Herkese merhaba;
Herkese merhaba,
AIO sıvı soğutma kitimle ilgili bir sorum var;
Asus ROG Ryujin III 360 Extreme kullanıyorum. Pompa hızını nasıl ayarlamalıyım?
Varsayılan olarak, ASUS hızı işlemci üzerindeki yüke göre kendisi ayarlıyor. Armoury Crate altında Auto ve Sabit RPM ayarı var.
Örnek fotoda olduğu gibi yük altında değilken pompa hızı düşük oluyor. Yük binince tam hıza kadar çıkıyor.
Sürekli tam hızda mı çalıştırmalıyım?
Bu gerçekten gerekli mi?
Yoksa ASUS'un Armoury Crate altındaki Auto ayarına güvenip olduğu gibi mi bırakmalıyım?
Daha önce Asus ROG Strix LC III 360 kullanıyordum Armoury Crate altında böyle bi ayar yoktu.
BIOS'tan zaten AIO soketine bağlı olduğu için tam devirde çalışıyordu.
Asus ROG Ryujinde ise Armoury Crate altından ayar menüsü var. Ve BIOStan tam devir seçilse bile o ayar göre çalışıyor.
Kafam karıştı, bu yüzden soruyorum.
Herkese merhaba,
AIO sıvı soğutma kitimle ilgili bir sorum var;
Asus ROG Ryujin III 360 Extreme kullanıyorum. Pompa hızını nasıl ayarlamalıyım?
Varsayılan olarak, ASUS hızı işlemci üzerindeki yüke göre kendisi ayarlıyor. Armoury Crate altında Auto ve Sabit RPM ayarı var.
Örnek fotoda olduğu gibi yük altında değilken pompa hızı düşük oluyor. Yük binince tam hıza kadar çıkıyor.
Sürekli tam hızda mı çalıştırmalıyım?
Bu gerçekten gerekli mi?
Yoksa ASUS'un Armoury Crate altındaki Auto ayarına güvenip olduğu gibi mi bırakmalıyım?
Daha önce Asus ROG Strix LC III 360 kullanıyordum Armoury Crate altında böyle bi ayar yoktu.
BIOS'tan zaten AIO soketine bağlı olduğu için tam devirde çalışıyordu.
Asus ROG Ryujinde ise Armoury Crate altından ayar menüsü var. Ve BIOStan tam devir seçilse bile o ayar göre çalışıyor.
Kafam karıştı, bu yüzden soruyorum.