ARP.EXE hatası

Furkan Baş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hepinize merhaba hocalar bilgisayarı her başlatmamda ARP.EXE arkaplanda açılıyor ve %27 gibi bir işlemci kullanımı yapıyor. internetten araştırdım ve windows'un exesiymiş ve güvenlik derecesi bilinmiyormuş. Eskiden de vardı ama oyunlara girince falan açılıyordu mecburen görev yöneticisinden kapatıp devam ediyordum ve kapatınca bir daha bilgisayarı yeniden başlatıncaya kadar açılmıyordu. Bilgisayarım zaten iyi değil ve işlemciyi böyle kullandığı zaman hiçbir şey yapamıyorum. Bunu kaldırmanın veya işlemi otomatik sonlandırmanın bi yöntemi varmıdır lütfen yardımcı olun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
ARP.EXE Windows 7 Professional Edition 64-bit gibi ve sonrası Windows sistemlerinde TCP/IP Arp Command bileşeni sorumlu olan bir DLL dosyasıdır. ARP.EXE her zaman çalışmaz etkilenen makinelerde şu amaçlar için arka planda çalışır; kötü amaçlı yazılım üretimi ve çalıştırılması REFOG Keylogger indirmek ve yüklemek için sosyal ağ yolu ile bulaşan virüs kontrolü ve üretimi amacı ile kullanılır. Tavsiyem Format atman, Windows 'un kurulu olduğu diskten hiçbir şey alma yada alacaksan da o yedekleri yeni Windows 'una virüs yazılımı kurmadan takmaman ve tavsiye ettiğim yazılımlar KASPERSKY veya ESET yükledikten sonra yedeklerinin olduğu diskleri tarat ve öyle kullanmaya başla. Format işlemi sırasında sadece Windows 'u kuracağın disk takılı olsun sistemde.

KS

Furkan Baş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
teşekkür ederim tek çözümü format yani :/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bulduğum kaynaklara göre öyle. Ancak tavsiyem güncel bir sistem kurun tercihen Windows 10 Pro güvenlik anlamında daha çok rahat olursunuz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri