Soru Bacak Kırığı Ve Tedavi Süreci

:GHOST:

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
37
Daha önce buna benzer kırıklar yaşayanlar varsa yardımcı olursa sevinirim 😍

Yaklaşık 4 ay önce bi aracanın çarpaması sonucu bacağımdaki her iki kemik te kırıldı 95 gün bacağım tam alçıda kaldı bügün de alçıdan sonra 10. Kontrolüme gittim bana artık tek baston ile yürümemi söyledi ama fizik tedaviyi 2-3 kez söylememe rağmen gerek yok dedi şuan hâlâ yürüyemiyorum ve daha bacaktaki kaynama da yüzde yüz tamamlanmadı bana şubat sonu gibi eskisi gibi olur dedi sizce fiziğe gideyim mi ve küçük kemiğinde hafif bi yamukluk var ama doktor onun normal olduğunu söyledi zamanla eski halini alacağını söyledi sizce şubattan önce yürümeye başlayabilirmiyim

Ekli dosyalar

• IMG_8008.jpeg
    IMG_8008.jpeg
    257.4 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_8009.jpeg
    IMG_8009.jpeg
    140.5 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_8010.jpeg
    IMG_8010.jpeg
    200 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_8011.jpeg
    IMG_8011.jpeg
    306.2 KB · Görüntüleme: 16

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
738
Merhaba,

Daha önce durumu anlatmıştınız. Okumuştum konuyu.
Şurada idi değil mi?
Büyük geçmiş olsun.
Orada alçı alınmamıştı henüz sanıyorum. Şimdi alınmış yatağa bağlı kalmıyorsunuz artık .Geçici bastonla yürüme yapabiliyorsunuz.
Büyük gelişme ve iyileşme. Moral çok önemli. O konyu yazdığınızdaki durumunuzdan şimdi çok daha moralli ve görünüyorsunuz. Yazdıkalrınızdan anlaşılabiliyor.

En kısa sürede de bastondan da kurtulacağınıza inanıyorum.
Tekrar büyük geçmiş olsun...

KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
37
Merhaba,

Daha önce durumu anlatmıştınız. Okumuştum konuyu.
Şurada idi değil mi?
Büyük geçmiş olsun.
Orada alçı alınmamıştı henüz sanıyorum. Şimdi alınmış yatağa bağlı kalmıyorsunuz artık .Geçici bastonla yürüme yapabiliyorsunuz.
Büyük gelişme ve iyileşme. Moral çok önemli. O konyu yazdığınızdaki durumunuzdan şimdi çok daha moralli ve görünüyorsunuz. Yazdıkalrınızdan anlaşılabiliyor.

En kısa sürede de bastondan da kurtulacağınıza inanıyorum.
Tekrar büyük geçmiş olsun...
Çok teşekkür ederim hocam evet yürümek insanı mutlu ediyor gerçekten rabbim kimseye yaşatmasın teşekkürler tekrardan 🙏

Ultraintv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
İnsan bazı şeylerin değerini yokluğunda anlıyor ne yazık ki.
Geçmiş olsun öncelikle.
Bu arada 90 kiloyken bu olayı yaşayıp şuanda da 90 kilo kalsaydınız yine yüreyemezdiniz.
Kas erimesi ve eklem sertliği yüzünden. Başka bir ortopedi veya fizik tedavi uzmanından ikinci görüş alman çok iyi olur.
Çoğu hasta fizik tedaviye başladığında 1 ay içinde bastonsuz adım atmaya geçebiliyor.
Walker ayak tarzı yeterli olabilir olmayadabilir o nedenle başka bir ortopedi veya fizik tedavi uzmanından görüş alın.
Öncelik başka bir ortopedi sonra fizik tedavi uzmanı.

Bu olayda karşı tarafın tamamen kusurlu olması durumunda, hem masrafları hem de mağduriyetini karşılamaları gerekiyordu.

Hiç arayıp sormamaları çok yanlış büyük ihtimalle cahillikten kaynaklanıyor.
Ehliyetsiz sürücü + başkasının aracı + ciddi yaralanma olduğu için çok hatalılar.

Tazminat davasında hem sigortadan, hem sürücüden, hem de araç sahibinden maddi–manevi tazminat alma hakkın var. Ceza davası ne kadar sürerse sürsün, tazminat hakkını etkilemez.

Yaşın kaç? aktif olarak bir işte çalışıyormuydun?
Daha detaylı bilgi verirsen sigortadan + sürücüden + araç sahibinden ayrı ayrı maddi ve manevi tazminat alabilirsin.

bilirkişi raporları
çok önemli

ağır kırık, uzun alçı süresi, iş gücü kaybı, psikolojik travma, bakım ihtiyacı vs. fizik tedavi özel walker ayak tarzı ihtiyacı , baston , destek ürünleri ihtiyaçları vs vs bissürü şey ekleyin.
O deprem konularında çok durun bilirkişinin raporu çok önemli bunlar raporlara etki eden şeyler.

Karşı tarafın Sigorta poliçesinin bir örneğini isteyin.

Maddi + manevi tazminat, geçici / kalıcı iş göremezlik tazminatı, tedavi & bakım masrafı, rehabilitasyon & psikolojik destek

Bu süreçte geçmiş olsuna bile gelmemeleri halen tatil yapmaları umursamamaları

Son düzenleme:

Ultraintv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Sizin durumunuzda kalıcı sakatlık olmayacak gibi duruyor.
Yürümeye başlasanız bile bunu bildirmeyin. (Herhangi bir video kaydı ihtimali vermeyin karşı tarafa. Gerekirse gece çıkın yürüyüş yapın. Ya da tanınmayacağınız şekilde giyinin zaten kış ayı.)
Süreyi olabildiğince uzun gösterin.

Sigortadan.
Büyük Kırık ve tedavi süresi için %15 gibi maluliyet raporu çıkar.
buda 200k civarı tutar demek.
+
iş görememezlik her ay için 20k asgari ücret eklenebilir.
+
Tedavi giderleri alacağınız baston kıyafet bez vs walker ayakkabı vs vs bakım masrafı her ay +10k

Şuan bile sadece 300k-400k sigortadan.

Bu durum 6 ay sürdü dersek 400-500k sigortadan tazminat.

+

Manevi tazminat sürücü + araç sahibinden

• Ehliyetsiz sürücü
  • 17 yaşında olması
  • Kemiklerin deriyi delmesi
  • 95 gün alçı
  • Travma + psikolojik destek ihtiyacı
  • Evden çıkamama
  • Aileye bağımlı kalma
  • Bel ve kalça ağrısının başlaması
    → Bunların hepsi yargıcın manevi tazminatı yükseltmesine sebep olur.

Sizin durumunuz ağır olduğu için karşı taraf tamamen kusurlu olduğu için ve geçmiş olsuna bile gelmeyip tatile pişkin pişkin devam etmeleri sizin deprem gibi doğal afetler yaşayıp daha da çöküş yaşamanız vsvs aklınıza gelecek herşeyi anlatın gece tuvalet için babanızı annenizi uyandırmak zorunda kaldığınızı aile içi bağa zarar verdiğinizi ailedeki herkesin moralinin düştüğünü aile içi kavgalar oluştuğunu maddi zorluklar çektiğinizi vs vs herşey manevi tazminatı artırır.

Bu durumlarda 500 k civarı tazminat alabilirsiniz.

+ ek maddi tazminat

Mahkemeler bakım süresi × günlük ücret hesaplar.

Bu nedenle size uzun gösterin dedim olabildiğince uzun gösterin.

Her ay'a yaklaşık 20k yazılır diye düşünüyorum.

+ psikolojik tedavi danışmanlık ilaç ağrı kesici + d vitamini dışarı çıkamadınız + başka başka aklınıza gelecek şeyler.
    her ay +10k

Gelecekteki iş gücü etkilenmesi tazminatı.

+ gelecekti iş kaybı eğer yaşınız gençse yazdığınız şeylerle bunun kaanatine vardım.

%10–20 kalıcı etki kabul edilirse: 300-400k arası tazminat.

Toplam hepsi 1 milyon gibi bir tutar yapıyor.

ÖNEMLİ NOTLAR​

• Ehliyetsiz sürücü olduğu için mahkemeler genelde mağdur lehine daha yüksek manevi tazminat verir.
    • Sakatlık oranı %20 üstü çıkarsa rakamlar daha da artar.
    • Avukatın iyi ise bu rakamın üst sınırına yakın sonuç alırsın.
    • Tazminat davasında psikolojik rapor + fizik tedavi raporları çok büyük fark yaratır.

Fizik tedavi merkeziyle görüşün gerekirse tanıdık bulun durumu anlatın maddi durumunuz kötü olmasa bile öyle davranın karşı tarafın hiç ilgilenmediğini arayıp sormadığını belirtin etkilenip ona göre rapor yazsınlar.

Kilo artışı raporlu mu ?
      + bel ağrısı raporlu mu ?

Bunlar için doktora gidip etkileşim sağlayın.

Rapor alın reçete alın ilaç yazdırın.

KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
37
Sizin durumunuzda kalıcı sakatlık olmayacak gibi duruyor.
Yürümeye başlasanız bile bunu bildirmeyin. (Herhangi bir video kaydı ihtimali vermeyin karşı tarafa. Gerekirse gece çıkın yürüyüş yapın. Ya da tanınmayacağınız şekilde giyinin zaten kış ayı.)
Süreyi olabildiğince uzun gösterin.

Sigortadan.
Büyük Kırık ve tedavi süresi için %15 gibi maluliyet raporu çıkar.
buda 200k civarı tutar demek.
+
iş görememezlik her ay için 20k asgari ücret eklenebilir.
+
Tedavi giderleri alacağınız baston kıyafet bez vs walker ayakkabı vs vs bakım masrafı her ay +10k

Şuan bile sadece 300k-400k sigortadan.

Bu durum 6 ay sürdü dersek 400-500k sigortadan tazminat.

+

Manevi tazminat sürücü + araç sahibinden
  • Ehliyetsiz sürücü
  • 17 yaşında olması
  • Kemiklerin deriyi delmesi
  • 95 gün alçı
  • Travma + psikolojik destek ihtiyacı
  • Evden çıkamama
  • Aileye bağımlı kalma
  • Bel ve kalça ağrısının başlaması
    → Bunların hepsi yargıcın manevi tazminatı yükseltmesine sebep olur.

Sizin durumunuz ağır olduğu için karşı taraf tamamen kusurlu olduğu için ve geçmiş olsuna bile gelmeyip tatile pişkin pişkin devam etmeleri sizin deprem gibi doğal afetler yaşayıp daha da çöküş yaşamanız vsvs aklınıza gelecek herşeyi anlatın gece tuvalet için babanızı annenizi uyandırmak zorunda kaldığınızı aile içi bağa zarar verdiğinizi ailedeki herkesin moralinin düştüğünü aile içi kavgalar oluştuğunu maddi zorluklar çektiğinizi vs vs herşey manevi tazminatı artırır.

Bu durumlarda 500 k civarı tazminat alabilirsiniz.

+ ek maddi tazminat

Mahkemeler bakım süresi × günlük ücret hesaplar.

Bu nedenle size uzun gösterin dedim olabildiğince uzun gösterin.

Her ay'a yaklaşık 20k yazılır diye düşünüyorum.

+ psikolojik tedavi danışmanlık ilaç ağrı kesici + d vitamini dışarı çıkamadınız + başka başka aklınıza gelecek şeyler.
    her ay +10k

Gelecekteki iş gücü etkilenmesi tazminatı.

+ gelecekti iş kaybı eğer yaşınız gençse yazdığınız şeylerle bunun kaanatine vardım.

%10–20 kalıcı etki kabul edilirse: 300-400k arası tazminat.

Toplam hepsi 1 milyon gibi bir tutar yapıyor.

ÖNEMLİ NOTLAR​

• Ehliyetsiz sürücü olduğu için mahkemeler genelde mağdur lehine daha yüksek manevi tazminat verir.
    • Sakatlık oranı %20 üstü çıkarsa rakamlar daha da artar.
    • Avukatın iyi ise bu rakamın üst sınırına yakın sonuç alırsın.
    • Tazminat davasında psikolojik rapor + fizik tedavi raporları çok büyük fark yaratır.

Fizik tedavi merkeziyle görüşün gerekirse tanıdık bulun durumu anlatın maddi durumunuz kötü olmasa bile öyle davranın karşı tarafın hiç ilgilenmediğini arayıp sormadığını belirtin etkilenip ona göre rapor yazsınlar.

Kilo artışı raporlu mu ?
      + bel ağrısı raporlu mu ?

Bunlar için doktora gidip etkileşim sağlayın.

Rapor alın reçete alın ilaç yazdırın.
Hocam öncelikle bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim yaşım 17 aylık ortalama 45.000tl maaşım vardı pirimler ile fln 52.000tl yi buluyordu kilo artışı yüzünden bastonlu yürümeye 2 hafta geç başladım ve sırt üstü sürekli yatma sonucu oluşan yatak batması olarak lokal çökme de doktor raporunda bulunuyor + olarak 2 ay sonra eskisi gibi olacağımı doktor söyledi zaten ama + 6 ay da yani tedavi süresi ile tam 1 yıl iş kaybım olacak çünkü iş ve ağır spor vb. İşlerden uzak durmamı söyledi doktor

İnsan bazı şeylerin değerini yokluğunda anlıyor ne yazık ki.
Geçmiş olsun öncelikle.
Bu arada 90 kiloyken bu olayı yaşayıp şuanda da 90 kilo kalsaydınız yine yüreyemezdiniz.
Kas erimesi ve eklem sertliği yüzünden. Başka bir ortopedi veya fizik tedavi uzmanından ikinci görüş alman çok iyi olur.
Çoğu hasta fizik tedaviye başladığında 1 ay içinde bastonsuz adım atmaya geçebiliyor.
Walker ayak tarzı yeterli olabilir olmayadabilir o nedenle başka bir ortopedi veya fizik tedavi uzmanından görüş alın.
Öncelik başka bir ortopedi sonra fizik tedavi uzmanı.

Bu olayda karşı tarafın tamamen kusurlu olması durumunda, hem masrafları hem de mağduriyetini karşılamaları gerekiyordu.

Hiç arayıp sormamaları çok yanlış büyük ihtimalle cahillikten kaynaklanıyor.
Ehliyetsiz sürücü + başkasının aracı + ciddi yaralanma olduğu için çok hatalılar.

Tazminat davasında hem sigortadan, hem sürücüden, hem de araç sahibinden maddi–manevi tazminat alma hakkın var. Ceza davası ne kadar sürerse sürsün, tazminat hakkını etkilemez.

Yaşın kaç? aktif olarak bir işte çalışıyormuydun?
Daha detaylı bilgi verirsen sigortadan + sürücüden + araç sahibinden ayrı ayrı maddi ve manevi tazminat alabilirsin.

bilirkişi raporları
çok önemli

ağır kırık, uzun alçı süresi, iş gücü kaybı, psikolojik travma, bakım ihtiyacı vs. fizik tedavi özel walker ayak tarzı ihtiyacı , baston , destek ürünleri ihtiyaçları vs vs bissürü şey ekleyin.
O deprem konularında çok durun bilirkişinin raporu çok önemli bunlar raporlara etki eden şeyler.

Karşı tarafın Sigorta poliçesinin bir örneğini isteyin.

Maddi + manevi tazminat, geçici / kalıcı iş göremezlik tazminatı, tedavi & bakım masrafı, rehabilitasyon & psikolojik destek

Bu süreçte geçmiş olsuna bile gelmemeleri halen tatil yapmaları umursamamaları
Malesef hocam gerçekten bi uzluv bile zarar gördümü tüm vücüt etkileniyor aile de bi anne geldi 3-4 kez oda ağlayıp davayı çekin diyor bu kadar başka da bişey yaptıkları yok çocuk ta hala fıldır fıldır geziyo

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
738
Yaşınız çok genç. 17 belirtmişsiniz. Doktor neleri yapıp yapmamanız konusunda mutlaka biligi vermiştir.
Genç yaşın iyileşme sürecinde olumlu yönde olağanüstü etkisi oluyor benim bildiğim. Vücut çok daha hızlı kendini toparlıyor.

Kendi 17 yaşımızı, 20, 22, 24 yaşlarını düşününce. Daha vücüdunuz güçlenecek fiziksel olarak. Kemik yapısı, yoğunluğu zamanla şu durumdakinden çok daha güçlü hale gelecek. Artık yatağa bağlı olmadığınız için uzun hareketsiz yatmadan kaynaklı sorunlar da kısa sürede ortadan kalkacağını düşünüyorum.
Tıp eğitimi almadık ama biraz mantık ve gözlem ve deneyimler bu şekilde düşündürüyor.

Daha zamanı var ama iş olarak ta geri dönebilme imkanınız var. Önce sağlık diyoruz, yalnız psikolojik ve moral değerler açısından bakarsak; meşguliyet, uğraşı, zihninizi bir yere yönlendirme ve eski yaşam şekline dönme çok büyük olumlu etkisi olacağını düşünüyorum. Kafanızdaki olumsuz düşünceler, sıkıntı vb, bunlarla gelen moral düşüklüğünü atmanıza yardımcı olacağını umuyorum.

Trkrar büyük geçmiş olsun...

KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
37
Yaşınız çok genç. 17 belirtmişsiniz. Doktor neleri yapıp yapmamanız konusunda mutlaka biligi vermiştir.
Genç yaşın iyileşme sürecinde olumlu yönde olağanüstü etkisi oluyor benim bildiğim. Vücut çok daha hızlı kendini toparlıyor.

Kendi 17 yaşımızı, 20, 22, 24 yaşlarını düşününce. Daha vücüdunuz güçlenecek fiziksel olarak. Kemik yapısı, yoğunluğu zamanla şu durumdakinden çok daha güçlü hale gelecek. Artık yatağa bağlı olmadığınız için uzun hareketsiz yatmadan kaynaklı sorunlar da kısa sürede ortadan kalkacağını düşünüyorum.
Tıp eğitimi almadık ama biraz mantık ve gözlem ve deneyimler bu şekilde düşündürüyor.

Daha zamanı var ama iş olarak ta geri dönebilme imkanınız var. Önce sağlık diyoruz, yalnız psikolojik ve moral değerler açısından bakarsak; meşguliyet, uğraşı, zihninizi bir yere yönlendirme ve eski yaşam şekline dönme çok büyük olumlu etkisi olacağını düşünüyorum. Kafanızdaki olumsuz düşünceler, sıkıntı vb, bunlarla gelen moral düşüklüğünü atmanıza yardımcı olacağını umuyorum.

Trkrar büyük geçmiş olsun...
Çok teşekkür ederim hocam sağolun ama işte kaynama tam gerçekleşmediği için doktor fizik tedavinin riskli olabileceğini söyledi en azından Ocak başına kadar ödeme ve yürüyememe ye biraz daha alış dedi sonrasında acil fiziğe başlayacaksın dedi bide c vitamini verdi o kadar

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri