Asus fx553ve-dm416 Takılma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Muhammed Aksüt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Asus FX53VE-DM416 dizüstü bilgisayarımı yaklaşık 4 gün önce aldım. Cihaz Freedos'tu, Windows kurdum. Driverları güncellemeleri sorunsuz hallettim. Ancak bir sorun var. Bilgisayar uzun süre kapalı olduğunda ( 4 5 saat) ilk açtığımda saniyelik takılmalar yapıyor. Fare imleci dahil bütün sistem aralıklarla saniyelik takılıyor ve bilgisayarı yeniden başlatmadan sorun çözülmüyor. Yeniden başlattıktan sonra bir daha bu sorunla karşılaşmıyorum. Fakat gece kapatıp sabah açtığımda ilk açıldığında yine aynı sorun ortaya çıkıyor. Bunun nedeni nedir? Bilgisayarı yeni aldım bu sorun çok canımı sıkmaya başladı. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistemin kabataslak özellikleri;
Intel i5 7300HQ
2 GB GTX 1050 Ti
8 GB RAM

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bios güncellemeleri bazen bu konularda faydalı olabiliyor. Eğer yapabilecekseniz ve bios güncel değilse,bi güncellemeyi deneyin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows Güç Seçeneklerine gir Başlata yazarsan bulursun ve gelişmiş güç seçeneklerinde HDD 'nin kapanma dakikasını hiçbir zaman yap ve tamam de pencereyi kapat birde böyle dene.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Muhammed Aksüt' Alıntı:
Teşekkürler. Bu öneriyi de denicem. ☺️

Tam ve detaylı çözüm önerisi;
Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri\Plan Ayarlarını Düzenle konumuna girin ve Gelişmiş güç ayarlarını değiştir 'e tıklayın Sabit disk altındaki Ayar bölümünü Hiçbir Zaman yapın ve İşlemci güç yönetimi alt seçeneklerine gelin sırasıyla %100 / Etkin / %100 yapın ve  PCI Express altında Ayar kısmını Kapalı yapın ve Uygula/Tamam deyin ve test edin.

KS

Muhammed Aksüt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bunları test edip gelcem ben. ☺️

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows kaynaklı bir soruna benziyor. Bir yazılım veya servis buna sebep oluyor gibi bence temiz bir format atın. Sorunu anlamaya çalışırsak hem uzun sürer hemde sorunu kesin buluruz diye bir durum yok.

KS

Muhammed Aksüt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım çok teşekkür ederim. Bir ssd takviyesi yapıp öyle formatlamayı düşünüyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Muhammed Aksüt' Alıntı:
Uygun olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Cihazınızın özelliklerini kontrol ettim. Mevcut HDD 'nizi söküp yerine 2.5" bir SATA3 SSD takabilirsiniz. Eğer cihazı açarsanız 1 adet 2280 m2 slotunuzda var cihazın içinde buraya HDD 'nizi sökmeden bir 2280 m2 SSD 'de takabilirsiniz. Siz yapamazsanız bir bilgisayarcıya veya Vatan vs. gibi bir mağazadan alırsanız onların teknik ekibide bu işlemi gerçekleştiriyor. m2 alacaksanız cihazın özelliklerinde m2 slotu var yazıyor ancak yinede emin olmak için önce cihazı açıp olup olmadığını kontrol edin veya ettirin.

KS

Muhammed Aksüt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok teşekkür ederim. Zaten alırsam vatandan alıp orada da taktırırım. Cihaz daha 1 haftalık sizce böyle bir işlem garantiyi bozar mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Muhammed Aksüt' Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Zaten alırsam vatandan alıp orada da taktırırım. Cihaz daha 1 haftalık sizce böyle bir işlem garantiyi bozar mı?

Eğer özelliklerinde yazdığı gibi m2 slotu varsa ve m2 taktıracaksanız aldığınız yerde bu işlemi yaptırmanız taraftarıyım herhangi bir sorun olduğunda satın aldığınız yer size bu işlende bir soırun olursa garanti problemi çıkartmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri