Asus Rog Rx5700

HallyJeann

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar herkese selam iyi forumlar öncelikle. Kullanmakta olduğum ekran kartı Asus rog rx5700 ve bu ekran kartıyla son birkaç aydan beri ciddi manada canımı sıkan bir sorun yaşamaktayım herhangi bir oyunu açarken ekran siyah ekrana düşüyor ve ekran karıncalaşıyor (videoyu ek`e bıraktım) bu loop şeklinde devam ediyor taki ben restart atana kadar. Reset attıktan sonra pc sağlıklı bir şekilde açılıyor ancak oyuna girmek istediğimde tekrardan aynı durum meydana geliyor. Eğer kafası eserse hiç sorun olmadan oyunu açıyor. Bu durum bilgisayarı kullandığımda %40-%50 kesin oluyor birkaç denemeden sonra sorun çözülüyor.
(Res attıktan sonra Amd yazılımından beklenmeyen bir arızadan ötürü wattman ayarları geri yüklendi mesajı alıyorum)
----Driverlar güncel (eski sürümler denendi), bios güncel----
Sistem özellikleri:
*Ryzen 5 3600
*16gb ram
*Asus tuf b450 anakart
*Asus rog rx5700 gpu
*750w psu
------Ek kaynaklar--------
Screenshot_3.png

video linki:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,475
Wattman hatası alıyorsun

Klasik AMD kartlarında olan bir sorun

Güvenli modda DDU ile ekran kartı driverını sil ve Adrenalin 23.2.1 (WHQL) sürümünü kur

İşe yaramazsa Undervolt yap

KS

HallyJeann

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Wattman hatası alıyorsun

Klasik AMD kartlarında olan bir sorun

Güvenli modda DDU ile ekran kartı driverını sil ve Adrenalin 23.2.1 (WHQL) sürümünü kur

İşe yaramazsa Undervolt yap
Tamamdır hocam. Yazdığınız çözümleri deneyeceğim. Takıldığım yer olursa yardımıcı olur musunuz. Şimdiden teşekkürler.

KS

HallyJeann

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Tabiki takıldığın yer olursa yaz yardımcı oluruz
hocam driver silip yükleme işleminden sonra ilk denemede yeniden aynı hatayı aldım fakat gpu tweak 3 yazılımından ekran kartını varsayılan mod yapıp deneme yaptığımda düzeldi gibi. Sanırım şimdilik stabil durumda.

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
amd su sorunu cözmüyor yada cözemiyor ya deli oluyorum

KS

HallyJeann

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
amd su sorunu cözmüyor yada cözemiyor ya deli oluyorum
Bence çözemiyor gibi bir cevap söz konusu olamaz ya. Piyasanın nerdeyse %50 sine sahip bir üreticinin böyle bir hataya çözüm bulamaması yani zamanında keşke kafam olsaydı da nvidia ekran kartı alsaydım dedirtiyor bana.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri