B450M-K-2 Anakartli Modart M7 sistem Hk.

hsynn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
Merhaba Arkadaşlar,

Modart M7 sistem aldım içinde;

Anakart bulunuyor m.2 500 gb sdd var ve ben 1 tane daha 250 gb sdd alıp ona sadece sistemi kurmak istiyorum.

Fakat şöyle durum var bu anakartta kaç adet sdd girişi bulunuyor ben 1 olarak gördüm ürün özelliklerinde baska SDD takamaz mıyım ?

Moderatörün son düzenlenenleri:

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Her şeyden önce anakartınızı değiştirin. Çoğu kişinin öneriside bu olacaktır. Elinizdeki ekran kartını satıp ve biraz ekleyip b550 anakart alın bence

KS

hsynn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
Her şeyden önce anakartınızı değiştirin. Çoğu kişinin öneriside bu olacaktır. Elinizdeki ekran kartını satıp ve biraz ekleyip b550 anakart alın bence
Bir müddet böyle kullanıp performansına bakıcam indirimli b550 denk. Getirince alirim zaten henüz daha sistemim gelmedi

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Sata sdd nasıl oluyor bilgim yoksa onda. Alıp sistemi kurmanın bir faydası olur mu ?
Sata ssd , günüzmüzde m2 ssd den daha düşük performans verir. Yani sata ssd için düşük performanslı ssd diyebiliriz bence.

KS

hsynn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
Sata ssd , günüzmüzde m2 ssd den daha düşük performans verir. Yani sata ssd için düşük performanslı ssd diyebiliriz bence.
peki 250 gb sata sdd koyup onada sistem yüklemem mantıklı olurmu pc nin performansını etkilermi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistemi M.2 diske kurun ve SATA SSD yerine 1 TB HDD disk alıp M.2 diski fazla doldurmadan kurulumlarınızı yapın ve geri kalan oyun vs. gibi şeyleri HDD diske kurarsınız.

KS

hsynn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
Sistemi M.2 diske kurun ve SATA SSD yerine 1 TB HDD disk alıp M.2 diski fazla doldurmadan kurulumlarınızı yapın ve geri kalan oyun vs. gibi şeyleri HDD diske kurarsınız.
anladım böylece performansıda etkileyen birşey olmaz yani . Peki HDD deki oyunların açılma hızlarını falan etkilermi bu durum ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Oyunların genelinin açılma hızları ve online oyunlarda yükleme yavaşlıkları olabilir ama FPS değişmez. 250GB SSD disk alacağınız paraya 1TB HDD alıyorsunuz ama. 250GB SSD içine kuracağınız AA ve AAA oyun sayısı en fazla 3 veya 4 diyebilirim. Ortalama bir oyun olmuş 35-40 GB kapasite.

KS

hsynn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
Oyunların genelinin açılma hızları ve online oyunlarda yükleme yavaşlıkları olabilir ama FPS değişmez. 250GB SSD disk alacağınız paraya 1TB HDD alıyorsunuz ama. 250GB SSD içine kuracağınız AA ve AAA oyun sayısı en fazla 3 veya 4 diyebilirim. Ortalama bir oyun olmuş 35-40 GB kapasite.
anladım çok teşekkürler hocam

KS

hsynn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24

bu tarz olması gerek dimi hocam 2.5 - 3 ve 3 ,5 ibareleri var neye göre belirlemem gerek

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
2.5" boyut laptop cihazları içindir. Masaüstünde kullanabilirsiniz sorun yok SATA SSD disk boyutunda HDD disk farkı yok soket veya montaj aşamasında.

Ancak 7200rpm hızında olması gerek minimum ve aldığınız sitenin iyi olsun. Bu disklerin kendi kutuları yoktur ve hassas ürünlerdir.

KS

hsynn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
2.5" boyut laptop cihazları içindir. Masaüstünde kullanabilirsiniz sorun yok SATA SSD disk boyutunda HDD disk farkı yok soket veya montaj aşamasında.

Ancak 7200rpm hızında olması gerek minimum ve aldığınız sitenin iyi olsun. Bu disklerin kendi kutuları yoktur ve hassas ürünlerdir.

direk bunu alayım madem hocam yorumlarda güzel

KS

hsynn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
peki anakart değişikliğine gitmek istediğimde hangisini seçmeliyim

hangisi daha iyidir ? ben anlayamadım da

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,118
peki anakart değişikliğine gitmek istediğimde hangisini seçmeliyim

hangisi daha iyidir ? ben anlayamadım da
İki ürün de iyidir ama ilk üründe wifi özelliği bulunuyor yani bir adaptöre ihtiyaç duymadan wifi bağlantısı sağlanabilir.

KS

hsynn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
İki ürün de iyidir ama ilk üründe wifi özelliği bulunuyor yani bir adaptöre ihtiyaç duymadan wifi bağlantısı sağlanabilir.
wifi kullanmayı düşünmüyorum hocam zaten direk ethernet ile bağlanıcam . wifi dışında bir extrası varsa ona göre tercih edeyim onu

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri