Benim Gözler mi Bozuldu?

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Merhabalar,

Hocam 1080p ve 4k hatta 2k arasında yani böle bariz bir fark var mı baktığında çok göze çarpan ve 60hz ile 144 hz arasın çok belirgin bir fark var mı?

Ben baktığımda hiçbir şey anlayamıyorum. Sorun bende mi?

Moderatörün son düzenlenenleri:
KS

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Hocam 1080 p ve 4k hatta 2k arasında yani böle bariz bir fark var mı baktığında çok göze çarpan ve 60hz ile 144 hz arasın çok belirgin bir fark var mı ?
ben baktığımda hiçbirşey anlayamıyorum.Sorun bende mi ?
Yani arada bir fark varmış gibi gelmiyor bana

bugiblack

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
dostum ben çift monitör kullanıyorum birisi 60 (yan monitör) diğeri 165 hz ikiside 1080p ama mouse kullanırken bile hz farkından ve panel farkından dolayı o hissiyatı anlayabiliyorsun, en azından ben hissediyorum.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Çözünürlükler arasındaki fark büyük ekranlarda daha rahat anlaşılıyor. En az 32" bir ekranda 1080p ve 4k iki ürünü karşılaştırdığınızda bariz bir şekilde görebilirsiniz.

Hertz ise ciddi anlamda fark yaratıyor. 60 ile 90 arasında çok büyük fark var. 120'ye çıkınca iyice akıcılaşıyor. Fakat 120 ile 240hz arasındaki fark 60 ile 120 arasındaki kadar kendini hissettirmiyor. Uzun süre yüksek tazeleme oranına sahip bir monitör kullandıktan sonra ekranı 60'a çekmek insana ciddi anlamda takılıyormuş gibi hissettirebiliyor.

Ekranlar ilk takıldığında siz ayarlamazsanız 60hz değerinde çalışıyor. Görüntü ayarlarından yükseltmelisiniz. Daha önce arasında bir fark olmadığını söyleyen kişilere çok fazla denk geldim. Hepsi de monitörü 60hz'te kullanıyordu. Değiştirince "Evet farklıymış" dediler. Siz de unutmuş olabilirsiniz bir kontrol edin :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri