Yardım Askerlik Göz Muafiyet Durumu

olcezefendimis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Yazacak başka bir yer bulamadım arkadaşlar kusura bakmayın artık. Askerlik için başvuru yapacağım ama bedelli de yapabilirim göz derecelerim yüksek muaf alırsam bedelli için krediye gerek kalmaz. Astigmatlarla hipermetroplarımı toplayınca 17.25 ediyor astigmatları yarıya bölünce 12,5 hesaplama nasıl yapılıyor bazı doktorlar hepsini toplamış bazıları ikiye bölmüş doktorlar yönetmeliği bilmiyorlar. Bir de yaygın sedef hastalığı var o da muaf olmama neden olur mu?

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Benim bildiğim kadarıyla hesaplama şöyle oluyor; hipermetropi/miyopi direkt ekleniyor, astigmat ise yarıya bölünüp öyle ekleniyor. Yani doktorların hepsini toplayarak yaptığı hesap yanlış. Senin değerler 12.5–13 civarı yapıyor, bu da +12.00 sınırının üstünde olduğu için büyük ihtimalle muafiyet alırsın. Üstüne bir de yaygın sedef varsa muafiyet ihtimalin daha da artıyor. Bedelliye kredi çekmene gerek kalmayabilir yani.

KS

olcezefendimis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Şöyle hocam sağ gözümde 4 derece hipermetrop 5 derece astigmat sol gözümde de 3.75 hipermetrop 4.50 astigmat var Direk yönetmelikte olan şu iki değerlendirmenin beni muaf edeceğini düşünüyorum
A Dilimi 3. Her iki gözün refraksiyon değerlerinin sferik eşdeğerleri farkı 6 diyoptri (6 diyoptridahil)’ye kadar olan miyopi, 4 diyoptri (4 diyoptri dahil)’ye kadar olan hipermetropi ve astigmatizmalar.NOT: Sferik Eşdeğer = Sferik Kusur + (Silenderik Kusur/2) şeklinde hesaplanır. 4. Her iki göz refraksiyon kusuru toplamı 14 diyoptri (14 diyoptri hariç)’ye kadar olanmiyopi, hipermetropi ve astigmatizmalar.

özellikle 4 ve üstü hipermetroplarım muaf aldırır gibi duruyor
(Öğretmenim, yıllarca kpss çalıştım, olmadı başka işlerde de dikiş tutturamadım bir iş buldum o da 6 ay beklemez beni kredi işleri de 300 bin e 600k geri ödemesi olur :( )

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri