Asus rog strix x570 e cpu bağlantısı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Soner Çakır

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba elimde asus rog strix x570 e anakart var bunun cpu bağlantısı 8+4 lü benim güç kaynağım sadece 8 pin mevcut işlemcim ryzen 3600x bu anakarta 8 pin yeterli olurmu yoksa 8+4 lü bir psu almalımıyım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU kablolarının EPS(CPU) ve PCIe kabloları farklıdır. 6+2 pin kablolar PCIe için yani ekran kartı için ama 4+4 veya tek 8 pin girişi işlemci içindir. PSU modelinizin kitapçığında yazan veya sitesinde yazan kablo bilgilerini iyi okuyun yanlış bağlantı yapmayın.

KS

Soner Çakır

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cevabınız için sağolun kablo bağlantılarında sorun yok o konuya hakimim ancak anakartı yeni aldım güç kaynağımda 8+4 pin yok sadece 8 pin var buda sistemi beslemeye yetermi arkadaş cevabı verdi peki başka psu almadan çözümü yokmu ve bu eksiklik çok sırıtırmı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu yüzden insanlara PSU seçiminde kablo sayılarına bakın diye öneride bulunuyorum. Sistem açılırsa işlemci yetersiz beslendiği için performans kaybı oluyor ciddi anlamda yada mavi ekran vs. oluyor. Açılmaz ise kablo eksikliğinden dolayı açılmıyor.

KS

Soner Çakır

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet hocam sistemi topladım fakat dediğiniz olay oluyor ama ondanmıdır bilmiyorum güzel çalışıyorken yavaşlıyor donuyor sonra kapatmak zorunda kalıyorum

https://www.teknobiyotik.com/donani...ronz-hpl-1000br-f14c-moduler-guc-kaynagi.html

Bu ürün anakartıma uyumlumu acaba ekran kartım asus rog strix rtx 2070 güç kabloları yeterlimi yada sizlerin bir önerisi varmı çok uçuk fiyatlar olmamak şartıyla

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Soner Çakır' Alıntı:
Evet hocam sistemi topladım fakat dediğiniz olay oluyor ama ondanmıdır bilmiyorum güzel çalışıyorken yavaşlıyor donuyor sonra kapatmak zorunda kalıyorum

https://www.teknobiyotik.com/donani...ronz-hpl-1000br-f14c-moduler-guc-kaynagi.html

Bu ürün anakartıma uyumlumu acaba ekran kartım asus rog strix rtx 2070 güç kabloları yeterlimi yada sizlerin bir önerisi varmı çok uçuk fiyatlar olmamak şartıyla

Evet linkteki ürün uyumlu ama gereksiz pahalı Bronz sertifika için.

Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı - 417,72 TL

Sharkoon 850W SilentStorm Cool Zero 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı - 612,66 TL

Bu ürünleri tercih edebilirsiniz. ucuz olan 2 yıl garantili ve sadece en önemli 3 akım korumasına sahip. Pahalı olan 3 yıl garantili ve tüm akım korumalarına sahip. Sizin ekran kartınız diğer tüm bileşenler üst seviye bile olsa 600W bir PSU ile sorunsuz çalışır. Yani 650W bir ürün işinizi fazla fazla görür kararı siz verin hangisini isterseniz artık.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Maalefef mevcut değil kendi sitesinde yazıyor zaten bilgileri. Önerdiğim ürünler dışında uygun fiyatlı bir model mevcut değil piyasada gerekli kablolara sahip.

https://www.fsplifestyle.com/tr/product/HydroG850w.html#ModelData - W değerini seçin altta resim olarak 4+4 sadece 1 adet kablo var ama anakartınıza 4 pin daha gerekli bu yüzden uyumsuz bu PSU modeli.

İllede başka ürün almak istiyorsanız piyasanın en kaliteli markalarının başında geliyor SEASONIC firması ve aşağıdaki ürün indirimde 5 adet kalmış kaçırmayın derim.

Seasonic 750W 80+ Bronze M12II-750 Evo Edition Tam Modüler Güç Kaynağı (SEA-M12II-750) - 639,91 ₺

KS

Soner Çakır

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kusura bakmayın hocam öneriniz doğrultusunda gideceğim 600-1000 tl arası sistemime uygun psu listesi sunabilirmisiniz yanıtsız bırakmadığınız için saolun

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Fazla para vermenize gerek yok.

Seasonic 750W 80+ Bronze M12II-750 Evo Edition Tam Modüler Güç Kaynağı (SEA-M12II-750) - 639,91 ₺ - Bu ürün piyasadaki en iyi ürünlerden birisi. Marka zaten piyadaki en büyük üreticilerden birisi ki Corsair , Cooler Master vs. gibi firmaların çoğu PSU modellerini geliştiren firmadır kendisi. Japon kapasitörleri var ki en iyisi bu zaten. 5 Yıl garantisi var ki çoğu PSU modeli 2 yada 3 yıl garantilidir. Piyasada uyumsuz olduğu ten anakart yok kullanıcı tarafında. Güç olarak besleyemeyeceği sistem yok. Fiyatı çok iyi bence kaçırmayın dediğim gibi başka öneriye gerek yok bu ürün ile aşık atacak bu fiyata ki 800 TL bandına da yok bu ayarda kaliteye sahip bir ürün.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri