Yardım Arızalı Fanlar Acil Yardım.

alicelikrigor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
7500f
Ekran Kartı
9070xt
Merhaba arkadaşlar. 9070xt ekran kartı mini bir sistem topladım. Lakin kasa bir hayli küçük olduğu için fan molex kablolarını arka kapağa gizlerken fazla gerdirmişim. Bu durum sonrası sistem PSU veya Anakart korumalarını devreye sokarak güçü anında kesmeye başlamıştı. Yani Start alır almaz güç gidiyordu. Sonrasıda fan kablo bağlantılarını söktüm ve şu an tüm sistem sorunsuz çalışıyor. Şimdi yeniden dikkatli bir şekilde fan bağlantılarını yapsam PSU veya Anakarta zarar verebilir miyim? Sistem bana biraz pahalıya mal oldu ve açıkcası bir fan yüzünden herhangi bir donanım zarar görsün istemiyorum. Ama zaten PSU ve Anakarttaki korumalar işini yapacaktır ve bir sorun olmayacaktır deneyebilirsin derseniz tekrar kabloları fazla gerdirmeden fanları bağlamak istiyorum. Açıkcası bu konularda fazla bilgim olmadığı için aşırı tedirgin oldum.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
737
Kasa fanlarını -molex- nereye bağlıyorsunuz?
Anakart chasi fan yuvalarına mı?

Anakart nedir ? Asus olup, Anti-Surge koruması tetiklenme yaptıysa bu sıkıntı olabilir. Biraz hassas olabiliyor. Start alır almaz restart atar, bios uyarı arayüzünü açar. Burada Anti-Surge koruması devreye girmiştir diye belirtir.

Netleştirmek için önce fan bağlantısız çalıştırmayı denersiniz. Bu durumda anakart ve cpu güç bağlantılarında herhangi bir sorun olup olmadığını anlarsınız. (Bunu zaten yaptığınızı söylemişsiniz)
Eğer fanlar sebep oluyorsa buna göre dikkatli bir bağlantı ile kontrol ederek tekrar bakmak gerekecektir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri