asus dual rtx 2060 süper mi yoksa asus rog strix rx 5700 mü ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aynı FPS durumuna bağlı 2 kart RX 5700 model daha ucuz olması gerek ama Strix versiyon olduğu için olması gerektiğinden pahalıdır. Ben olsam RTX 2060 Super alırdım ama bütçenize bağlı bir durum tabi. NVIDIA kartların daha az ısınma daha az güç tüketimi ve Ray Tracing avantajı var ama fiyatları pahalı olduğundan herkes tercih etmiyor. Strix veya Dual veya başka bersiyon bunlara takılmayın TUF serisi bir ASUS kart almadığınız sürece kalite ve diğer konularda hiçbir sorununuz olmaz.

KS

mert çalık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
peki sapphire rx 5700 xt PULSE u mu yoksa asus dual rtx 2060 süper i mi tercih ederdiniz sistemde ryzen 5 3600 işlemci ile. sapphire de soğutma problemi olur mu emin değilim ve sapphire pulse 5700xt amd r5 3600 ile sistem toplayıp sürekli sorun yaşayanlar var . sorunlar ise oyundayken bi anda pc kapanması çok ani fps droplar emin değilim o yüzden.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi kartın işlemci ile alakası yok sorun konusunda. AMD nin genelde tüm sorunları sürücü odaklı ve düzeltiyorlar. Çok nadir donanım kaynaklı sorunlu kart görürüsünüz ki çok çok düşük olasılık. 2. sorunuz ise AMD nin ısıl tasarım konusunda Nvidia kadar iyi olmadığı doğru şuana kadar çıkmış tüm AMD kartlar için bu durum böyle ama bunu 1 şekilde aşıyorsunuz o da önü mesh bir kasa almak. Eğer önü mesh bir kasa alırsanız kart Nvidia kartlar ile aynı sıcaklıklarda çalışıyor bunda bir sorun yok tabi kasayı önceden almadıysanız. Birde piayasada 1-2 kronik sorunlu model var onlardan uzak durun. En çok bilinenler ASUS TUF3 ve MSI markasından 1-2 model aslında MSI markasından sadece Gaming modellere bakın. Diğer tüm kartlar benzer soğutmaya sahip sayılırlar.

Gelelim Nvidia RTX 2060 Super durumuna söylememe gerek yoktur biliyorsunuzdur muhtemelen ama RTX 2060 Super kartı RX 5700 ün rakibi ve RX 5700 XT ise 2070 Super yani RTX 2060 Super almak size aynı paraya daha az FPS sunacak bu AMD avantajına Nvidia aleyhine bir durum. Bunun dışında Nvidia almak size birkaç avantajı yanında getirecek. 1. olan Ray Tracing kullanırsınız yada kullanmazsınız bu sene geleceği çok iyi bir teknoloji ve devamıda ileriye dönük hep olumlu olacak. 2. olan düşük TDP değeri bu daha az güç tüketimi ve daha az ısı demek oluyor. Son olan AMD kartlara göre daha stabil yazılıma sahip ve daha az sorun çıkartma potansiyeli olan bir GPU.

Özetlersek saf performans için RX 5700 XT seçimi mantıklı olan. Ancak bunların hepsi 1080p çözünürlüğün canına okuyan kartlar yani olay 1080p ise hepsi aynı kefedeler. Eğer ileriye dönük olsun ve sorun çıkartma potansiyeli çok az olsun + AMD kartlara göre daha az ısınsız diye bir düşünceniz varsa RTX 2060 Super alın geçin. Ben durum ne olursa olsun Nvidia tercih ederim. AMD beni INTEL işlemciden vaz geçirdi gerçekten bu konuda çok iyiler ama ekran kartı için bu düşünceyi bana henüz aşılayamadılar. Şahsi fikrim beni direkt örnek almayın kendiniz söylediklerime göre düşünüp kendi ihtiyacınıza ve düşüncenize göre hareket edin. Sorumluluk almam kararınızdan memnun olmazsanız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri