Asus prime b550-plus Anakart BIOS güncellemesi

CRO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

Yeni bir sistem toplamaktayım ve anakart olarak asus prime b550-plus modelini tercih ettim fakat anakartımda flash ile bios update etme özelliği yok.

İnternetten okuduğum yorumlar üzerine anakartın biosunu güncellemeden amdnin 5000 seri işlemcileri ile biosa giremiyorum ve topladığım sistemde işlemciyi amdnin 5000 serisinden seçtim. Yani elimdeki işlemciyle biosu güncelleyemeyeceğim yazıyor internette.

Böyle bir durumla karşılaşmış olan var mıdır? nasıl bir yol izlemem gerek?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Cvp: Asus prime b550-plus Anakart BIOS güncellemesi

Bios güncellemesi için maalesef daha eski nesil bir işlemci takmanız lazım. Anakartı eğer henüz satın almadıysanız aldığınız yerden update yapmalarını rica ederseniz belki yardımcı olurlar. Aksi takdirde daha eski bir işlemci bulmanız lazım.

KS

CRO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Evet ben de aynı şekilde biliyorum. başka bir yolu var mıdır diye sormak istemiştim.

KS

CRO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Evet ben de aynı şekilde biliyorum. Başka bir yolu var mıdır diye sormak istemiştim.
Çok teşekkür ederim.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,370
RE: Cvp: Asus prime b550-plus Anakart BIOS güncellemesi

CRO' Alıntı:
Evet ben de aynı şekilde biliyorum. Başka bir yolu var mıdır diye sormak istemiştim.
Çok teşekkür ederim.

Maalesef başka bir yolu yok. Önceki nesil bir Ryzen CPU takarak görüntü alıyorsunuz. Ardından en son sürüm BIOS güncellemesini yapıyorsunuz. Güncelleme tamamlandığında sistemi kapatıp, aldığınız işlemciyi taktığınızda görüntü geliyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri