Asus Anakart Biosa giremiyorum

n7cati

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225
Selam arkadaşlar , Asus A520-M-A kullanıyorum pcnin tuşuna basıyorum tak diye şifre ekranına atıyor yaklaşık 2-3 saniyede , del veya f2 spamlıyorum pc açılmıyor bu sefer, hersey çalışıyor ama ekran yok , neden böyle bilginiz var mı?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Selam arkadaşlar , Asus A520-M-A kullanıyorum pcnin tuşuna basıyorum tak diye şifre ekranına atıyor yaklaşık 2-3 saniyede , del veya f2 spamlıyorum pc açılmıyor bu sefer, hersey çalışıyor ama ekran yok , neden böyle bilginiz var mı?
Güç seçeneklerinden hızlı başlatmayı kapatıp deneyin

Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri\Güç düğmelerini yapacaklarını seçin

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Bilgisayar açıkken SHİFT tuşuna basılı tutarak YENİDEN BAŞLAT yapar mısınız?

Açılan ekranda Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > UEFI Donanım Yazılımı Ayarları tıklayın.

KS

n7cati

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225
Güç seçeneklerinden hızlı başlatmayı kapatıp deneyin

Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri\Güç düğmelerini yapacaklarını seçin
1670856179963.png

Nasıl bir ekran geldi?
hocam dediğiniz yöntemi biliyorum uefi ile biosa girme fakat o da olmadı siyah ekran geliyor

KS

n7cati

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225
Dakika 1:00 'den sonrasını izleyin.

hocam direkt kendim hallettim , 1. monitörü kapattım , 2 . monitörü açtım oraya görüntü geldi.
Aslında biosa giriyormuşum fakat görüntü gelmiyormuş hdmi ile oldu saolun yinede teşekkür ederim :)

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
hocam direkt kendim hallettim , 1. monitörü kapattım , 2 . monitörü açtım oraya görüntü geldi.
Aslında biosa giriyormuşum fakat görüntü gelmiyormuş hdmi ile oldu saolun yinede teşekkür ederim :)
AMD ekran kartıyla topladığım sistemlerde böyle çok uğraşıyorum. Bizzat kendi sistemimde 5500XT ekran kartıyla hangi yöntemi denediysem monitöre bağlıyken BIOS girememiştim. En sonunda TV bağlayınca BIOS ekranı görebilmiştim. NVIDIA karta geçince bir daha aynı sorunu yaşamamıştım. Bazen NVIDIA kartıyla da böyle sorun yaşayan oluyor. Çözdüğünüze sevindim. Sizin ekran kartı neydi acaba?

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Çok fazla denemeyle f2 girmeye çalışın. Çok hızlı açıldığı için yapılamıyor. İsterseniz pili çıkartıp sıfırlayıp deneyin. Olmadı disk bağlantısını kesip deneyebilirsiniz ama daha fazla uğraştırır.

KS

n7cati

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225
Bu arada yüksek performansa almanız daha iyi olur oyunlarda
o ayarı kapatsam daha yüksek performansmı alırım hocam? Ayarı bulamadım bu arada hala

Çok fazla denemeyle f2 girmeye çalışın. Çok hızlı açıldığı için yapılamıyor. İsterseniz pili çıkartıp sıfırlayıp deneyin. Olmadı disk bağlantısını kesip deneyebilirsiniz ama daha fazla uğraştırır.
hallettim hocam yinede teşekkür ederim

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
o ayarı kapatsam daha yüksek performansmı alırım hocam? Ayarı bulamadım bu arada hala
Benim ilk dediğim ayar kapanınca bilgisayar biraz daha geç açılır çünkü sistem kapanınca HDD ve SSD de kapanır normal şartlarda bunlar sistem kapansada açık kalıyor.
Güç modunu yüksek performansa alırsan performans artacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri