Asus Prime B650M-R Anakartın 2. Slotuna Ram Takınca Görüntü Gelmiyor

Barlasson

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemin parçalarını tek tek sipariş verdim ve hatasız şekilde kurdum. RAM'leri tek tek sol slota takıyorum, ikisi de orada çalışıyor ama ikisini de sağ slota takınca çalışmıyor, birlikte takınca da çalışmıyor. Tek tek sağ slota takınca 3 bip hatası alıyorum (RAM hata sesi). İkisini beraber takınca 1 uzun 2 kısa bip sesi alıyorum. Hata açıklamalarında bu hata ekran kartı kaynaklı gözüküyor ama ben sistemi sol slotta tek RAM çalıştırıp Windows kurdum stres testi yaptım KCD2 + CS 2'de performansına baktım, ekran kartında veya başka bir üründe bir problem yok. Anakart bozuk diye şüpheleniyorum. Sizce ne yapmalıyım?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
ASUS B650M-R
anakartın bios ve chipset güncellemeleri yaptınız?
Diğer sürücüler, ekran kartı vb...

Siz hata kodlarına göre belirlemişsiniz zaten de, buna göre çözüm önerilerini araştırıp bakmak gerekecek.

İlk önce AMD anakartlar ve işlemci için akla gelmeyen, bu sebeple ram de sorun yaşayanların dikkat etmesi gereken nokta.
Soğutucuyu anakarta montajda vidaları çok sıkmayın. Ranm veri yolu üzerindeki baskı nedeni ile sorun yaşayanlar olmuş. Ne çok sıkı ne çok gevşek olsun.

''Hata açıklamalarında bu hata ekran kartı kaynaklı gözüküyor.''
Bunun için ekran kartını tekrar çıkarıp takma, bağlantılarını tekrar kontrol bir bakın, en basitinden.

Bios sıfırlama, pili çıkarıp, pc kasa güç düğmesine 15-20 saniye basılı tutarak. (Önce tabi pc güçten fişten çekilecek)
(Bunları biliyorsunuzdur zaten)

BİOSA girip RAM için EXPO yu açtı iseniz önce bunu da disable yapıp temel frekansa çekip bir deneyin

Sizin bu ramlar DUAL KİT tek kutuda fabrikasyon birbiri ile uyumluluğu kontrol edilip paketlenmiş RAM ler.
Dalayısı ile uyumsuzluk problemi söz konusu değildir.

Son olarka ta memtest 86 ile o çalışan slota ram leri takıp tek tek bir test.
Zaten yeni ram alınınca bunun yapılması lazım.

Sistem yeni henüz tozlanma vs. olmamıştır. Ama yine de sorunlu slotun içinin en ufak bir toz topağı olmadığından emin olun. Basıçla üfleme vb.. ile

Aklıma gelenler bunlar oldu.

Fazla açıklama yok ama bu kaynakta el altında durusun

Son düzenleme:

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Bios güncelledikten sonra DOCP modunu profile 1 yapıp deneyin. Ramleri sök tak yaparken gücü Psu düğmesinden kapatın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri