B450M A Ii Anakarta Sıvı Soğutma Nasıl Takılır ?

Mrkurtuldu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
Arkadaşlar selam DeepCool LE520 adlı 240mm sıvı soğutucu aldım fakat anakart üzerinde nerelere bağlantı yapılmalı kasa önünde fanlarım cha1 fan cha2 fan girişlerim boşta birde cpu fan giriş hangi kablo nereye takılmalı gerekirse çoklayıcı tarzı şeylerde alabilirim

KS

Mrkurtuldu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
Yardım edebilecek var mı yanlış bir bağlantı yapmak istemem dostlarım

KS

Mrkurtuldu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
kurulum için yararlı video fakat anakart üzerindeki bağlantıları nasıl yaptığını göstermemiş benim bağlantıların yapıldığı kısma ihtiyacım var anakartım da pompası için ayrı bir çıkış bulunmadığı için ne yapacağımı bilmiyorum

Erol

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
pompayı cpu soketine, fanları da normal fan soketlerine bağlayacaksınız

KS

Mrkurtuldu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
pompayı cpu soketine, fanları da normal fan soketlerine bağlayacaksınız
cha1 cha2 lere bağlasam sıkıntı olmaz yani değil mi

eğer ilerde ön kısıma fan alırsam çoğaltıcı almam gerekiyor değil mi

Erol

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
aynen öyle fan çoklayıcı alabilirsin

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,308
Sıvı soğutma elektriksel bağlantıları şöyle yapılır.

1. Pompa kablosu anakartin üzerindeki pump fan soketine bağlanır bu soket yoksa CPU fan çıkışına bağlanır.
2. Pompa LED kablosu anakartin a-rgb 5v bölümüne veyahut RGB ise RGB bölümüne bağlanır.
3. Sıvı soğutma radyatör fanları anakartin CPU fan soketine bağlanır.

Senin anakartda pump fan yeri yok bunun için şöyle yapacaksın CPU fan yerine şu dönüştürücüyu almanız gerekiyor nedeni ise CPU fan soketi sistemin yüküne göre RPM deverini ayarlıyor CHA fan kısmı ise CPU sıcaklığını baz almıyor oraya takarsan sabit bir devirde kullanırsın ya da kendi kafana göre bir hız verirsin ki ben bunu tavsiye etmiyorum nedeni ise işlemci boşta düşük RPM de çalıştırır fanları ve pompayı buna Uygun olarak CPU fan kısmına bağlantı yaparsan daha sağlıklı olacaktır aşağıya linki bırakıyorum şimdiden kolay gelsin

KS

Mrkurtuldu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
Sıvı soğutma elektriksel bağlantıları şöyle yapılır.

1. Pompa kablosu anakartin üzerindeki pump fan soketine bağlanır bu soket yoksa CPU fan çıkışına bağlanır.
2. Pompa LED kablosu anakartin a-rgb 5v bölümüne veyahut RGB ise RGB bölümüne bağlanır.
3. Sıvı soğutma radyatör fanları anakartin CPU fan soketine bağlanır.

Senin anakartda pump fan yeri yok bunun için şöyle yapacaksın CPU fan yerine şu dönüştürücüyu almanız gerekiyor nedeni ise CPU fan soketi sistemin yüküne göre RPM deverini ayarlıyor CHA fan kısmı ise CPU sıcaklığını baz almıyor oraya takarsan sabit bir devirde kullanırsın ya da kendi kafana göre bir hız verirsin ki ben bunu tavsiye etmiyorum nedeni ise işlemci boşta düşük RPM de çalıştırır fanları ve pompayı buna Uygun olarak CPU fan kısmına bağlantı yaparsan daha sağlıklı olacaktır aşağıya linki bırakıyorum şimdiden kolay gelsin

bu dönüştürücüyü alıp cpu fan kısmına takıyorum ve bütün kabloları oraya bağlıyorum rgb dışında onun ayrı soketi var zaten bi sorum daha var ufak fanlar ne tarafa bakılarak takılmalı içerden havayı dışartı atacak şekilde mi yoksa dışardaki havayı içeri alacak şekilde mi

bir de amazon da stok kalmamış alabileceğim başka güvenilir yer var mı ?

Son düzenleme:

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
ne kadara aldın hocam soğutucuyu?

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,308
bu dönüştürücüyü alıp cpu fan kısmına takıyorum ve bütün kabloları oraya bağlıyorum rgb dışında onun ayrı soketi var zaten bi sorum daha var ufak fanlar ne tarafa bakılarak takılmalı içerden havayı dışartı atacak şekilde mi yoksa dışardaki havayı içeri alacak şekilde mi

bir de amazon da stok kalmamış alabileceğim başka güvenilir yer var mı ?

Radyatör fanları üste üfleyecek şekilde olmalı

KS

Mrkurtuldu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri