Öneri Beyaz Sistem Dizeceğim

:GHOST:

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
37
Merhabalar kasım indirimleri ile yeni beyaz bi sistem dizmek istiyorum elimde bi sistem var bu sistem den sadece psu - ekran kartı - ssd mi alacağım ve btf bi sistem yani 0 kablo bi sistem dizmek istiyorum ve bileşenleri şu şekilde düşündüm bana bilen birileri yardım ederse çok sevinirim

Kasa (alınacak)

Psu (elimde olan)

Anakart (alınacak)

İşlemci (alınacak)

Ekran kartı (elimde olan)

Sıvı soğutma (alınacak)

Ram (alınacak)

Ssd 1 (elimde olan)

Ssd 2 (alınacak)

Fanlar (alınacak)

Riser kablo (alınacak)

Son düzenleme:
KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
37
Merhabalar kasım indirimleri ile yeni beyaz bi sistem dizmek istiyorum elimde bi sistem var bu sistem den sadece psu - ekran kartı - ssd mi alacağım ve btf bi sistem yani 0 kablo bi sistem dizmek istiyorum ve bileşenleri şu şekilde düşündüm bana bilen birileri yardım ederse çok sevinirim

Kasa (alınacak)

Psu (elimde olan)

Anakart (alınacak)

İşlemci (alınacak)

Ekran kartı (elimde olan)

Sıvı soğutma (alınacak)

Ram (alınacak)

Ssd 1 (elimde olan)

Ssd 2 (alınacak)

Fanlar (alınacak)

Riser kablo (alınacak)
Önerisi olan yok mu ya

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
Önerisi olan yok mu ya
Ekran kartın da beyaz olsa iyi olur o sistemde. Colorful modellerine bak derim. Bir de 9800X3D iyi hoş güzel de o paraya çok fazla, 12K civarı harika 9700X almanı öneririm. Aradaki farkla daha iyi bir ekran kartı ya da bir üst seviye anakart alırsın.

KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
37
Ekran kartın da beyaz olsa iyi olur o sistemde. Colorful modellerine bak derim. Bir de 9800X3D iyi hoş güzel de o paraya çok fazla, 12K civarı harika 9700X almanı öneririm. Aradaki farkla daha iyi bir ekran kartı ya da bir üst seviye anakart alırsın.
Ekran kartını önümüzdeki sene alacağım amd 9080xt çıkardığı gibi alacağım anakart ta btf en iyisi olarak asus tuf var işlemci de rust oynadığım için 9800x3d seçtim

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
Ekran kartını önümüzdeki sene alacağım amd 9080xt çıkardığı gibi alacağım anakart ta btf en iyisi olarak asus tuf var işlemci de rust oynadığım için 9800x3d seçtim
GPU için BTF destekli bir anakart olmadığı için şimdilik çok anlamsız geliyor bana o sistemler, her şeyi gizliyorsun GPU kablosu yine ordan yılan gibi çıkıyor. Hayırlı olsun sistemin kasa güzel.

KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
37
GPU için BTF destekli bir anakart olmadığı için şimdilik çok anlamsız geliyor bana o sistemler, her şeyi gizliyorsun GPU kablosu yine ordan yılan gibi çıkıyor. Hayırlı olsun sistemin kasa güzel.
Anladım hocam kasa desteklediği için dedim almışken güzel gözüksün diye anakartı da böyle alayım

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
Anladım hocam kasa desteklediği için dedim almışken güzel gözüksün diye anakartı da böyle alayım
İyi düşünmüşsün, bana saçma geliyor GPU kablosu ortada olması ama kontrol ettim onda GPU desteği varmış. Anakart mosfetleri 14+2+1 en azından BTF destekli 16+2+2 olsa iyi olurdu.

Ekli dosyalar

• Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    391.9 KB · Görüntüleme: 11
KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
37
İyi düşünmüşsün, bana saçma geliyor GPU kablosu ortada olması ama kontrol ettim onda GPU desteği varmış. Anakart mosfetleri 14+2+1 en azından BTF destekli 16+2+2 olsa iyi olurdu.
Asus rog strix b850a alacaktım ama bu hoşuma gitti diye bunu seçeyim dedim

KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
37
BTF destekli şu kasaya da bakabilirsin içinde Corsair'in iyi bir PSU'su ile geliyor ileride, daha yeterli bir besleme sağlar sana.
Hocam ben böyle kasaları hiç sevmiyorum 9080xt alınca Enermaxın 1350w lık bi psu sunu alacağım

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
Hocam ben böyle kasaları hiç sevmiyorum 9080xt alınca Enermaxın 1350w lık bi psu sunu alacağım
Sıkıntı yok o zaman seçtiğin parçalarda, bütçe sorunu da yoksa al gitsin. Gayet güzel her şey. Dediğim gibi anakart VRM'si zayıf. O zayıflığın üzerine ekran kartı enerjisini de anakarttan geçireceksin. Bulursan hangi marka olursa olsun, beyaz olan en azından 80A ya da 90A 16+2+2 olan bir versiyon bak.

Bir de seçtiğin RAM anakartta test edilmemiş listede yok haberin olsun. Sorun değil diyorlar genelde ama bilgin olsun. Test edilmiş olsa daha iyi olurdu.

Kodun bu sanırım:

KD5AGUA80-72B340J​

KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
37
Sıkıntı yok o zaman seçtiğin parçalarda, bütçe sorunu da yoksa al gitsin. Gayet güzel her şey. Dediğim gibi anakart VRM'si zayıf. O zayıflığın üzerine ekran kartı enerjisini de anakarttan geçireceksin. Bulursan hangi marka olursa olsun, beyaz olan en azından 80A ya da 90A 16+2+2 olan bir versiyon bak.

Bir de seçtiğin RAM anakartta test edilmemiş listede yok haberin olsun. Sorun değil diyorlar genelde ama bilgin olsun. Test edilmiş olsa daha iyi olurdu.

Kodun bu sanırım:

KD5AGUA80-72B340J​

Hynix in kendi markası bence bi sorun olmaz gibi siyah sistemimde de aynı değerlerde patriot ramim vardı bi sorun yaşamamıştım

Kodun bu sanırım:

KD5AGUA80-72B340J​

Bu anakart var bide

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
Hynix in kendi markası bence bi sorun olmaz gibi siyah sistemimde de aynı değerlerde patriot ramim vardı bi sorun yaşamamıştım

Bu anakart var bide
Güzel kart ama bu da istediğin gibi BTF değil.

KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
37
Onda da TUF'da olan anakart gizleme için ekstra güç adaptörü yok.

Bir eksik bir fazla yine TUF en iyisi olacak herhalde senin için dostum.
Faz yapıları da nerdeyse aynı gibi tuf serisi de kaliteli bi seri ama kablolu yapıp rog mu alsam diye düşündüm

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
Faz yapıları da nerdeyse aynı gibi tuf serisi de kaliteli bi seri ama kablolu yapıp rog mu alsam diye düşündüm
Rog yapacaksan E serisi al derim.

KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
37

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
Aklımda beyaz bi sistem dizmek var hocam ya
Hiç karıştırmayalım en iyisi TUF al geç. Sonuçta askeri sınıf malzeme diyorlar. Ekran kartı gücü için de bir önlem almışlardır oraya o girişi koyduklarına göre. Zaten rengi şekli şemali çok güzel kartın e Wifi 7 de destekli. Daha ne olsun.

Sistem dediğin beyaz olmalı zaten, siyah nedir ya :):):)

KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
37
Hiç karıştırmayalım en iyisi TUF al geç. Sonuçta askeri sınıf malzeme diyorlar. Ekran kartı gücü için de bir önlem almışlardır oraya o girişi koyduklarına göre. Zaten rengi şekli şemali çok güzel kartın e Wifi 7 de destekli. Daha ne olsun.

Sistem dediğin beyaz olmalı zaten, siyah nedir ya :):):)
Doğru hocam Asus rog ile biraz daha araşrıtıcam ama teşekkür ederim yardımlarınız için

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri