Asus Rog Ryujin Iii 360 Extreme Pompa Hızı Ne Olmalı?

Orodruin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Herkese merhaba;

Herkese merhaba,
AIO sıvı soğutma kitimle ilgili bir sorum var;
Asus ROG Ryujin III 360 Extreme kullanıyorum. Pompa hızını nasıl ayarlamalıyım?

Varsayılan olarak, ASUS hızı işlemci üzerindeki yüke göre kendisi ayarlıyor. Armoury Crate altında Auto ve Sabit RPM ayarı var.
Örnek fotoda olduğu gibi yük altında değilken pompa hızı düşük oluyor. Yük binince tam hıza kadar çıkıyor.

a606db731d30029.jpg

Sürekli tam hızda mı çalıştırmalıyım?
Bu gerçekten gerekli mi?
Yoksa ASUS'un Armoury Crate altındaki Auto ayarına güvenip olduğu gibi mi bırakmalıyım?
Daha önce Asus ROG Strix LC III 360 kullanıyordum Armoury Crate altında böyle bi ayar yoktu.
BIOS'tan zaten AIO soketine bağlı olduğu için tam devirde çalışıyordu.
Asus ROG Ryujinde ise Armoury Crate altından ayar menüsü var. Ve BIOStan tam devir seçilse bile o ayar göre çalışıyor.

Kafam karıştı, bu yüzden soruyorum.

gorrkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Pompa hızının sabit olması, ömrü açısından oldukça önemli bir konudur. Genelde 85+ üzerinde bir değerde sabit çalışması en ideal olandır. Çünkü yeni sistemlerdeki işlemcilerde ani sıcaklık sıçramaları olabiliyor. Eğer pompa hızın fanlardaki gibi sıcaklığa orantılı olarak değişirse bu sıçrama durumlarında ve sıcaklık değişimlerinde pompa hızın sürekli değişecek bu da ömrünü ciddi oranda kısaltacaktır. Yani en ideal olanı pompa hızını 85-90-100 gibi bir değerde sabit çalıştırıp(yani pump fan soketine takmak), fanları ise sıcaklık eğrisine göre ayarlamaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri