ASUS H97-PLUS M2 SSD SORUNU

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

9ozgr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba, Asus H97-Plus anakartım ile ilgili bir problem yaşıyorum anakartta M2 desteği bulunuyor fakat taktığım M2 bir türlü bios ya da Windows tarafından görülmüyor. Kullanmış olduğum M2 SSD: INTEL OPTANE H10 bununla alakalı yapmış olduğum şeyler :

*Başka bir M2 ile denendi (James Donkey JD1000PRO)
*Anakart BIOS güncellendi
*BIOS SATA CONFIGURATION ayarı M2 ve SATA MOD olarak ve AHCI mod olarak denendir
*BIOS ayarlarından Onboard Devices Config. kısmından PCIe hattı aktif edildi X2 ve X4 Bant Genişliği denendi. (edit)

Bunun dışında önerisi olan yardımcı olabilecek olan arkadaşlar olursa çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakartınızda SATA5 ve SATA6 soketlerinde disk takılıysa onları başka soketlere takın. M.2 disk taktığınızda bu SATA portları devre dışı kalıyor. Eğer bu soketlerde disk takılıysa M.2 ondan görünmüyordur.

KS

9ozgr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakartınızda SATA5 ve SATA6 soketlerinde disk takılıysa onları başka soketlere takın. M.2 disk taktığınızda bu SATA portları devre dışı kalıyor. Eğer bu soketlerde disk takılıysa M.2 ondan görünmüyordur.

değerli cevabınız için teşekkür ederim bunu da denemiştim ne yazık ki yine de olumlu bir sonuç alamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
BIOS ayarlarından Onboard Devices Config. kısmından PCIe hattını aktif ettiğinizden emin olun. Genelde BIOS>Advanced>Onboard Devices Configuration kısmında olur bu ayar. X2 yaparsanız tüm slotlar aktif olur ama X4 yaparsanız çalışmayabilir.

KS

9ozgr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS ayarlarından Onboard Devices Config. kısmından PCIe hattını aktif ettiğinizden emin olun. Genelde BIOS>Advanced>Onboard Devices Configuration kısmında olur bu ayar. X2 yaparsanız tüm slotlar aktif olur ama X4 yaparsanız çalışmayabilir.

Maalesef bu ayarıda denedim değişen bir şey olmadı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Benden bu kadar o zaman. Başka bir önerim kalmadı sizin denedikleriniz ile beraber yapmadığınız bir şey kalmamış görünüyor. Ya soket arızalı yada anakartta sorun var diyebilirim.

KS

9ozgr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Benden bu kadar o zaman. Başka bir önerim kalmadı sizin denedikleriniz ile beraber yapmadığınız bir şey kalmamış görünüyor. Ya soket arızalı yada anakartta sorun var diyebilirim.

anladım yine de çok teşekkür ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri