Hocam selamlar, yukarıda
@yunusx36 hocamın dediğine ben de katılıyorum burada bilgi kirliliği yok, sizin biraz kafanız karışmış olabilir. Radyatör öne koyulacaksa borular yukarıda olur. Taner hocamın bununla ilgili test videosu bile var, burada
linki var girip bakarsınız. Zamanınız yoksa resmini de atayım farkı kendiniz görün.
Ekli dosyayı görüntüle 19521
Anlaşılan radyatörü dik koyup boruyu aşağıya koyarsanız sizin 360mm yi doğru montajı yapılan 240mm radyatör bile soğutma anlamında geçer gibi duruyor.
Hava yapma konusunda ise radyatör dik ve borular üstte olsa dahi pompa radyatör giriş ve çıkış borularından aşağıda konumlandırıldığı müddetçe işlemci üzerindeki pompa hava yapmaz ve sağlıklı çalışır. Hava yaptığı anlaşılamaz. Sadece radyatör en aşağı yatay konmasın yeter, öyle yapılırsa işte o zaman pompada hava yapar ve pompa boşa dönebilir.
Özetle konuyu açan arkadaş 360mm almak istediği için yapacağı en iyi şey, yukarıda
@Tefnut hocamın resmini paylaştığı kasası gibi yapmak olacaktır. Zaten en ideal sizin de aldığınız zaman yapacağınız gibi üste koymak, üst tarafta 360 desteği olmayanlar için öne koyup boruları yukarı koymak.