Bataryasız Laptopda Performans Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Furkan_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler. Laptopumun bataryası şişti ve bu yüzden çıkarttım. Ama şu anda oyunlarda performans kaybı olmaya başladı. Okul sebebiyle teknik servise götüremiyorum. Acaba bu performans kaybını düzeltecek bir çözüm yolu var mıdır? Çok fazla araştırma yaptım ama bir türlü işime yarayan bir şey bulamadım.

KS

Furkan_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Güç ayarlarında yüksek performans modunda. NVIDIA Denetim Masası'ndan güç ayarlarını değiştirdim, GeForce Experience'da Whisper Mode ve Battery Boost kapalı. Bazı sitelerde BIOSta gücü kısıtlayan ayarlar olduğu söylenmiş ancak benimkinde yoktu. Laptopum Monster. Monster Kontrol Merkezi'nde de turbo modda.

ötenazi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Başka bir fikrim yok ama en yakın zamanda batarya almalısın. Ani elektrik kesintilerin de cihazına zarar verebilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Çoğu Laptop cihazlar batarya + prizden gelen gücü toplam olarak kullanır. Örnek olarak sisteminiz 200W güce ihtiyaç duyuyordur batarya 90W gücündedir. Batarya ile belli bir performans sınırında kalırsınız ama aynı anda prize taktığınızda kalan gücü bataryadan hariç prizden gelen direkt akım karşılar. O yüzden size tavsiyem bataryanızı orijinal yada çok dandik olmayan yan sanayi bir ürün ile değiştirin.

KS

Furkan_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ederim hocam. Batarya 1.5 yılda bu hale geldi. Ben her 1.5 yılda bu sorunu yaşayacak mıyım peki? Orjinal batarya 1000 tl. Sürekli bu parayı vermek zorlayabilir. Daha güçlü bir adaptör, psu gibi çözümler olabilir mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bataryanın ömrü tamamen markasına ve sizin cihazı kullanım şeklinize bağlı. Direkt orijinal ürün ama başka marka kullanabilirsiniz. Daha ucuz olacaktır bu şekilde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri