Soru Beyaz Si̇stem Hakkinda

:GHOST:

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
37
Kasım indirimleri ile siyah sistemimden beyaz sisteme geçmek istiyorum kasa psu sıvı soğutmayı ve ramleri beyaz alacağım elimde Msi B650 Carbon wifi anakart var ve bu anakart çoğu beyaz b850 den daha fazla m2 ve faz yapısına sahip olduğu için değiştirmek istemiyorum ekran kartında da belirgin yerler olduğu için kasada farklı bi hava katacağını düşünüyorum sadece işlemci kafamda soru işareti kaldı bide 3 tane sorum var yanıtlarsanız sevinirim

1- Amd ryzen 7 7800x3d mi Amd ryzen 7 9700x mi
2- Beyaz sistemler de Siyah sistemler Gibi Çok Tozlanıyor mu?
3- Beyaz sistemler Sararırmı ( TÜTÜN VE DUMANLI ÜRÜNLER TÜKETMİYORUZ EVDE )

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Beyaz sisteme sahibim. Toz elbette oluyor ancak siyahtaki kadar belli etmiyor tozu. Sararma olması güneş ışığına doğrudan maruz kaşmasına bağlı. Görmüşsünüzdür eski klavyelerde sararma vesaire. Bir çoğu maalesef güneş ışığıyla doğru orantılı. Ancak şunu da söyleyeyim, aldığınız sistemde sararma olmaya başladıysa, bilgisayarınız google chromeu bile zor açar hale gelmiştir zaten. Yani eskimiş ve yenilenmesi gerekir hale gelmiştir. O yüzden ondan da pek endişe etmeyin.

7800x3d yerine 9700x durumu da şöyle. Eğer oyun içinse, 2k ve üstü çözünürlükte oynanacaksa 7800x3d. Yok iş yapılacak, 1080p oynanacak ise 9700x.

Buraya gelip "görüntü için daha yüksek para vermeyin" vs. şeklinde zırvalayacak insanlara aldırış etmeyin. İnsanın göz zevki de önemlidir.

KS

:GHOST:

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
37
Beyaz sisteme sahibim. Toz elbette oluyor ancak siyahtaki kadar belli etmiyor tozu. Sararma olması güneş ışığına doğrudan maruz kaşmasına bağlı. Görmüşsünüzdür eski klavyelerde sararma vesaire. Bir çoğu maalesef güneş ışığıyla doğru orantılı. Ancak şunu da söyleyeyim, aldığınız sistemde sararma olmaya başladıysa, bilgisayarınız google chromeu bile zor açar hale gelmiştir zaten. Yani eskimiş ve yenilenmesi gerekir hale gelmiştir. O yüzden ondan da pek endişe etmeyin.

7800x3d yerine 9700x durumu da şöyle. Eğer oyun içinse, 2k ve üstü çözünürlükte oynanacaksa 7800x3d. Yok iş yapılacak, 1080p oynanacak ise 9700x.

Buraya gelip "görüntü için daha yüksek para vermeyin" vs. şeklinde zırvalayacak insanlara aldırış etmeyin. İnsanın göz zevki de önemlidir.
Corsair 3500x + 850w Corsair RMe öneririm.
MSI kasa da güzel.

Ben de beyaz sisteme sahibim, sararma olmadı üç yıldır, daha temiz şık ve tozu göstermiyor. Ban göre kasa dediğin beyaz olmalı 😁

Ben olsam 9700X tercih ederdim.
Çok teşekkür ederim peki şuan elimdeki 7600 işlemci den geçmeye gerek varmı sizce 9700x e yoksa 7600 ün hala gideri varmı 😅

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
Çok teşekkür ederim peki şuan elimdeki 7600 işlemci den geçmeye gerek varmı sizce 9700x e yoksa 7600 ün hala gideri varmı 😅
Tabii ki var kullan daha. Bütçe var satarım üstüne koyarım 9700X alırım diyorsan ona bir şey diyemem, gideri var tabii ki güncel işlemci sonuçta.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri