Soru Argb Kontrolcü Lazımmı?

Vorcha

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
35
Sleeved anakart ve ekran kartı argb kontrolcülü 2tane kablo + olarak wraithten ismini unuttuğum yine argb kontrolcülü kasa fanları var bunları kontrol etmek için argb kontrolcüye ihtiyacın varmı acaba
anakartım kontrolü destekliyor ayriyetten kasanın arkasında kontrolcü gibi büyük bir şey var ama argb ile alakası olduğunu sanmıyorum merak edip yorumlamak isteyen olursa fotoğraf atabilirim

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
pclerde baya eskiyim ama rgb-argb ışıklandırmayla fazla ilgim alakam olmadı. yanlış bilmiyorsam (yanılma ihtimalimde var) kullandığın fanların argb'si anakartın argb teknolojisi ile uyumlu ise kontrolcüye gerek kalmadan anakartla kontrol edilebilir. yanlız bu koşulda anakartta yeterli argb portu var mı ? bilmiyorum. kontrolcü genellikle anakarta gerek kalmadan kontrolü sağlıyor. şayet anakarttaki rgb-argb teknolojisi ile uyumlu ise kontrolcüyü anakarta bağlayıp üstündeki tüm fanları eşit şekilde anakarttan kontrol edebiliyorsun. yani kasanın arkasındaki kontrolcü olası argb portu yetmeme sorununu çözdüğü gibi anakarta gerek kalmadan manual ayar yapmanıda sağlıyor. şayet kasada rgb düğmesi yoksa kontrolcünün switch'i reset düğmesine bağlanıyordu. kontrolcüyü kullandığında manual kontrol modundan çıkıp işi anakart kullanımına bırakması için kontrol düğmesine (azönce resete bağlayabilirsin dediğim) uzun basma kısa basma çift basma gibi durumlarda olabilir.

KS

Vorcha

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
35
pclerde baya eskiyim ama rgb-argb ışıklandırmayla fazla ilgim alakam olmadı. yanlış bilmiyorsam (yanılma ihtimalimde var) kullandığın fanların argb'si anakartın argb teknolojisi ile uyumlu ise kontrolcüye gerek kalmadan anakartla kontrol edilebilir. yanlız bu koşulda anakartta yeterli argb portu var mı ? bilmiyorum. kontrolcü genellikle anakarta gerek kalmadan kontrolü sağlıyor. şayet anakarttaki rgb-argb teknolojisi ile uyumlu ise kontrolcüyü anakarta bağlayıp üstündeki tüm fanları eşit şekilde anakarttan kontrol edebiliyorsun. yani kasanın arkasındaki kontrolcü olası argb portu yetmeme sorununu çözdüğü gibi anakarta gerek kalmadan manual ayar yapmanıda sağlıyor. şayet kasada rgb düğmesi yoksa kontrolcünün switch'i reset düğmesine bağlanıyordu. kontrolcüyü kullandığında manual kontrol modundan çıkıp işi anakart kullanımına bırakması için kontrol düğmesine (azönce resete bağlayabilirsin dediğim) uzun basma kısa basma çift basma gibi durumlarda olabilir.
dediğiniz gibi çoğu şey kasada rgb kontrolcü tuşu var ve kasa fanlarının yanında sıvı sogutucununda fanları oraya bağlı muhtemelen çoğaltma var rgbbye bağlı olduğu içinmi bilmiyotum ama anakarttan ram harici argb kontrolü yapamiyorum muhtemelen şart argb kontrölcü hem önerinizi hemde nasıl kullanıldığını yani takıldığını biliyorsanız anlatabilirmisiniz Teşekkürler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri