Soru Asus Mu, Msi Mı Ya Da Gıgabyte Mı?

sorxez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
AMD Ryzen™ 9 9950X3D2 Dual Edition
Ekran Kartı
GeForce RTX™ 5080 16G GAMING TRIO OC WHITE
Herkese selam, uzun zamandır bilgisayar toplamayı düşünüyorum fakat aklımı kurcalayan ve bir türlü karar veremediğim bir şey var. "ASUS mu, MSI mı ya da GIGABYTE mı?"
Toplayacağım bilgisayarı olabildiğince aynı marka donanımla donatıp tüm bileşenleri tek bir yazılım üzerinden kontrol etmek ve görsel anlamda bir bütünlük yakalamak ana hedefim. Bunu yapmama olanak sağlayan ve almayı düşündüğüm üç markayı sizlerle paylaşıyorum:
ASUS; üst seviye ve kaliteli donanım ve yazılım özellikleri sunan, tasarımsal anlamda çağın ötesinde tasarımlara sahip, bilgisayar toplayacak olanlara geniş ürün yelpazesi sunan bir marka.
MSI; sağlamlığı ve stabilitesiyle uzun yıllar kullanabileceğin, en az ASUS kadar geniş ürün yelpazesi sunan ve muhteşem tasarımlara sahip (bana göre) bir marka.
GIGABYTE; ASUS ve MSI kadar ürün yelpazesinin olmadığını düşündüğüm, her ürüne ekstra bir ışık ya da ekran ekleyen, işlevsellikten çok görsele oynadığını düşündüğüm bir marka.
Markalar hakkında zihnimde yer etmiş ve isimlerini duyduğumda aklımda gelen ilk şeyleri sizlerle paylaştım. Almayı düşündüğüm marka aslında ASUS ya da MSI fakat yeniliklere açık birisiyim ve GIGABYTE hakkındaki fikirlerinizi, deneyimlerinizi duymayı çok isterim. Bu üç marka harici bir marka tercih etmeyi düşünmüyorum. Kasa, PSU ve soğutucu olarak da Lian Li tercih etmeyi düşünüyorum. Bütçe sınırım yok fakat lüzumsuz yere de para harcamak istemiyorum. Mesela 5090 alabilirim ama 5080 ile arasındaki fiyat farkına değeceğini düşünmüyorum ve 5080'in işimi fazlasıyla göreceğini düşünüyorum. Kendi halinde oyun oynayan biriyim, bilgisayarı topladığımda yayın açmayı da düşünüyorum. Ek olarak toplayacağım bilgisayar full beyaz bir bilgisayar olacak. Şuanlık düşündüğüm bileşenler:
İşlemci: AMD Ryzen™ 9 9950X3D2 Dual Edition
Ekran Kartı: GeForce RTX™ 5080 16G GAMING TRIO OC WHITE
RAM: G.Skill 2x32 GB (F5-6000J2636H32GX2-TZ5NRW)
Anakart: MPG X870E EDGE TI WIFI
Kasa: Lian-Li O11 VISION
Güç Kaynağı: Lian-Li RS
Soğutucu: Lian-Li HydroShift II OLED Curved
Dediğim gibi yeniliklere açığım ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Özellikle RAM konusunda kafam fazlasıyla karışık. Belirttiğim RAM'ler haricinde tasarımı ve performansı sisteme uyacak bir öneriniz varsa duymayı çok isterim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...

Ekli dosyalar

• MSI PC.png
    MSI PC.png
    1.8 MB · Görüntüleme: 2

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri