.assets Dosyası Nasıl açılır?

asd3411

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Selamlar Amacım Kendi Türkçe yamamı yapmak. Başlangıç olarak "Insurmountable" oyununu seçtim. ".PAK" Dosyalarını açıp türkçeleştirebiliyorum(Şuan sadece "Urban Trial Playground"oyununda denedim ve türkçeleştirdim).

"Insurmountable"
oyunu .assets dosyalarını açıp Türkçeleştirmek. Bilgisi olan var ise ve benimle paylaşırsa çok mutlu olurum <3

Ekli dosyalar

• Screenshot_8.png
    Screenshot_8.png
    43.5 KB · Görüntüleme: 68

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Selamlar, bir rehber buldum fakat aradığınız şey olup olmadığını bilmiyorum. Bir göz atın isterseniz.

Son düzenleme:

ibrahimunaLife

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
348
Selamlar, Bende sadece .assets formatındaki dosyayı nasıl açabileceğine dair Türkçe bir kaynak buldum. Unity uygulaması üzerinden açılabildiğini belirtmekte. Daha önce kurcalama ve inceleme deneyimim olmadı. Kontrol etmende fayda olabilir.

Farklı bir kaynakta yine bahsettiğin durum için aşağıdaki gibi bir açıklama eklenmiş.

" UnityEX, AssetsBundleExtractor, AssetStudio uygulamaları sana yardımcı olacaktır. Bazı oyunlarda txt dosyaları direkt dışarda oluyor. Bazı oyunlarda ise assets dosyaları içinde. Önce dil dosyaları nerede diye yoklayın. Sonra assets dosyalarını açıp Text dosyalarını bulmanız gerekiyor. Açıp yerelleştirdikten sonra da yine UnityEX ve AsetsBundleExtractor ile geri import etmek mümkün. Font dosyalarında TR karakter desteği yoksa tr karakter desteği eklemek için texture dosyalarında değişiklik yapmalısınız. Yok ben destek eklemek istemiyorum derseniz de TR karakterlerli çevirir, ardından yedek alır, diğer text metninde notepad++ ile ı'ları i, ş'leri s olarak uyumsuz seslerin hepsini çevirirsiniz. Import edersiniz. Yamanız hazır olur.

Genel yol bu. Ufak değişiklikler de olacaktır yanında. Hepsinin yerelleştirme olayı aynı değil çünkü."

Not : Bu işlemleri ve uygulamaları daha önce kullanmadım ve deneyimlemedim. Yardımcı olabilmek ve fikir sunabilmek için paylaşıyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri