B450M A Ii Anakarta Sıvı Soğutma Nasıl Takılır ?

KS

Mrkurtuldu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
satın alımı yaptım geldiğinde bi sıkıntı olursa size ulaşırım kürşat hocam ve bu pompa ve fanlar aynı soket üzerinden güç alacağı için herhangi bi yetersizlik durumu olmaz değil mi ?
sizide yordum biraz amak kusura bakmayın.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,308
KS

Mrkurtuldu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
Rica ederim canım benim

Hayır olmaz merak etmeyin
yeni konu açmamak için tekrardan rahatsız ediyorum fakat kusura bakmayın sıvı soğutmayı taktım 2 ufak sıkıntı bar ilk kullandığım yazılım olan armoury crate de fan hızı 2200 rpm sabit gözüküyor ve ikinci olarak argb ışıkları takamadım çünkü anakart üzerinde rgb girişi 4 pin sıvı soğutma kablosundaki 3 pin o yüzden uyumsuzluk oluyr temsili rgb pinler için temsili fotoğraflar bırakıyorum ne demek istediğimi tam olarak anlarsınız
1700059635110.png
1700059677554.png

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,308
yeni konu açmamak için tekrardan rahatsız ediyorum fakat kusura bakmayın sıvı soğutmayı taktım 2 ufak sıkıntı bar ilk kullandığım yazılım olan armoury crate de fan hızı 2200 rpm sabit gözüküyor ve ikinci olarak argb ışıkları takamadım çünkü anakart üzerinde rgb girişi 4 pin sıvı soğutma kablosundaki 3 pin o yüzden uyumsuzluk oluyr temsili rgb pinler için temsili fotoğraflar bırakıyorum ne demek istediğimi tam olarak anlarsınızEkli dosyayı görüntüle 28950Ekli dosyayı görüntüle 28951
A-rgb 5v anakart da olmaması durumunda kontrolcu alıp kullanabilirsiniz BIOS tan CPU fan hızını kontrol ediniz birde

KS

Mrkurtuldu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
A-rgb 5v anakart da olmaması durumunda kontrolcu alıp kullanabilirsiniz BIOS tan CPU fan hızını kontrol ediniz birde
biostan da kontrol ettim durum aynı sadece görünüm de bi hata olduğu için dert etmem gereken bişey olduğunu sanmıyorum kontrolcüyü de yakında satın alıcam teşekkür ederim hocam

KS

Mrkurtuldu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
Nereye taktın fan kablolarini CPU fan a taktınız dimi sys fan değil
cpu fan kısmına çoğaltıcıyı taktım sıvı soğutma fanlarını da çoğaltıcıya taktım fakat fanların uçları direk takılmadı kutu içinden bi çoğaltıcı daha çıktı 2 fanı o kutudan çıkana ucunu da pompayla birlikte sizle aldığımız çoğaltıcıya taktım
fan hızı normal şuan sadece görünümde 2200 rpm falan gözüküyor ama hızını istediğim şekilde ayarlıyabiliyorum

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,308
cpu fan kısmına çoğaltıcıyı taktım sıvı soğutma fanlarını da çoğaltıcıya taktım fakat fanların uçları direk takılmadı kutu içinden bi çoğaltıcı daha çıktı 2 fanı o kutudan çıkana ucunu da pompayla birlikte sizle aldığımız çoğaltıcıya taktım
fan hızı normal şuan sadece görünümde 2200 rpm falan gözüküyor ama hızını istediğim şekilde ayarlıyabiliyorum
Senin değil sistemin kontrol etmesi lazım otomatik şekilde kablo düzeninin resmini atabilir misin

KS

Mrkurtuldu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
Hocam en soldaki sıvı soğutma içinde çıkan çoğaltıcının kablosu ortadaki pompanın sağdaki de soldaki çoğaltıcıdan gelen uç takılı direk fan uçları sizin önerdiğiniz çoğaltıcıya takılmıyor

Ekli dosyalar

• 17000749241742776616658573025515.jpg
    17000749241742776616658573025515.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 41

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,308
Hocam en soldaki sıvı soğutma içinde çıkan çoğaltıcının kablosu ortadaki pompanın sağdaki de soldaki çoğaltıcıdan gelen uç takılı direk fan uçları sizin önerdiğiniz çoğaltıcıya takılmıyor
Emin misin uyumlu ama takılması lazım ki aynısı başka arkadaşa yaptırdım oldu onda

KS

Mrkurtuldu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
Emin misin uyumlu ama takılması lazım ki aynısı başka arkadaşa yaptırdım oldu onda
Ben bi söküp deniyim belki ben yanlış yapmışımdır

Denedim uçlar uyuyormuş dalgınlığıma gelmiş fakat değiştirip taktığımda bios da hala aynı 2200 2300 rpm arası değişiyo biosta fan hızını ayarlayıp düşürsem bile Bi değişiklik olmuyor ne yazık ki

Son düzenleme:
KS

Mrkurtuldu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
Sistemi yük altına soktum fanlar dereceye göre hızı yükselip artıyor sadece rpm yanlış gözüküyor

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,308
Sistemi yük altına soktum fanlar dereceye göre hızı yükselip artıyor sadece rpm yanlış gözüküyor
Tm fan hızları değişiyor ise işlem başarılı belki bios görememiş olabilir pwm girişleri 3 pin ve 4 pin oluyor muhtemelen 3 pinli dönüştürücü gelmiş olmalı 4 pin de var bunlarda sizde fan devri kendini ayarlıyor ise sorun yok sistem sağlıklı şekilde çalışıyor demektir

KS

Mrkurtuldu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
Tm fan hızları değişiyor ise işlem başarılı belki bios görememiş olabilir pwm girişleri 3 pin ve 4 pin oluyor muhtemelen 3 pinli dönüştürücü gelmiş olmalı 4 pin de var bunlarda sizde fan devri kendini ayarlıyor ise sorun yok sistem sağlıklı şekilde çalışıyor demektir
evet hocam çoğaltıcı 1 4 pinli geri kalan 2 kısım 3 pin o yüzden olabilir ama sistemde şuan sıkıntı yok teşekkür ederim sağolun varolun

Erol

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
biri 4 diğerleri 3 olur fanlardaki sensörlerden dolayı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri