ASUS ROG MAXIMUS XI EXTREME Yardım lütfen

bayx01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
selamun aleyküm. ASUS ROG MAXIMUS XI EXTREME anakarta sahibim,birçok yerde konu açtım tek bir yanıt bile gelmedi bilen birisi yardım etsin lütfen.
*1 When SATA56 is enabled, PCIE x 16_3 will run at x2 mode.
*2 The DIMM.2 Slot (M.2_1/2) are disabled by default. Please adjust BIOS settings to enable DIMM.2 Slots.
Diye açıklama eklemişler kart bilgelerine nasıl bir bios ayarı yapmam lazım.
Bilgisayarı yeniden başlat dedğim zaman yaklaşık 1 dakika bekliyorum.
Bilgisayarı kapatıp açtığım zaman bu süre 25-30 sn ara sına düşüyor
Sistem özellikleri
ROG Strix GeForce RTX 2070 OC edition 8GB
i9 9900k
asus rog maximus XI extreme
nzxt h700i
msi optix 32cq
nzxt x72
samsung 970 500gb evo plus
cx 650 bronze 650 wwatt 80 plus.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS 'unuza standart ayarlarından hariç bir ayar yapmanıza gerek yok. Windows açılış kapanış hızlarınızı Windows üzerinden bir kaç ayar ile hızlandırabilirsiniz. BIOS 'unuz güncel olsun yeterli başka bir ekstra ayar gereksinimine ihtiyaç yok.

Başlata Sistem Yapılandırması yazın ve girin. Bir diğer ismi msconfig.exe 'dir.

Açılan pencerede Önyükleme seçeneğine girin ve bu kısımdan Gelişmiş seçenekler kısmına tıklayın. Daha sonra İşlemci sayırısı kısmını son rakam neyse ona çekin, 9900K 'da 16 olmalı. Bu sistem açılırken işlemciden destek alacağı çekirdek saıyısı ayarıdır. Tamam deyin ve Önyükleme seçenekleri kısmında GUI Yüklemesi yok kısmını işaretleyin. Bu Windows logosu ve Anakart logosunu göstermesini kapatır. Buda açılışı biraz daha hızlandırır. Zaman aşımı ayarını 3 yapın ve alttaki Tüm önyükleme ayarlarını kalıcı yap seçeneğini işaretleyin. Bu 3 aslında görecelidir 0 yapılır genelde ama bazı sistemlerde sorun oluşabiliyor bu yüzden en ideal rakam 3 'tür. Daha sonra Hizmetler sekmesine gelin ve Tüm microsoft hizmetlerini gizle kutusunu işaretleyin ve yukarıdaki listeden başlangıçta gerçekten ihtiyacınız olan şeylerin işaretli olması gerek bunları işaretleyin. Örneğin, NVIDIA yada AMD ile alakalı şeyler, Antivirüs, Ses kartı ile ilgili şeyler, Ekran kartı uygulamanız, Mouse + Klavye için bir uygulama varsa bu vs. gibi önemli şeyler hariç her şeyin kutusunu boş bırakın ve işlemler tamamlanınca Uygula/Tamam deyin. Yeniden başlatmak isterse sonra deyin. Daha sonra Görev Yöneticisini açın ve Başlatma seçeneğine gelin bu kısımdada sistem başlangıcında gerçekten önemli olan şeylerin başlamasını Etkin bırakın. Gereksiz şeyler sistem başlangıcını yavaşlatır. Hizmetler sekmesi ayarları gibi sadece önemli olanlar kalsın. Tüm bu işlemlerden sonra sisteminiz biraz daha hızlı açılıp kapanacak. Yeniden başlatıp ayarların etkisini görebilirsiniz. Bende uzun yıllardır bu ayarları bu şekilde kullanıyorum. 10-15 saniye açılış kapanış sürem.

KS

bayx01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Söylediklerinizin bir kısmını yapmıştım tekrar üstünden geçtim ve hepsini yaptım.şuan yeniden başlatma süresi 45-50 sn civarı

hiraburak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bu anakartin ne gibi bi ekstra ozelligi var ki 3500 lira merak ediyorum ? Kisaca bilgi verirseniz sevinirim tskler

KS

bayx01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yurt dışındayım bilgisayarda sorun olduğu zaman tamirciye gidip uğraşmak vs çok zor benim için.3 gün uykusuz kaldıktan sonra canımdan kıymetlimi alayım iyisini sorun çıkartmasın diye aldığım anakart

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
hiraburak' Alıntı:
Bu anakartin ne gibi bi ekstra ozelligi var ki 3500 lira merak ediyorum ? Kisaca bilgi verirseniz sevinirim tskler

En önemli Performans odakları en tepe seviyede. Özellikle O.C. işlemleri ve SSD performansı konusunda. Güçlü bir FAZ yapısına sahip bu anakart en tepe O.C. denemelerini yapabilmeniz için ve buna özel birde soğutma bloğuna sahip bu başlı başına fiyatı arttıran bir husus. Birde SSD performansı var tabi özel bir Slot 'a sahip RAM yuvalarının yanındaki soket SSD performansı için özelleştirilmiş bir yer ve performansı ve dış etkenleri kesme konusunda özellikle tasarlanmış bir bölüm burası.
Üzerindeki SES çipi , Ağ çipi, Wifi ve özelliştirmeler RGB , malzeme kalitesi vs. her şey en tepe noktasında bu yüzden fiyatı yüksek. ASUS 'un 9900K için yaptığı en kaslı anakart kendisi.

bayx01' Alıntı:
Söylediklerinizin bir kısmını yapmıştım tekrar üstünden geçtim ve hepsini yaptım.şuan yeniden başlatma süresi 45-50 sn civarı

Başlatma sürenizin azalmasına sevindim.

KS

bayx01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sürenin Daha da azalması için araştırmalara devam edeyim.Yardımınız için teşekkür ederim size

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
bayx01' Alıntı:
Sürenin Daha da azalması için araştırmalara devam edeyim.Yardımınız için teşekkür ederim size

Birde şu ayarları yapın,

Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri\Sistem Ayarları

Bu konuma girin ve Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir seçeneğine tıklayın altta pasif durumda olan ayarlar açılacak bu kısımda Hızlı başlatmayı aç ayarının işaretli olması gerek zaten böyle ise sorun yok ama değilse işaretleyin ve en alttan Değişiklileri kaydet deyin.

Sonra BIOS 'a girin ve F7 ile gelişmiş ayarlara geçin bu kısımdan BOOT sekmesine gelin ve Fast Boot ayarını Enable yapın ve Next Boot after AC Power loss seçeneğini Normal Boot yapın ve alttaki Boot Logo Display kısmını Auto ve altındaki POST Delay Time süresini 0 olarak ayarlayın F10 ile kaydet yapın ve BIOS 'tan çıkın.

Bir sorun olursa BIOS ayarlarını Exit sekmesine gelip sıfırlayabilirsiniz.

Ekstra bir ayar vs. bulursam size bildiririm.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri