Asus Tuf Monitör Sorunsalı

ceyhun41

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba arkadaşlar. Aklımı kurcalayan bir durum var. Asus tuf serisi monitörler de ekran piksel yanığı oluyor deniyor var mı böyle birşey? Asus 27" 144hz 1ms ıps panel monitör aldım VG279Q1R modeli. Yorumlar beni biraz üzdü. Asus kalitedir dedik aldık. Hata mı yaptım 🤔

Bastain

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Asus Tuf 2K 27" 165Hz 1MS Curved olan modelini kullanıyorum hiç bir problemini görmedim ben de gerçekten. Her markanın illa ki bi ürünü arıza yapabiliyor. Genel olarak bence markayı kötülememek gerek. Bir sorun yaşanırsa genelde servisi de destek oluyor zaten.

Overlowz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Herkese merhaba arkadaşlar. Aklımı kurcalayan bir durum var. Asus tuf serisi monitörler de ekran piksel yanığı oluyor deniyor var mı böyle birşey? Asus 27" 144hz 1ms ıps panel monitör aldım VG279Q1R modeli. Yorumlar beni biraz üzdü. Asus kalitedir dedik aldık. Hata mı yaptım 🤔
Mehaba , ben iki arkadaşıma da aldırdım testlerini yaptım ikisinde de herahangi bir sorun yaşamadılar. Ufak bir ghosting var ama fark edilebilecek kadar değil bence memnuniyetle alabilirsiniz

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
502
Gönlünüzü ferah tutun.

Piksel yanığı dediğiniz logo yanığı olarak ta tabir edilirdi. Ölü piksel, piksel sıkışmasından farklı bir durumdur. Eski teknoloji panel TV lerde olabiliyordu.

Panel üretim hatası veya kusurlarından kaynaklanmaz. Sıfır ürün olup, teşhir ürünü olmayan ürünlerin kutusunu açıp ekrana baktığınızda, hele yeni teknoloji monitör panellerinde kesinlikle karşılaşmazsınız.

Logo yanıkları şu şekilde oluşabiliyor:
Parlaklık ve kontrastı arttıriyoruz.
Tv de kanal logosu bariz şekilde belirgin olan bir kanalı açıyoruz.
Otomatik tv kapanmayı iptal ediyoruz.
Bu şekilde 12 saat 24 saat veya daha fazla açık bırakıyoruz.
Logo nun panelde bulanık mat şekilde yapışmış halde bir görüntü kalma ihtimaline kapıyı aralamış oluyoruz.
Kanal değiştirseniz dahi kaybolma ihtimali düşüktür.

Sizde monitör olup, bu şekilde kullanmayacağınıza göre endişeye gerek yok diye düşünüyorum.

Siz ölü piksel ve piksel sıkışması yönünden kontrol edin.

İlk zamanlar ekran koruyucu kullanın.
Bir de tv lerde şu tavsiye ediliyordu, monitörlere de faydası olabilir:
Monitör 2k, 4k veya 1080p hd hangisini destekliyorsa; youtube den bu çözünürlüklerde doğa manzarası şeklinde videolar indirin (resim veya foto değil)
Media player ile ekran karşısında olmadığınız zamanlar tam ekran olacak şekilde arasıra oynatın.
İlk kullanım başlarında tv lerde renklerin vb oturması için tavsiye ediliyordu.

KS

ceyhun41

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Gönlünüzü ferah tutun.

Piksel yanığı dediğiniz logo yanığı olarak ta tabir edilirdi. Ölü piksel, piksel sıkışmasından farklı bir durumdur. Eski teknoloji panel TV lerde olabiliyordu.

Panel üretim hatası veya kusurlarından kaynaklanmaz. Sıfır ürün olup, teşhir ürünü olmayan ürünlerin kutusunu açıp ekrana baktığınızda, hele yeni teknoloji monitör panellerinde kesinlikle karşılaşmazsınız.

Logo yanıkları şu şekilde oluşabiliyor:
Parlaklık ve kontrastı arttıriyoruz.
Tv de kanal logosu bariz şekilde belirgin olan bir kanalı açıyoruz.
Otomatik tv kapanmayı iptal ediyoruz.
Bu şekilde 12 saat 24 saat veya daha fazla açık bırakıyoruz.
Logo nun panelde bulanık mat şekilde yapışmış halde bir görüntü kalma ihtimaline kapıyı aralamış oluyoruz.
Kanal değiştirseniz dahi kaybolma ihtimali düşüktür.

Sizde monitör olup, bu şekilde kullanmayacağınıza göre endişeye gerek yok diye düşünüyorum.

Siz ölü piksel ve piksel sıkışması yönünden kontrol edin.

İlk zamanlar ekran koruyucu kullanın.
Bir de tv lerde şu tavsiye ediliyordu, monitörlere de faydası olabilir:
Monitör 2k, 4k veya 1080p hd hangisini destekliyorsa; youtube den bu çözünürlüklerde doğa manzarası şeklinde videolar indirin (resim veya foto değil)
Media player ile ekran karşısında olmadığınız zamanlar tam ekran olacak şekilde arasıra oynatın.
İlk kullanım başlarında tv lerde renklerin vb oturması için tavsiye ediliyordu.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Akşamları fırsat bulursam en fazla 1 saat falan açıyorum bilgisayarı.

Mehaba , ben iki arkadaşıma da aldırdım testlerini yaptım ikisinde de herahangi bir sorun yaşamadılar. Ufak bir ghosting var ama fark edilebilecek kadar değil bence memnuniyetle alabilirsiniz
Sosyal medyada pc grupların da asusu kötüleyen çok gördüm. Bu yüzden canım sıkıldı.

Asus Tuf 2K 27" 165Hz 1MS Curved olan modelini kullanıyorum hiç bir problemini görmedim ben de gerçekten. Her markanın illa ki bi ürünü arıza yapabiliyor. Genel olarak bence markayı kötülememek gerek. Bir sorun yaşanırsa genelde servisi de destek oluyor zaten.
Testlerini falan yaptım şuan bir sorun yok bakalım ilerleyen dönemlerde ne olur bilemem şans artık. İlk bir yıl kasko yaptırdım.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
502
Güle güle, iyi günlerde kullanın.
Endişe edecek bir durum yok.
Yalnız temizlerken kesinlikle sprey, sıvı türünden püskürtülen veya likit çözücü, deterjan içeren ürünler kullnmayın.

gece

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Güle güle, iyi günlerde kullanın.
Endişe edecek bir durum yok.
Yalnız temizlerken kesinlikle sprey, sıvı türünden püskürtülen veya likit çözücü, deterjan içeren ürünler kullnmayın.
merhaba konu dışı olacak ama Asus TUF Gaming VG249Q3A modelde antiglare yansımasız mat ekran mı ? bilginiz var mı
ben araştırdım bulamadım

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
502
Asus TUF Gaming VG249Q3A
Sizin monitörünüzün paneli; parlama önleyici - mat ekran. Ekran Yüzeyi: Mat.

gece

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Asus TUF Gaming VG249Q3A
Sizin monitörünüzün paneli; parlama önleyici - mat ekran. Ekran Yüzeyi: Mat.

peki efendim şunu da sorayım sizinde fikrinizi merak ettim çünkü. elmide lenovo r25i30 var ama kalıcı mavi ışık filtresi sebebiyle hoşuma gitmedi. o monitörden bahsettiğim asus monitöre geçmeye değer mi sizce

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
502
Mavi ışık filtrelemeli bir monitör kullnmadım hiç. Dolayısyle görüntü karşılaştırması konusunda yardımcı olamayacağım.
Forumda ''Lory'' arkadaşımız var. Monitörler konuzsunda tecrübelidir. Ona sorabilirseniz daha net bir cevap alrsınız diyorum.

Bastain

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hadi hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde keyifli oyunların olsun :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri