Athlon X4 950 ve GT 1030 sistem düşük FPS sorunu

sweety76

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorun resimdeki gibi arkadaşlar. Birçok oyunda  CPU  %70'e dahi ulaşmıyor GPU ztn %30 larda çalışıyor  ve FPS alamıyorum. 15-20 FPS civarlarında seyrediyor.

Not: İşlemci X4 950, ekran kartı GT 1030.

z0k3Q7.jpg

2. Resim

9m1l9O.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Grafik kartın ve Windows 'un güncel mi? Birde RAM miktarın nedir. Ve son olarak diğer oyunlar dediğin oyunlardan birisinden de resim atarmısın?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
sweety76' Alıntı:
Sorun resimdeki gibi arkadaşlar. Birçok oyunda  CPU  %70'e dahi ulaşmıyor GPU ztn %30 larda çalışıyor  ve FPS alamıyorum. 15-20 FPS civarlarında seyrediyor.

Not: İşlemci X4 950, ekran kartı GT 1030.

z0k3Q7.jpg

Hocamızın dediği gibi gerekli güncellemeleri uygula bide zorlayıcı bir oyunda denermisin ?

KS

sweety76

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Geri dönüş yaptığınız için çok teşekkürler.RAM 8GB DDR4. Driverler güncel. Yeni resim ekledim, bu arada şunu belirtmek isterim, bilgisayarı bir hafta 10 gün kapatmadan kullandığım oluyor sebebi bu olabilirmi?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
sweety76' Alıntı:
Geri dönüş yaptığınız için çok teşekkürler.RAM 8GB DDR4. Driverler güncel. Yeni resim ekledim, bu arada şunu belirtmek isterim, bilgisayarı bir hafta 10 gün kapatmadan kullandığım oluyor sebebi bu olabilirmi?

İhtimali var belli aralıklarla bilgisayarınızı kapatmanız çok daha iyi olacaktır zorlayıcı oyundan kastım grafikleri sağlam oyunlar mesela battfield 1  , far cry 5 gibi gibi

KS

sweety76

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
BilgisayarcıGenç' Alıntı:
sweety76' Alıntı:

İhtimali var belli aralıklarla bilgisayarınızı kapatmanız çok daha iyi olacaktır zorlayıcı oyundan kastım grafikleri sağlam oyunlar mesela battfield 1  , far cry 5 gibi gibi

Arada kapatıyorum bilgisayarı. Yalnız o oyunlar bende yok, bu oyunda resim çektim

1. Resim 1080P  ultra ayarlarda CPU ve GPU kullanımı ve FPS şöyle

9mZ8L3.png

2. Resim 1600x900P ultra ayarlarda kullanım ve fps şöyle 

W73Ag2.png

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
sweety76' Alıntı:
BilgisayarcıGenç' Alıntı:

Arada kapatıyorum bilgisayarı. Yalnız o oyunlar bende yok, bu oyunda resim çektim

1. Resim 1080P  ultra ayarlarda CPU ve GPU kullanımı ve FPS şöyle

9mZ8L3.png

2. Resim 1600x900P ultra ayarlarda kullanım ve fps şöyle 

W73Ag2.png
Sistemde bir sorun gözükmüyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Genel performans iyi ama ilk resimde GPU ve CPU aynı değerlerde bu ya oyundan yada sistemde Disk veya RAM performansında arada darboğaz oluyor. Tabi tüm oyunlarda böyle ise. Bu oyunda sadece böyle ise oyunda bir problem olabilir.

KS

sweety76

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Genel performans iyi ama ilk resimde GPU ve CPU aynı değerlerde bu ya oyundan yada sistemde Disk veya RAM performansında arada darboğaz oluyor. Tabi tüm oyunlarda böyle ise. Bu oyunda sadece böyle ise oyunda bir problem olabilir.

Çok teşekkürler beni ne kadar mutlu ettiğinizi anlatamam. Bütün parçaları 3 ay önce almıştım onlarda bir sorun yok ancak HDD çok eski ve bozuk olduğunu düşünüyorum. Çünkü önceleri hep windows dosyalarınızı yedekleyin sistem geri yükleyin gibi hatalar veriyordu. Biraz araştırma yaptığımda HDD nin bozuk olduğunu anlamıştım. Ancak bu durumun CPU ve GPU çalışmasına sistem performansına bu şekilde bir etki edeceğini düşünemedim. SSD almanın vakti geldi  :D :D :D

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
sweety76' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Çok teşekkürler beni ne kadar mutlu ettiğinizi anlatamam. Bütün parçaları 3 ay önce almıştım onlarda bir sorun yok ancak HDD çok eski ve bozuk olduğunu düşünüyorum. Çünkü önceleri hep windows dosyalarınızı yedekleyin sistem geri yükleyin gibi hatalar veriyordu. Biraz araştırma yaptığımda HDD nin bozuk olduğunu anlamıştım. Ancak bu durumun CPU ve GPU çalışmasına sistem performansına bu şekilde bir etki edeceğini düşünemedim. SSD almanın vakti geldi  :D :D :D

Ssd alırsanız daha iyi olacaktır ancak hdd niz sorunlu ise onuda değiştirin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
sweety76' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
SSD tavsiyesi isterseniz o kunda da yardımcı olabiliriz.

Tabi aklımda şöyşe bir şey var.
https://www.itopya.com/adata-240gb-ultimate-su650-520mb-yazma-450mb-okuma-3d-nand-ssd/

Yalnız orda IOPS okuma ve IOPS yazma gibi bir şeyler var onların ne anlama geldiğini bilmiyorum önemlimi?

Söylediğinin yerine Sandisk 250GB Ultra 3D Sata 3.0 SSD (550MB Okuma / 525MB Yazma) - 400 TL veya Samsung 250GB 860 EVO SATA 3.0 SSD (Okuma 550MB / Yazma 520MB) 452,TL bunu öneririm. IOPS diskin saniyede yaptığı okuma/yazma sayısıdır. Benim verdiklerimde bu değerler 80.000-100.000 arası senin önerdiğin 40.000  civarında. M2 slotu varsa anakartında ve 700 TL civarına çıkabilirsen 240-250 GB tan aşağısına inmemeni tavsiye ederim onlar bu fiyatta başlıyor M2 alabilirsin ve hızı 4-5 böyle SSD kadar olur.

KS

sweety76

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
M2 desteği var ancak bütçem kısıtlı. Sandisk bana uygun görünüyor :)

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
YouTube kanalimizda incelemiş olduğumuz 120gb lik bir ssd bulunuyor m2.Bu m2nin 240 gb modelide mevcut fiyatına bakıp size geri dönüş sağlayacağim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri