor.
Bir tane de 1x 4-pin RGB LED connector 12 voltluk

GALAX GeForce RTX™ 4070 SUPER EX Gamer 1-Click OC
fan güç bağlatıları için bu adamların resmi sitesinde bağlantı kılavuzunu göremedim. rgb ile biraz bilgi var

Bahsettiğiniz senkronizasyon için üretici bilgi vermiş.
Yalnız kasadaki fanlar anakart JRGB1: RGB LED connector e bağlı olmadığı için senkronizasyon olmayacaktır.

Herhangi bir aparatla dahi olmuyor yani . Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Aparat eklesek çalışma prensibi
fanlardaki ARGB ve fan güc bağlantıları olan ki ayrı ayrı girişleri olan modellerde
Bir kablosu anakarttaki JRGB konnektörüne,
diğeri pwn özelliği, bios kontrolü için anakart şasi fan güç konnektörüne
aparata güç gelmesi için SATA güç kablosu bağlantısı

Sizdeki durumda kasa üreticisi kasa fanlarının güç konnektörünü ve rgb bağlantı konnektörünü birleştirip molex ile psu ya bağlamış.

Kasadaki her bir fanın güç ve rgb bağlantısı ayrı ayrı olsaydı veya diğer bazı kasalardaki gibi düzenleseydi olurdu.... Ayrıca 4 pin pwn değil de 3pin fan koymuşlar...

Ben bu şekilde gördüm. Özellikle vidoyu izledikten sonra....

Ekran kartı için bir sıkıntı görülmüyor. Onunla ilgili ayarlamaları yapabilirsiniz....

KS

BayBoris

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aparat eklesek çalışma prensibi
fanlardaki ARGB ve fan güc bağlantıları olan ki ayrı ayrı girişleri olan modellerde
Bir kablosu anakarttaki JRGB konnektörüne,
diğeri pwn özelliği, bios kontrolü için anakart şasi fan güç konnektörüne
aparata güç gelmesi için SATA güç kablosu bağlantısı

Sizdeki durumda kasa üreticisi kasa fanlarının güç konnektörünü ve rgb bağlantı konnektörünü birleştirip molex ile psu ya bağlamış.

Kasadaki her bir fanın güç ve rgb bağlantısı ayrı ayrı olsaydı veya diğer bazı kasalardaki gibi düzenleseydi olurdu.... Ayrıca 4 pin pwn değil de 3pin fan koymuşlar...

Ben bu şekilde gördüm. Özellikle vidoyu izledikten sonra....

Ekran kartı için bir sıkıntı görülmüyor. Onunla ilgili ayarlamaları yapabilirsiniz....
Teknik tabirlerden pek anlamıyorum kusuruma bakmayın. Kasa fan bağlantıları ve yine fanlara ait olduğunu düşündüğüm kasanın ön tarafından gelen girişler fotoğraflardaki gibi

Ekli dosyalar

• d5ce4393-3299-4254-a928-258ecd5de9a3.jpg
    d5ce4393-3299-4254-a928-258ecd5de9a3.jpg
    79.8 KB · Görüntüleme: 5
  • a59a32a5-0740-4ec3-af31-cf2a0fedef77.jpg
    a59a32a5-0740-4ec3-af31-cf2a0fedef77.jpg
    46.8 KB · Görüntüleme: 5

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri