ASUS VP249QGR Monitor Anlık Dalgalanma sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

espanyole

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba. Geçen Hafta Sistem topladım. Bu sistemle birlikte ASUS VP249QGR monitörü satın aldım.
Monitör 2-3 gündür sebebini çözemediğim bir şekilde anlık olarak üst kısımda dalgalanma yapıyor. Bazen 1 saat boyunca hiç yapmıyor bazen 1 dakikada 3 kez oluyor .Kablolarda sorun olduğunu düşünüp 2 HDMI, 1 DP kablo ile denedim ama sorun hala devam ediyor .Sorunu videoya almaya çalıştım çok net olmasa da anlatmak istediğim şey belli oluyor. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar 

Video Linki:
https://youtu.be/jOZZ9UemK8s

KS

espanyole

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Enes Yavuz' Alıntı:
Gsync açık mı ? Freesync monitörde açılıp böyle sorun yaşanmasını görmüştüm.

Evet şuan açık birde kapatıp deneyeyim tekrardan bilgi aktarırım ama şöyle bi durum var yanlış bilmiyorsam Freesync monitörler Display port olmadan zaten g-sync desteklemiyor benim sorunum hdmi kabloda da devam ediyor bu konu hakkında bilginiz var mı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Siz monitörden FreeSync ayarını kapatın ve G-Sync ayarını da kapatın (HDMI standardı 2.1 kablo ile açmak mümkün) ayrıca Hz ayarlarınızı monitörün kendi ayarlarından ve Windows üzerindeki ayarlardan eşitleyip böyle deneyin. Birde Windows dahil tüm sistem güncel olsun kontrol edin.

KS

espanyole

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Siz monitörden FreeSync ayarını kapatın ve G-Sync ayarını da kapatın (HDMI standardı 2.1 kablo ile açmak mümkün) ayrıca Hz ayarlarınızı monitörün kendi ayarlarından ve Windows üzerindeki ayarlardan eşitleyip böyle deneyin. Birde Windows dahil tüm sistem güncel olsun kontrol edin.

Sistem ve ekran kartım güncel ayrıca dediğiniz gibi freesync ve g-sync ayarlarınıda kapattım bi süre yapmadı tam kurtuldum derken az önce tekrardan yaptı monitörde bi problem olabilir mi yada ekran kartımda ? GTX 1660 Süper OC 6GB kullanıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitör veya kablolada sorun olabilir ki bence sorun kablodan. Farklı bir kablo ile denemenizi isteyeceğim ki bulabilirseniz DP ile deneyin.

KS

espanyole

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Monitör veya kablolada sorun olabilir ki bence sorun kablodan. Farklı bir kablo ile denemenizi isteyeceğim ki bulabilirseniz DP ile deneyin.

Hocam 2 adet hdmi kablo ile denedim bunlardan birisi monitörün kutusundan çıkan hdmi kablo diğeri kendi kablomdu aynı sorunu yaşadım. İnternetten DP kablo siparişi vermiştim onunlada denedim sorun yine aynı tekrardan bi kablo almalımıyım sizce

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hayır sorun monitör olabilir 3 kabloda birden sorunlu çıkama olasılığı çok çok az.

Şeyde olabilir videoyu izlememiştim yeni izledim. Elektriksel sorunda olabilir. Elektrik akımında dalgalanmalar oluyor ve evde topraklama yoksa bu tarz sorunlar olabilir. Şunu deneyin öncelikle PC nin kendisinden farklı bir prizden elektrik alın monitör için ve mümkünse uzatma vs. kullanmayın. Evde topraklama varsa topraklama olan prizde deneyin yoksa o kadar mühim değil şimdilik. Monitörün güç kablosunu eğer elinizde yedek varsa değiştirip deneyin. Tüm bunlar çözüm olmaz ise monitör sorununuz olabilir. Ekran kartından böyle bir sorun çıktığını neredeyse 20 yıldır bu işin içindeyim hiç rastlamadım yani benim görüşüme göre sorun ekran kartı değil monitör veya elektriksel bir sorun gibi duruyor.

KS

espanyole

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Hayır sorun monitör olabilir 3 kabloda birden sorunlu çıkama olasılığı çok çok az.

Şeyde olabilir videoyu izlememiştim yeni izledim. Elektriksel sorunda olabilir. Elektrik akımında dalgalanmalar oluyor ve evde topraklama yoksa bu tarz sorunlar olabilir. Şunu deneyin öncelikle PC nin kendisinden farklı bir prizden elektrik alın monitör için ve mümkünse uzatma vs. kullanmayın. Evde topraklama varsa topraklama olan prizde deneyin yoksa o kadar mühim değil şimdilik. Monitörün güç kablosunu eğer elinizde yedek varsa değiştirip deneyin. Tüm bunlar çözüm olmaz ise monitör sorununuz olabilir. Ekran kartından böyle bir sorun çıktığını neredeyse 20 yıldır bu işin içindeyim hiç rastlamadım yani benim görüşüme göre sorun ekran kartı değil monitör veya elektriksel bir sorun gibi duruyor.

belli aralıklarla olmaması elektrik akımı olma ihtimalini aklıma getiriyor benimde bir de dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım ama uzatma kablo kullanmama ihtimalim yok malesef sonucu buraya yazarım teşekkürler hocam

KS

espanyole

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam farklı priz olayını deneyemedim henüz ancak aklıma laptop ekranını hdmi ile monitöre bağlamak geldi birde öyle deneyeyim dedim sorun yine aynı hatta daha belirgin bi siyahlaşma mevcut

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Monitörün garantisi devam ediyorsa eğer ben garantiye yollayama tarafındayım.Monitörde sorun olma olasılığı var.

KS

espanyole

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ürünü yeni aldım zaten 1 hafta oldu pazartesi günü iletişime geçeceğim sorun olma olasılığı yüksek uğur bey’in dediklerini yapma fırsatım oldu bugün önce farklı bi çoklu prizle denedim yine aynı daha sonra monitörü farklı bi prize taktım yine aynı sorun işin içinden çıkamadım bi türlü en mantıklısı iade etmek olacak sanırım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri