B850 Anakart Önerisi

gece

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,513
MSI tavsiye etmem kendi MSI anakartımı sattım ve Colorfula geçtim çok memnunum sadece Bios arayüzü ile ilgili çok fazla video olmadığı için biraz kurcalaman gerekebiliyor o da ince ayarlar yapacaksan. Zaten attığın MSI anakart kesinlikle parasını hakketmiyor ve kullanacağın işlemci ile sıcak çalışacaktır.

İlk attığım B650 nin B850 lerden pek farkı yok.
PCIe 5.0 ve PCIe Gen.5x4 M2 SSD desteği var. Paran cebinde kalmış olur.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
782
İlk çıkan serilerden uzak durun (B650, X670 modellerinde). Bunlarda çeşitli sorunlar görüldü ve BIOS ile de düzeltilemedi. En yaygın sorun geç açılma (40 saniye ile 2 dk, bazı şanssız kullanıcılarda 3-4 dk) veya daha az görülen hata verip açılmama durumu.

Sonraki revizyon B650, X670 anakartlar düzeltilmiş olabilir (gözlemleme şansım olmadı).

B850, X870 anakart serisinde sadece "yazılım" değil, anakartın PCB katman sayısı ve bakır kalitesi de optimize edildi. Böylece RAM uyuşmazlıklarının önüne gerçek bir çözümle geçildi.

MSI MAG B650 Tomahaw Wifi anakartımda sadece geç açılma problemi yaşadım, sonrasında %100 stabil çalışıyordu ama geç açıldığından rahatsız edici buluyordum.
MSI MPG B850 Edge Ti Wifi anakarta geçtiğimde ise 17-19 saniye civarında açılış süreleri görüyorum. Herhangi bir sıkıntı veya problemi yok. Gayet stabil çalışıyor. Bütçesi bol olana tavsiye edebileceğim bir anakart.

Giriş seviye B650, X670 için daha az problemle karşılaşılan Asus anakartlara bakmanızı önerebilirim. @yunusx36 önerdiği Colorful'un problemi yoksa o da uygundur ve onun deneyimleri de oldukça değerlidir. Yeter ki siz ürün aldığınızda herhangi problem yaşamayın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri