ASUS VP249QGR KASMA SORUNU

berat.yldrm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
selamlar asus VP249QGR markalı mönitörümde bundan 1 hafta öncesine kadar hiç bişey yoktu fakat birden birşey oldu ve fps imin 200 300 arası olmasına rağmen valorant cs go gibi fps oyunlarında mauseyi sağ sola çevirirken kasma giriyor bunu nasıl düzeltebilirim ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kasma giriyor derken nasıl bir şeyden bahsediyorsunuz telefon vb. bir şey ile video çekebilirseniz iyi olur. Videoyu YouTube veya bir sunucuya yükleyip link paylaşın.

KS

berat.yldrm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasma giriyor derken nasıl bir şeyden bahsediyorsunuz telefon vb. bir şey ile video çekebilirseniz iyi olur. Videoyu YouTube veya bir sunucuya yükleyip link paylaşın.

şuan video çekebilcek durumda değilim sağ sol yaparken ekranda titreme gibi birşey oluyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitörünüzün ayarlarından ELMB ayarını açtınız mı? Ayrıca NVIDIA kart kullanıyorsanız G-Sync ayarınızı aktif ettiniz mi? Birde cihazı 144Hz olarak kullandığınızdan emin misiniz?

KS

berat.yldrm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
elmb kapalı nvidia kullanıyorum fakat nvidia denetim masasında gözükmüyor monitör ilk aldığımdan beri 144Hz de

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
ELMB ayarını açın. Bu ayar gecikmeyi düşüren bir ayardır belki sorununuz bundan kaynaklanıyor olabilir. G-Sync ayarını sadece DP kablosu ile NVIDIA Denetim Masasında görebilirsiniz. Eğer DP ile bağlı ama hala göremiyorsanız monitör ayarlarından önce FreeSync ayarını açmanız gerekiyor. Bunları bir deneyin sonrasınde test edin bakarız gerisine.

KS

berat.yldrm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
ELMB ayarını açın. Bu ayar gecikmeyi düşüren bir ayardır belki sorununuz bundan kaynaklanıyor olabilir. G-Sync ayarını sadece DP kablosu ile NVIDIA Denetim Masasında görebilirsiniz. Eğer DP ile bağlı ama hala göremiyorsanız monitör ayarlarından önce FreeSync ayarını açmanız gerekiyor. Bunları bir deneyin sonrasınde test edin bakarız gerisine.

dediğiniz herşeyi yaptım ama malesef düzelmiyor :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Son bir şey daha önereceğim. DDU yazılımını indirin ve sistemi güvenli mod ile başlatın. Sonra bu DDU yazılımı ile ekran kartı sürücünüzü kaldırın ve sistemi normal çalıştırdığınızda ekran kartı sürücünüzü AMD yada NVIDIA sitesinden güncel olarak indirip tekrar kurun. Sistemi kurulumdan sonra tekrar yeniden başlatın ve sorunu kontrol edin. Eğer hala aynı şey oluyorsa monitörünüzde sorun olabilir. Servis ile iletişime geçin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri