Bi̇os Güncelleme

-AlparslaN-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Konuyu doğru yere açtım mı bilmiyorum ama sizlere bir sorum var.

Ben biraz sonra BİOS sürüm güncellemesi yapacağım güncelleme yaptıktan sonra tüm BİOS ayarları gidecek mi ? Yani TPM 2.0 ve RAM MHz ayarları vesaire hepsi fabrika ayarlarına mı dönecek ? Birde Re-Size Bar diye bir şey varmış sistemimi aşağıya yazacağım bu Re-Size Bar özelliğini sistemim destekliyor mu veya açmam gerekir mi belirtir misiniz ?

İ5 11400F - RX6600 - MSI B560 TOMAHAWK Wİ-Fİ

@Çağdaş Işık @Syqex

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Konuyu doğru yere açtım mı bilmiyorum ama sizlere bir sorum var.

Ben biraz sonra BİOS sürüm güncellemesi yapacağım güncelleme yaptıktan sonra tüm BİOS ayarları gidecek mi ? Yani TPM 2.0 ve RAM MHz ayarları vesaire hepsi fabrika ayarlarına mı dönecek ? Birde Re-Size Bar diye bir şey varmış sistemimi aşağıya yazacağım bu Re-Size Bar özelliğini sistemim destekliyor mu veya açmam gerekir mi belirtir misiniz ?

İ5 11400F - RX6600 - MSI B560 TOMAHAWK Wİ-Fİ
Evet sıfırlanacak tekrar yapacaksınız basit zaten.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Ayarlar sıfırlanabilir ama basit şeyler tekrar açabilirsiniz. Re-Size Bar destekliyor diye biliyorum ama her anakartta farklı şekilde açılıyor olabilir , araştırmak lazım.

KS

-AlparslaN-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Ayarlar sıfırlanabilir ama basit şeyler tekrar açabilirsiniz. Re-Size Bar destekliyor diye biliyorum ama her anakartta farklı şekilde açılıyor olabilir , araştırmak lazım.
Ben bilgisayar konusundan fazla anlamadığım için sizlere soruyorum acaba benim için bakma şansınız var mı ?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bir eski seri anakart ama Bios menüsünün benzer olduğunu düşünüyorum. Bakarak yapabilirsiniz.

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Konu açılmışken, Ryzen 7 3800x güncel bios'unu nereden indirmem daha sağlıklı olur? AMD'nin kendi sitesinde arattığımda driver olarak StoreMI adlı bir programı kurmamı istiyor. Fakat kurulum bitme aşamasında hata verdiğini söylüyor.

Anakartım MSI B450 Thm max.
Bios işlemciye değil anakarta aittir, anakart üreticisinin sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Bios işlemciye değil anakarta aittir, anakart üreticisinin sitesinden kontrol edebilirsiniz.
https://tr.msi.com/Motherboard/B450-TOMAHAWK-MAX/support
Anakart modeli doğru ise son güncelleme tarihi 2022-08-12

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri