ASUS ROG RTX 3080 10GB alınır mı?

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Arkadaşlar merhaba, ASUS ROG RTX 3080 10GB modelini almayı düşünüyorum ancak ROG serisinde aşırı coil whine sesi var diyorlar, bu nedenle çok tedirgin oldum. Sizce bu kart alınır mı? Alınırsa sizce 3080'i Core Reactor 750W Gold PSU besler mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
İşlemci modelinizi paylaşabilir misiniz ?
Önceki yorumumu tekrarlıyacağım. Rog serisi Asusun üst segment ürünlerini barındırıyor. Yeni nesil kartların çoğunda CW mevcut zaten. İllaki diyorsanız ben rahatsız olurum bu CW'den. EVGA'nın üst segment kartlarına yönelebilirsiniz.
Not: CW performansa etki etmez. Fps sınırlandırarak kısmi çözüm yapılabilir.

KS

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
İşlemci modelinizi paylaşabilir misiniz ?
Önceki yorumumu tekrarlıyacağım. Rog serisi Asusun üst segment ürünlerini barındırıyor. Yeni nesil kartların çoğunda CW mevcut zaten. İllaki diyorsanız ben rahatsız olurum bu CW'den. EVGA'nın üst segment kartlarına yönelebilirsiniz.
Not: CW performansa etki etmez. Fps sınırlandırarak kısmi çözüm yapılabilir.
İşlemci olarak ilk 2 ay R5 3600 daha sonra 5800X kullanacağım. Coil Whine konusuna gelirsek durumdan haberdarım fakat ROG serisinde anormal düzeylerde bu ses var diyorlar. Örneğin MSI Suprim serisi hakkında nadiren açılan konular veya çekilen videolar varken ROG serisi hakkında neredeyse yüzlerce konu var. YouTube'a RTX 3080 coil whine yazıyorsunuz ortalık ROG videosu kaynıyor. O sebeple tedirgin olduğum bir konu.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
İşlemci olarak ilk 2 ay R5 3600 daha sonra 5800X kullanacağım. Coil Whine konusuna gelirsek durumdan haberdarım fakat ROG serisinde anormal düzeylerde bu ses var diyorlar. Örneğin MSI Suprim serisi hakkında nadiren açılan konular veya çekilen videolar varken ROG serisi hakkında neredeyse yüzlerce konu var. YouTube'a RTX 3080 coil whine yazıyorsunuz ortalık ROG videosu kaynıyor. O sebeple tedirgin olduğum bir konu.
Birkaç foruma göz gezdirdim dediğiniz gibi problem yaşayan kişiler ortalamanın üstünde. EVGA veya MSİ ürünlerine yönelim sağlayabilirsiniz o zaman. Yüksek riskli bir modele gerek yok.

KS

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Birkaç foruma göz gezdirdim dediğiniz gibi problem yaşayan kişiler ortalamanın üstünde. EVGA veya MSİ ürünlerine yönelim sağlayabilirsiniz o zaman. Yüksek riskli bir modele gerek yok.
O kadar kararsız kaldım ki muhtemelen bir şey alamadan stoklar bitecek. Amazon üzerinden almak istiyorum, EVGA için stok beklemem gerek. MSI Suprim zaten ütopik fiyatlarda. Ya başka yerden alacağım ya da bekleyeceğim. Kararsızım.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
O kadar kararsız kaldım ki muhtemelen bir şey alamadan stoklar bitecek. Amazon üzerinden almak istiyorum, EVGA için stok beklemem gerek. MSI Suprim zaten ütopik fiyatlarda. Ya başka yerden alacağım ya da bekleyeceğim. Kararsızım.
Bütçenizi paylaşabilir misiniz ? Amazonu müşteri desteği kalitesinden dolayı mı tercih edeceksiniz ?

KS

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Bütçenizi paylaşabilir misiniz ? Amazonu müşteri desteği kalitesinden dolayı mı tercih edeceksiniz ?
Bütçem yaklaşık 20 bin lira ve evet, Amazon'u müşteri desteğinden dolayı tercih edeceğim. Yaklaşık 3 hafta önce bir MSI Z Trio 3070 aldım. Kart ilk başta çok iyiydi, coil whine vardı fakat rahatsız etmiyordu ama 3 hafta sonunda coil whine olayı katlanılmaz hale geldi. Ses git gide arttı. 20 günün sonunda iade talebi oluşturdum ve firma araya haftasonu girmesine rağmen 5 günde iade alıp ücreti verdiler. Ciddi anlamda üst düzey bir firma. Ülkemizdeki firmalarda hak verirsiniz ki böyle bir durum söz konusu değil.

hüsoouuee

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Bütçem yaklaşık 20 bin lira ve evet, Amazon'u müşteri desteğinden dolayı tercih edeceğim. Yaklaşık 3 hafta önce bir MSI Z Trio 3070 aldım. Kart ilk başta çok iyiydi, coil whine vardı fakat rahatsız etmiyordu ama 3 hafta sonunda coil whine olayı katlanılmaz hale geldi. Ses git gide arttı. 20 günün sonunda iade talebi oluşturdum ve firma araya haftasonu girmesine rağmen 5 günde iade alıp ücreti verdiler. Ciddi anlamda üst düzey bir firma. Ülkemizdeki firmalarda hak verirsiniz ki böyle bir durum söz konusu değil.
hocam fpsyi sabitleseniz bile mi ses cok fazla geliyordu

hüsoouuee

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Evet, ama işin tuhaf tarafı bu sorunun 3 hafta içinde katlanarak artmasıydı. Ses ilk geldiği hali ile kalsaydı hiçbir şikayetim yoktu ki zaten problem dahi etmedim.
fps sabitlediğiniz halde ses fazlaysa cidden anormal bir durummuş

KS

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
fps sabitlediğiniz halde ses fazlaysa cidden anormal bir durummuş
Aynı ürünü tekrar almayı düşündüm, hatta kargoya verdikten sonra acaba değişim talep edebilir miyim diye desteğe yazdım fakat iade talebi ile etiket oluşturulduğu için mümkün olmadığını belirttiler. Karttan ciddi anlamda memnundum, soğutması olsun son zamanlarda ki cw saymazsak sessizliği olsun üst düzeydi. 1300-1500 RPM'de full yükte kart 65-68 derecelerde çalışıyordu. Şu an maalesef stok yok, stoklara girerse de 20 binin üzerinde olacağını düşünüyorum. 14.5K gibi bir fiyata almıştım.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
KS

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Tuf serisinden bir üründe indirime girmiş. Yorumlarda problem de göremedim. Araştırılıp bu ürün de alınabilir. Ama Amazon satışlı değil maalesef.
ASUS RTX3080 12GB Tuf
Amazon'nun sattığı neredeyse tüm 3070Ti'ler 3080'ler alışveriş listemde :) Sıkı takip ediyorum, çoğunda stok yok zaten. Uygun bir şey bulursam hemen alacağım.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
23K maalesef veremem ancak MSI modelinin fiyatı iyiymiş. Siz olsanız ROG mu MSI mi alırsınız?
Yanii hocam. Bayadır ilgilenmiyordum yeni yeni bakınmaya başladım son serilerin tasarımlarına. Benim için ütopik kart Aorus Extreme ve Evga FTW3' lerdir. Kronik problemleri yoksa iki marka(Asus-Msi) da birebir denebilir. Zaten yanlış değilsem serinin en üst tasarımları. MSI' da çok problem görünmüyorsa tercih edilebilir duruyor. Fenerbahçe - Galatasaray kıyası gibi düşünün :D . Tuf model 12 GB olduğu için o da göz önünde bulunabilir.

KS

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Yanii hocam. Bayadır ilgilenmiyordum yeni yeni bakınmaya başladım son serilerin tasarımlarına. Benim için ütopik kart Aorus Extreme ve Evga FTW3' lerdir. Kronik problemleri yoksa iki marka(Asus-Msi) da birebir denebilir. Zaten yanlış değilsem serinin en üst tasarımları. MSI' da çok problem görünmüyorsa tercih edilebilir duruyor. Fenerbahçe - Galatasaray kıyası gibi düşünün :D . Tuf model 12 GB olduğu için o da göz önünde bulunabilir.
EVGA ve Aorus'u daha önce kullanmadığım için o konuda fikir sahibi değilim maalesef. 1-2 gün daha Amazon'u takip edeceğim. Olmazsa da başka siteden alım yapacağım. Her şey için herkese çok teşekkür ederim.

hüsoouuee

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
hocam konuyla alakasız ama bişi sorucam

xfx ve sapphire arasında ne fark var acaba

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
EVGA ve Aorus'u daha önce kullanmadığım için o konuda fikir sahibi değilim maalesef. 1-2 gün daha Amazon'u takip edeceğim. Olmazsa da başka siteden alım yapacağım. Her şey için herkese çok teşekkür ederim.
Sonuçlar hakkında bilgilendirin lütfen. Şimdiden hayırlı olsun iyi günlerde kullanın hocam.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
hocam konuyla alakasız ama bişi sorucam

xfx ve sapphire arasında ne fark var acaba
Son rx 6xxx serilerinde Sapphire bobin sarımlarından dolayı cw olarak ciddi problemlerle karşılaşıyormuş. Xfx daha başarılı şimdilik. Malzeme kalitesi olarak iyi modellerini seçmekle beraber XFX tercih edilir. Bireysel konuya gelirsek Sapphire rx 5xx serisinden beri biliyorum. O zamanlar 5xx üreten firmalar içindeki en sağlam marka denebilir. Üst seviye ekran kartına geçersem FTW3 - Aorus Extreme(fanı ledli olan tasarım) - Amd tarafında da Sapphire(ikonik ve güzel geldiği için) geçerim. @Vaixun. konusundan çıktık biraz kusura bakma hocam.

hüsoouuee

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Son rx 6xxx serilerinde Sapphire bobin sarımlarından dolayı cw olarak ciddi problemlerle karşılaşıyormuş. Xfx daha başarılı şimdilik. Malzeme kalitesi olarak iyi modellerini seçmekle beraber XFX tercih edilir. Bireysel konuya gelirsek Sapphire rx 5xx serisinden beri biliyorum. O zamanlar 5xx üreten firmalar içindeki en sağlam marka denebilir. Üst seviye ekran kartına geçersem FTW3 - Aorus Extreme(fanı ledli olan tasarım) - Amd tarafında da Sapphire(ikonik ve güzel geldiği için) geçerim. @Vaixun. konusundan çıktık biraz kusura bakma hocam.

rx 6600 alıcaksam xfx tercih etmeliyim o zaman

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri