Arkadaşlar Acil yardım

Emre Tuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba arkadaşlar demin bilgisayarımı başlat düğmesine bastığımda anakarttan cızzt diye ses geldi sonra anakarttan elektrik kesildi tekrar taktım ama tepki vermiyor yardımcı olursanız sevinirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kısa devre veya tamamen arıza problemi benim anlamadığım başlata basarak nasıl kısa devre yaptırdın. Öncelikler hiç tepki vermiyormu yoksa açılıp biryerde takılıp gerimi kapanıyor. Eğer hiç tepki vermiyor ise anakart pert bence. Ama eğer açılıp kapanıyor ise anakartı iyice incele herhangi bir Kondansatörler üzerinde veya etrafında yada herhangi bir yerde siyahlık veya koku varmı bunu kontrol et eğer var ise tamir tek yol yok ise Anakart, E.kartı ve HDD 'ler üzerindeki elektirk pinlerini kontrol et tam oturmuşlarmı diye sonrasında. RAM 'lerini sök uçlarını silgi ile sil tekrar tak.

KS

Emre Tuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam anakartımdan koku geliyor ledli benim anakart ledleri söndü

Şimdi hiç tepki vermiyor

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Emre Tuna' Alıntı:
Hocam anakartımdan koku geliyor ledli benim anakart ledleri söndü

Şimdi hiç tepki vermiyor

Hocamın da dediği gibi kondastörleri kontrol edin. Son zamanlarda parça değişimi veya taşıma olayı falan gerçekleştirdiniz mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O zaman yanmış belli SERVIS veya tamirciye götürmeniz gerekecek üzerindeki bileşenleri sökün onlarda zarar görmesin gücüde kesin. Geçmiş olsun sizin yapabilecek bir şeyiniz yok.

KS

Emre Tuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam Peki başka birşey zarar görmüşmüdür koku sadece anakarttan geldi

Birde hocam daha dün çalıştırdım birşeyi yokken birden böyle nasıl oldu anlamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU 'dan kaynaklı olabilir ani güç artışı sebep olmuş olabilir yada RAM gibi bir bileşen kısa devre çekmiş olabilir. Diğer bileşenler zarar görmüşmüdür bilemem eğer fiziksel olarak siyahlık veya herhangi bir koku yok ise diğer bileşenlerde sorun olmayabilir. Ama kesin olarak anlamanız için bir başka anakart üzerinde test etmelisiniz.

KS

Emre Tuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam yok hiçbirinde siyahlık yada koku yok sadece anakarttan koku geliyor işlemcinin sol kısmındaki ufak bir kasa var üzerinde gigabyte yazıyor altından geliyor koku işlemci yeni bide işlemcinin altına baktım üstüne baktım siyahlık yok hocam kokuda gelmiyordu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Mosfetlerden birisi yanmış işlemci ile ilgili bir besleme bileşeni kolay tamiri olan birşey tabi uygun mosfeti bulursa tamirci.

KS

Emre Tuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam anakart ve psu şimdi anladığım kadarıyla pert değil mi yenisi alınacak burda anakart tamir edicek adam yok malesef

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU 'da sorun olmayabiliir burada sadece ANAKART tamir edilecek yada yenisi alınacak PSU 'yu başka bir PC 'de denersen sorun olup olmadığını anlarsın 200 TL bir PSU masraf yapma eğer çalışıyorsa.

KS

Emre Tuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
PSU 'da sorun olmayabiliir burada sadece ANAKART tamir edilecek yada yenisi alınacak PSU 'yu başka bir PC 'de denersen sorun olup olmadığını anlarsın 200 TL bir PSU masraf yapma eğer çalışıyorsa.

Hocam mosfetler yanmış anakart pert tamir edilebilir ama garanti kullanıcı hatası dedi elimde kaldı öyle yeni bir anakart alarak devam ettim Allahtan kısa devre sonrası anakart kendini kitlemiş diğer bileşenlere zarar vermemiş ::)   konu kilit

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben demiştim Mosfetler yanmıştır diye. :) Yeni anakart aldıysan sorun yok. Ama neden olduğunu öğrenebildin mi? Eğer POWER veya başka bir bileşen sorunlu ise yine yakar kartı haberin olsun.

KS

Emre Tuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ben demiştim Mosfetler yanmıştır diye. :) Yeni anakart aldıysan sorun yok. Ama neden olduğunu öğrenebildin mi? Eğer POWER veya başka bir bileşen sorunlu ise yine yakar kartı haberin olsun.

Yok hocam Mediamarkt dan aldığım Gigabyte b250m gaming 3 anakart arızalı ama kullanıcı hatası dedikleri için çöp oldu bilmiyorum tamiri yapan olursa götüreceğim artık orada tamir olur satarım belki :(

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri