Soru B550 Anakarta 5070 Takılır Mı?

erenk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İşlemci
Ryzen 5 5600
Ekran Kartı
3070ti ve 5070
arkadaşlar şuan ki sistemin

ryzen 5 5600
prime b550k
650W
3070ti

oyunlarda 2K'da yetersiz gelmeye başladı fakat şuan bütçe sıkıntım var sadece ekran kartı olarak bu sisteme 5070 taksam (yaklaşık 3-4 ay) herhangi bir sıkıntı çeker miyim ekran kartı vs. zarar görebilir mi? teşekkürler

lewiss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7

ryzen 5 5600
prime b550k
650W
3070ti

oyunlarda 2K'da yetersiz gelmeye başladı fakat şuan bütçe sıkıntım var sadece ekran kartı olarak bu sisteme 5070 taksam (yaklaşık 3-4 ay) herhangi bir sıkıntı çeker miyim ekran kartı vs. zarar görebilir mi? teşekkürler
Hocam işlemciniz ekran kartına kıyasla çok güçsüz kalıyor. Yüksek oranda darboğaza karşılaşırsınız.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Defalarca yaklaşık 3-6 ay arası kadar süreyle önce ekran kartını yenileyip işlemciye 1080P çözünürlükte darboğaz yaptırarak kullandım. Sorun olmuyor. Arıza bu sebepten çıkmaz (ya da en azından arıza çıkıyorsa sebebi bundan olmaz).
Olacak olan şeyi söyleyim. İşlemciyi ekran kartıyla dengeli hale getirene kadar alman gereken FPS değerine veya performansa ulaşamıyorsun. Çünkü işlemci kısıtlıyor. Ancak çalışmasında bir problem oluşmuyor.

Sizin şansınız 2K monitör kullanmanız. Darboğaz oranı benim yaptırdığımdan daha az olacak.

İşlemci darboğazla ekran kartını kısıtlasa dahi daha güçlü ekran kartına geçmek performansı artırır, tabii işlemcinin limitlerine kadar artırır. Sonradan işlemciyi de yükseltirsiniz yani dengeli hale getirdiğinizde ekran kartının tam performansını alırsınız.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Bu arada başlıktaki soruyu atlamışım. B550 anakarta 5070, 5080 takabilirsiniz. Sorunsuz çalışır. Lakin anakartın sınırladığı hızda çalışır. Bu sınırlama o kadar ufak ki, hiçbir kullanıcı bu farkı hissedemez.
Bahsettiğiniz durumda mevcut işlemcinin sınırlaması, anakartın sınırlamasından daha büyük olur.

HaddadM

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ryzen 5 5600
prime b550k
650W
3070ti

eğlence içeriği hakkında daha fazla bilgi için buraya https://7slots-login2.com/ tıklayın.
Yok, kart zarar görmez. PSU'n kaliteli ve gerçekten 650W veriyorsa, RTX 5070 (4070/4070 Ti seviyesinde bir tüketimi olursa) rahatça çalışır. Yine de, kart çıktıktan sonra güç ihtiyacına bir göz atmanda fayda var.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri