Asus Bios Güncelleme Sorunu

yucelarslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Merhaba,

Asus TUF Gaming B650 Plus WiFi anakart kullanmaktayım ve sistemi kısa bir süre önce topladım. Dünden bu yana hemn BIOS üzerinden flash bellek yardımıyla hemde Asus AI Suit 3 yazılımı ile BIOS güncellemesi yapmak istediğimde, güncellemedeki process çubuğuna geldiğinde ekran gidiyor. PC, RGB'ler vs çalışıyor ama görüntü gidiyor. DP ve HDMI kablolarıyla da denesem de fayda etmedi maalesef. Bilgisayarım toplama olduğu için bi bilgisayarcı arkadaşım topladı ve BIOS'ta görsellerdeki gibi bazı ayarlar yapmış. Bu ayarları defaul yapıp tekrar BIOS update yapsam sizce işe yarar mı? Bi de bu ayarlar makineye zarar vermeden bana fayda sağlıyor mu? Yani default'a çektikten sonra update olu veya olmaz bu ayarları tekrar kullanyım mı?

Anakart : Asus TUF Gaming B650 Plus WiFi
İşlemci : AMD Ryzen 5 7500F

Ekli dosyalar

• 20231101_232242.jpg
    20231101_232242.jpg
    808.1 KB · Görüntüleme: 35
  • 20231101_232258.jpg
    20231101_232258.jpg
    786.1 KB · Görüntüleme: 36

Musa464

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Sorun olmaz default yaptıktan sonra ram hızınız düşebilir. 1. fotoğraftaki gibi Memory Frequency ayarını kullandığınız ram max mhz göre ayarlayınız. Diğer ayarlarıda isterseniz eski değerlerine getirebilirisiniz.
günceledikten sonra bunları uygulayınız bios güncelemesi önemlidir perfonmas açısından

KS

yucelarslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Sorun olmaz default yaptıktan sonra ram hızınız düşebilir. 1. fotoğraftaki gibi Memory Frequency ayarını kullandığınız ram max mhz göre ayarlayınız. Diğer ayarlarıda isterseniz eski değerlerine getirebilirisiniz.
günceledikten sonra bunları uygulayınız bios güncelemesi önemlidir perfonmas açısından
peki ayaları default'a çektiğimde BIOS güncellemesi gerçekleşir mi? Maalesef temel sıkıntı bu güncelleme yapamıyorum

Musa464

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
peki ayaları default'a çektiğimde BIOS güncellemesi gerçekleşir mi? Maalesef temel sıkıntı bu güncelleme yapamıyorum
Default çekip deneyin olmaz ise bios pilini çıkarıp takınız eğer sorununuz devam ederse anakartınızda sorun olabilir yetkili servis ile konuşunuz

KS

yucelarslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Default çekip deneyin olmaz ise bios pilini çıkarıp takınız eğer sorununuz devam ederse anakartınızda sorun olabilir yetkili servis ile konuşunuz
Defaulta çekince Ai suite 3 yazılımı ile BIOS güncellemesini sağladım, teşekkürler hocam :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri