Asus B66M-A D4 I5-12400F 65 Watt Sorunu

allony

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu hafta msi b560m-a pro 11400f sistemdenden asus b660m-a d4 12400f sisteme geçiş yaptım,11400f'i 100 wattlarda kullanabiliyordum ama 12400f'i stress testlerinde maksimum 65 watt kullanıyor.youtube'dan videolar izledim ama olmuyor asus anakartta işlemci watt sınırını kaldıracak bir ayar mı var?Anakartta işlemci ile ilgili olan bölümlerin ss'lerini dosya uzantısı bmp olduğundan drive'a yükledim
Drive linki

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
504
İntel işlemci
12400F, tabi bunu biliyorsunuz K çarpansız Overlock için uygun değil.
12400f kullanmışlığım olsa da şahsen bu açıdan deneyip tecrübe etmiş değilim.

Bu durumda yabancı bir forumda test edenlerden ne kakar avantaj sağlar, değer mi değmez mi türünden bir konu dikkatimi çekti

''Hız aşırtma yok, güç sınırlamaları var. Kabul ediyorum, güç sınırlamalı ve sınırsız 12400F arasındaki performans farkı düşük tek haneli yüzdelerde, bu yüzden uğraşmasanız iyi olur. ''

''Ağır yükte, uzun süreli görevlerde, 65w güç sınırını kaldırarak %10'a kadar performans artışı elde edebilirsiniz. Genellikle 12400 için tüm çekirdek frekansı 4GHz'dir ve yaklaşık 80w güç tüketir. Varsayılan 65w güç sınırı, sürekli ağır görevlerde CPU'yu aşağıda tutar.''
-----------------------------------
ASUS anakrt için bu limiti kaldırmada izlenecek yolU asus şekilde tarif etmiş:
Sizdeki bios la karşılaştırın.
[AIOT] CPU Durum Sınırı nasıl değiştirilir?

1. Sistem önyüklemesinde BIOS ayarlarına erişin

2. "Gelişmiş menüye" erişin

3. "CPU Yapılandırması"na erişin

4. "CPU – Güç Yönetimi Kontrolü"ne erişin

5. "C durumu"nu seçin

6. Kullanmak istediğiniz C durum ayarına geçin

7. Menü seçeneğini "Çıkış Menüsüne" değiştirin

8. "Değişiklikleri Kaydet ve Sıfırla"ya dokunun ve ardından sistemi yeniden başlatın

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri