Asla Çözülemeyen 1000Mb Sorunu

Dsedal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba, 1000mb internet hızım var wifide de bu hızı alıyorum (yani modemde sorun yok zaten modemin arkasında da 1gb desteği olduğu yazıyor) ama ethernet ile pcye bağladığımda bu hız asla 100mb hızı geçmiyor, bu yolların hepsini denedim:
1- driver güncelledim
2- aygıt yöneticisinden önerilen ayarların hepsini yaptım (1.0gbps tam ikili vs)
3- kabloyu modemin farklı lan portlarına taktım
4- hatta birkaç kez takıp çıkarın dediler onu bile yaptım ama asla düzelmedi
Allah rızası için bu nasıl düzelicek

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-02-10 160135.png
    Ekran görüntüsü 2026-02-10 160135.png
    5.6 KB · Görüntüleme: 11

Bagatur Kadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba, 1000mb internet hızım var wifide de bu hızı alıyorum (yani modemde sorun yok zaten modemin arkasında da 1gb desteği olduğu yazıyor) ama ethernet ile pcye bağladığımda bu hız asla 100mb hızı geçmiyor, bu yolların hepsini denedim:
1- driver güncelledim
2- aygıt yöneticisinden önerilen ayarların hepsini yaptım (1.0gbps tam ikili vs)
3- kabloyu modemin farklı lan portlarına taktım
4- hatta birkaç kez takıp çıkarın dediler onu bile yaptım ama asla düzelmedi
Allah rızası için bu nasıl düzelicek
Merhaba kullandığın ethernet kablosuna bakar mısın CAT5 mi yazıyor ?

Bagatur Kadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
cat 7 hocam yeni aldım, alanların çoğu da 1gb kullananlardı ve yorumları da 1gb alamkta sorun olmadığına yöneydi
cat 7 hocam yeni aldım, alanların çoğu da 1gb kullananlardı ve yorumları da 1gb alamkta sorun olmadığına yöneydid
PC ve modem arasında bir şeyler var mı ? duvardan içinden gelen kablo cat 5 olabilir cat7 olsa bile sizi kısıtlıyor olabilir

cat 7 hocam yeni aldım, alanların çoğu da 1gb kullananlardı ve yorumları da 1gb alamkta sorun olmadığına yöneydi
Kabloyu modem de olan lan portlarına tek tek tak ve her porta taktığında hızı kontrol et

KS

Dsedal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PC ve modem arasında bir şeyler var mı ? duvardan içinden gelen kablo cat 5 olabilir cat7 olsa bile sizi kısıtlıyor olabilir

Kabloyu modem de olan lan portlarına tek tek tak ve her porta taktığında hızı kontrol et
arada bir şey yok hayır

tek tek denedim bir sonuç değişmedi maalesef

Bagatur Kadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arada bir şey yok hayır

tek tek denedim bir sonuç değişmedi maalesef
Anakartın ethernet portu desteklediğinden emin ol veya anakart ethernet portun arızalıda olabilir.Başka bir bilgisayarda denemeni tavsiye ederim

Bios da ayar yaptın mı eğer yapmadıysan kullanmış olduğun anakart modemin neyse bios tuşunu öğren pc yeniden başlat bios ekranına gel oradan.LAN controller yada speed varsa oradan auto olarak 1.0gbps seç kaydet çık bunuda dene eğer buda olmaz ise dönüştürücü alıp denemen gerekebilir

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Aygıt yöneticisi- Ağ Bağdaştırıcılarından birde şunu kontrol edin. Sınırlama olup olmadığına bakarsınız.

KS

Dsedal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakartın ethernet portu desteklediğinden emin ol veya anakart ethernet portun arızalıda olabilir.Başka bir bilgisayarda denemeni tavsiye ederim

Bios da ayar yaptın mı eğer yapmadıysan kullanmış olduğun anakart modemin neyse bios tuşunu öğren pc yeniden başlat bios ekranına gel oradan.LAN controller yada speed varsa oradan auto olarak 1.0gbps seç kaydet çık bunuda dene eğer buda olmaz ise dönüştürücü alıp denemen gerekebilir
Yok hocam baktım onlara onlar da işe yaramadı
Aygıt yöneticisi- Ağ Bağdaştırıcılarından birde şunu kontrol edin. Sınırlama olup olmadığına bakarsınız.

Teşekkürler hocam müsait anda kontrol edicem

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
aygıt yöneticisinde ağ bağdaştırıcılarında ismi yazan ağ bağdaştırıcısı modeli nedir ?

yada laptopsa modelini masaüstü ise anakartın modelinide yazabilirsiniz

Son düzenleme:
KS

Dsedal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
aygıt yöneticisinde ağ bağdaştırıcılarında ismi yazan ağ bağdaştırıcısı modeli nedir ?

yada laptopsa modelini masaüstü ise anakartın modelinide yazabilirsiniz
ikinci galiba hocam, GIGABYTEB650M S2H anakart modeli

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-02-10 191952.png
    Ekran görüntüsü 2026-02-10 191952.png
    6.1 KB · Görüntüleme: 7

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
ikinci galiba hocam, GIGABYTEB650M S2H anakart modeli
bundan çok umutlu olmamakla birlikte anakartın sitesindeki realtek sürücüleri okadar güncel değil.

windows 10 kullanıyorsanız:

windows 11 kullanıyorsanız

realtekin 2 tip sürücüsü var biri daha stabil sonuç vermek adına güç yönetimi özellikleri kapatılmış sürüm. ben o sürümün linklerini verdim.

gerekli herşey denendiyse modem/router gbit çıkış veriyorsa kablo düzgünse iş anakarttaki ethernet kartına kalıyor. bir usb 3.0 gbit ethernet adaptörüyle sıkıntı çözülebilir. 300 tl gibi başlangıç fiyatları var.

not: realtek sitesinden indirmeler biraz uzun sürüyor

KS

Dsedal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bundan çok umutlu olmamakla birlikte anakartın sitesindeki realtek sürücüleri okadar güncel değil.

windows 10 kullanıyorsanız:

windows 11 kullanıyorsanız

realtekin 2 tip sürücüsü var biri daha stabil sonuç vermek adına güç yönetimi özellikleri kapatılmış sürüm. ben o sürümün linklerini verdim.

gerekli herşey denendiyse modem/router gbit çıkış veriyorsa kablo düzgünse iş anakarttaki ethernet kartına kalıyor. bir usb 3.0 gbit ethernet adaptörüyle sıkıntı çözülebilir. 300 tl gibi başlangıç fiyatları var.

not: realtek sitesinden indirmeler biraz uzun sürüyor
maalesef yine 100mb, sürücüleri kaldırıp yine denedim ama yine de100mb geçmedi, anakartta 1gb desteği olduğu yazıyor aslında yine de ethernet kartıyla bağlantısı olabiliyor mu

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
maalesef yine 100mb, sürücüleri kaldırıp yine denedim ama yine de100mb geçmedi, anakartta 1gb desteği olduğu yazıyor aslında yine de ethernet kartıyla bağlantısı olabiliyor mu
gigabit ethernet'i olan bir laptop gibi birşeyle deneseydin iş daha kesinleşirdi.

anakartında normalde gigabit ethernet var. kablodanda emin olduğuna göre ya modem/router çıkışlarında yada ethernet kartında bir durum var.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri