Bi̇lgi̇ Sahi̇bi̇ Olanlar Yardimci Olursa Sevi̇ni̇ri̇m

ilker.technohifi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
KENDİME MASA ÜSTÜ TOPLAMAK İSTİYORUM AÇIKCASI PEK BİR BİLGİM YOK LAKİN ÇOĞU HAZIR SİSTEM'DE BAKTIGIMDA İLLAKİ BİR PARÇADAN KISIYORLAR F/P OLMASI İÇİN. BU YÜZDEN KENDİME ŞÖYLE Bİ LİSTE HAZIRLADIM AMA BURADA BENDEN KAT KAT BİLGİ SAHİBİ ABİM,KARDEŞİM VAR, ŞUNU ŞÖYLE YAP BUNU BUNUNLA DEĞİŞTİR DAHA İYİ OLUR DİYEN HERKESİN ÖNERİSİNİ DİKKATE ALACAĞIM BU ARADA SİZİN TOPLAMA TAVSİYELERİNİZ DE BENİM İÇİN DEĞERLİDİR BÜTÇEM MAKSİMUM 35-37

İŞLEMCİ
ANAKART
EKRAN KARTI
SSD
RAM
PSU
KASA
SIVI SOĞUTMA

UP

Son düzenleme:

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
KENDİME MASA ÜSTÜ TOPLAMAK İSTİYORUM AÇIKCASI PEK BİR BİLGİM YOK LAKİN ÇOĞU HAZIR SİSTEM'DE BAKTIGIMDA İLLAKİ BİR PARÇADAN KISIYORLAR F/P OLMASI İÇİN. BU YÜZDEN KENDİME ŞÖYLE Bİ LİSTE HAZIRLADIM AMA BURADA BENDEN KAT KAT BİLGİ SAHİBİ ABİM,KARDEŞİM VAR, ŞUNU ŞÖYLE YAP BUNU BUNUNLA DEĞİŞTİR DAHA İYİ OLUR DİYEN HERKESİN ÖNERİSİNİ DİKKATE ALACAĞIM BU ARADA SİZİN TOPLAMA TAVSİYELERİNİZ DE BENİM İÇİN DEĞERLİDİR BÜTÇEM MAKSİMUM 35-37

İŞLEMCİ
ANAKART
EKRAN KARTI
SSD
RAM
PSU
KASA
SIVI SOĞUTMA

UP
Psu 850w gold yap
Sıvı soğutucu 240mm olanı al 552 tl lik anakart yuksetlemeye gerek yok ram i x2 al
Ssd kafana göre arttır

KS

ilker.technohifi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Psu 850w gold yap
Sıvı soğutucu 240mm olanı al 552 tl lik anakart yuksetlemeye gerek yok ram i x2 al
Ssd kafana göre arttır
HOCAM DAHA ÖNCE HİÇ AMD KULLANMADIM BU YÜZDEN İNTEL TERCİHİM DAHA FARKLI Bİ ÖNERİN OLABİLİR Mİ ACABA ?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,463

İŞLEMCİ
ANAKART
EKRAN KARTI
SSD
RAM
PSU
KASA
SIVI SOĞUTMA

UP
Sıvı soğutma 360mm olursa iyi olur

İstersen DDR5 4070 ti Toplanabilir.

KS

ilker.technohifi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Sıvı soğutma 360mm olursa iyi olur

İstersen DDR5 4070 ti Toplanabilir.
Sıvı soğutmayı 360mm olarak değiştireceğim. Bu arada attıgınız konuyu'da inceledim 3060ti seçmemdeki sebeplerden biri de 256 bit olması. ve taner hoca ddr5 için biraz erken oldugundan bahsetmişti o yüzden biraz ddr5'den uzak durmalıyım gibi hissediyorum kendimi

Olur ama fiyatı artar amd işlemci olarak iyidir sorunu yok ekran kartları gibi hataları yok
Doğrudur ama dediğim gibi yani intel'de az çok hangi serinin ne oldugunu biliyorum ama amd bilgim sıfır o yüzden tercihim intel en azından kafamda soru işareti olmaz diye düşünüyorum. Peki benim topladıgım parçalar'da gözünüze takılan + veya - bir parça varmı bunun hakkında öneri yapabileceğiniz

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Sıvı soğutmayı 360mm olarak değiştireceğim. Bu arada attıgınız konuyu'da inceledim 3060ti seçmemdeki sebeplerden biri de 256 bit olması. ve taner hoca ddr5 için biraz erken oldugundan bahsetmişti o yüzden biraz ddr5'den uzak durmalıyım gibi hissediyorum kendimi
Ddr 5 e geçicek bütçeniz varsa çok saçma olur geçmemek ileriye dönük güzel bir yatırım olur

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Bunu al istersen ileriye dönük taş gibi sistem olur ama şu özelleştirmeleri de ekle

√ Sıvı soğutma tuf 240 ( geri ödeme ile 600tl geliyor)
√ Anakart Asus tuf b650plus Gaming ( geri ödeme ile 285tl geliyor geri)
√ Ram 2x8 6000mhz Kingston
√ SSD Kingston 1tb
√ Asus tuf 850w Gold PSU ( 800tl geri ödeme var )

ASUS tuf 301 den de ( 240tl geri ödeme var )

Bu şekilde sistem 34552 TL ye geliyor Asus geri ödeme ile 1925 TL iade oluyor 32627tl tutuyor sistem

İstersen 37 bine filan 4070ti li bir sistem de oluşturabilirim

Son düzenleme:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,463

Doğrudur ama dediğim gibi yani intel'de az çok hangi serinin ne oldugunu biliyorum ama amd bilgim sıfır o yüzden tercihim intel en azından kafamda soru işareti olmaz diye düşünüyorum. Peki benim topladıgım parçalar'da gözünüze takılan + veya - bir parça varmı bunun hakkında öneri yapabileceğiniz
Bence DDR5 e geçebiliyorsan geç

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri