Asus TUF GeForce GTX 1660 Ti İnceleme

Doğancan Şengül

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba arkadaşlar. Sizlere Black Friday indirimlerinde Vatan Bilgisayar'ın web mağazasından 1361 Lira'ya almış olduğum Asus TUF GeForce GTX 1660 Ti ekran kartının ısınma ve fan hızı hakkında kişisel testlerimden ve yorumlarından bahsetmek istiyorum. 

Kartın satın almadan önce çeşitli platformlarda çok ısındığı ve sesli çalıştığına ilişkin bir çok yorum vardı. Lakin fiyatı görünce kaçırmak istemedim ve satın aldım. Kart gelir gelmez de hemen test ettim. Kısaca test yöntemimden bahsetmem gerekirse; 3 fanlı bir kasada FurMark programı ile tam yük altında gerçekleştirdim. 

Kartın ön yüklü ayarları ile yaklaşık 1 saat boyunca yaptığım testte fanlar %50'de iken max 88 dereceyi gördü ve orada sabit kaldı. Fanların sesi ise son derece normaldi ve sessizdi. Hatta bir ara acaba çalışmıyorlar mı diye de düşündüm. 

Fan hızlarını Asus GPU Tweak 2 yazılımı ile %100'e aldım. Sıcaklık 68 dereceye kadar düştü ve orada sabit kaldı. Lakin fanlar inanılmaz derecede sesli çalışıyorlar. Çok çok ciddi bir ses. Kulaklık ile oyun oynamıyorsanız katlanılabilecek bir ses değil. 

Asus bu kart için 95 dereceye kadar sıkıntı yok demiş. Teknik olarak öyle olabilir ama kart ısındığı için bir miktar throttle (ısıya bağlı performans kaybı) yaptı. Oyun içerisinde bu performans kaybı kaç FPS'ye tekabul eder bilmiyorum. 

Özetle; GTX 1660 Ti'ın bu modelini almayı düşünenler varsa bu sıcaklık ve ses değerlerini göz önünde bulundurabilir. 

qAXPDW.png
[/url][/img]

005mZW.png
[/url][/img]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
TUF kartların soğutması pek iyi değil bu bilindik bir şey 88 derece stok fan ayarında normal bu kart için. 100 RPM ile 68 derece bile fazla ama bu kart için oda normal sayılır. Bu arada %70-80 üzerine çok çıkmayın fanda fan ömründen hızlı yersiniz.

İnceleme ve değerlendirme güzel olmuş elinize emeğinize sağlık.

KS

Doğancan Şengül

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
TUF kartların soğutması pek iyi değil bu bilindik bir şey 88 derece stok fan ayarında normal bu kart için. 100 RPM ile 68 derece bile fazla ama bu kart için oda normal sayılır. Bu arada %70-80 üzerine çok çıkmayın fanda fan ömründen hızlı yersiniz.

İnceleme ve değerlendirme güzel olmuş elinize emeğinize sağlık.

Teşekkür ederim. Çok yorum vardı ama adam akıllı rasyonel bir veri bulamadım. Bizzat test edip görüp, verileri de paylaşmak istedim. Bu fiyata düşmeseydi zaten almazdım. Yanana kadar devam :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Isıdan yanan kart neredeyse görmedim zaten bu kartların limiti 95-100 derecedir ve bu limite ulaştığında kart kendini korumaya alır yanmamak için ya kendini ya sistemi kapatır soğuyunca geri kullanabilirsiniz. Yani kart yanmaz diyebiliriz çok aksi bir durum olmadığı sürece.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri