- Tepki
- 1,330
Merhaba arkadaşlar,
“Atatürk’e hakarete neden sessiz kalınıyor?” başlıklı bir konu açmıştım.
O sırada gözüme bazı konular çarptı, mesela “Atatürk’e küfür etti, ne yapmam lazım?” veya “Kime şikâyet etmem lazım?” gibi başlıklar gördüm.
Bu yüzden size yardımcı olmak için bir konu açmayı düşünüyorum. İnşallah bir gün açtığımda bu konu işinize yarar. Herkesin bildiği üzere, Atatürk’e küfür veya hakaret etmek TCK Madde 5816’ya göre yasaktır ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası vardır. Bilmeyen arkadaşlar varsa da, şu an öğrenmiş oldular.
Instagram veya TikTok gibi platformlarda Atatürk’e küfür edilirse ne yapacağız?
Bilenler mutlaka vardır ama bilmeyenler için ben şimdi anlatacağım arkadaşlar.
"İhbar Web" diye bir site var, oradan şikayet edebiliyorsunuz.
Size şimdi görselini de atacağım.
İnternet Bilgi İhbar Merkezi’ne ait. Yani Atatürk’e video veya yazı şeklinde küfür ve hakaret edilmesi durumunda İhbar Web sitesi devreye giriyor.
Ama hatırlatmakta fayda var arkadaşlar;
Eğer yalan, iftira veya asılsız bir durum için ihbar yaparsanız, bu sefer siz başınızı büyük bir derde sokarsınız.
Benden söylemesi.
Bu arada küçük bir not düşeyim arkadaşlar;
Bizzat kendim deneyip onayladığım bir sitedir. Yaklaşık 3-4 yıl önce kullanmıştım.
Sizi bilgilendirmek amacıyla şunu da belirteyim:
Genelde mail yolu ile iletişime geçiyorlar.
O yüzden iletişim bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde doldurmanız önemli.
Web Sitesi;
https://www.ihbarweb.org.tr/ihbar.php?subject=8
“Atatürk’e hakarete neden sessiz kalınıyor?” başlıklı bir konu açmıştım.
O sırada gözüme bazı konular çarptı, mesela “Atatürk’e küfür etti, ne yapmam lazım?” veya “Kime şikâyet etmem lazım?” gibi başlıklar gördüm.
Bu yüzden size yardımcı olmak için bir konu açmayı düşünüyorum. İnşallah bir gün açtığımda bu konu işinize yarar. Herkesin bildiği üzere, Atatürk’e küfür veya hakaret etmek TCK Madde 5816’ya göre yasaktır ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası vardır. Bilmeyen arkadaşlar varsa da, şu an öğrenmiş oldular.
Instagram veya TikTok gibi platformlarda Atatürk’e küfür edilirse ne yapacağız?
Bilenler mutlaka vardır ama bilmeyenler için ben şimdi anlatacağım arkadaşlar.
"İhbar Web" diye bir site var, oradan şikayet edebiliyorsunuz.
Size şimdi görselini de atacağım.
İnternet Bilgi İhbar Merkezi’ne ait. Yani Atatürk’e video veya yazı şeklinde küfür ve hakaret edilmesi durumunda İhbar Web sitesi devreye giriyor.
Ama hatırlatmakta fayda var arkadaşlar;
Eğer yalan, iftira veya asılsız bir durum için ihbar yaparsanız, bu sefer siz başınızı büyük bir derde sokarsınız.
Benden söylemesi.
Bu arada küçük bir not düşeyim arkadaşlar;
Bizzat kendim deneyip onayladığım bir sitedir. Yaklaşık 3-4 yıl önce kullanmıştım.
Sizi bilgilendirmek amacıyla şunu da belirteyim:
Genelde mail yolu ile iletişime geçiyorlar.
O yüzden iletişim bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde doldurmanız önemli.
Web Sitesi;
https://www.ihbarweb.org.tr/ihbar.php?subject=8