Arızasının ne olduğunu çözemediğim masaüstü bilgisayarım

mehmet.yldz00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yeni bir bilgisayar aldım sürekli bir mavi ekran hatası veriyordu bu hata "CRITICAL PROCESS DIED" di.sorunun ne olduğunu anlamayınca pc yi aldığım firmaya gönderdim herhangi bir sorununun olmadığını 3 saate yakın her konuda test ettiklerini söylediler ve geri gönderdiler ama şimdide başka bir mavi ekran hatası alıyorum bu hata "WHEA UNCORRECTABLE ERROR"du.Bu hataları almaya başlayınca format attım ama bi işe yaramadı hatta pc nin format sonrası driverlerini bile yükleyemedim hatadan dolayı ve bilgisayarı kapattığımda bazen monitörle bağlantısı gidiyor fakat kasa çalışmaya devam ediyor.Bu sorunlarla ilgili fikri olan çözümünün ne olduğunu bilen yada sorun hakkında bi fikri olan varsa yardımcı olun sorunun yazılımsalmı yoksa donanımsalmı olduğunu bilmiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer aldığınız firma test etti ve bir sorun bulamadıysa bir ihtimal evinizdeki elektrik sistemi ile alakalı bir durum olabilir. Önce akım korumalı topraklama olan bir uzatma priz alın. Başka bir evde deneyin derdim ama genelde elektrik sistemi tüm mahallede aynı olur yani sorun başka bir evde vs. düzelmeyebilir ki tabi sorun elektrikse. Ayrıca sistem bileşenelrinizi yazın özellikle PSU modelinizi yazın sistemdeki PSU yine sorun elektrikse ve ürün dandikse bu olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri