Bilgisayar açık ekran gelmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ömer Lütfi Kayabaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam bilgisayar açık fakat ekran gelmiyor.Denediklerim bütün ram slotlarını tek tek 2 ram ile denedim. Farklı ram ile bütün slotlarda denedim bios pilini çıkarıp denedim tekrar takıp denedim ekran kartı slotunu değiştirip denedim. Laptoba ekranı bağladım ekranda bir problem yok çalışıyor. ne olabilir sizce

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekranda BIOS vs. logo çıkıyor mu yoksa hiç görüntü yok mu? Eğer BIOS vs. girilebiliyorsa yani ana görüntü geliyor sonrası yoksa Windows kaynaklıdır sorun eğer hiç görüntü yoksa No Signal yada kablo hatası vs. söylüyorsa birkaç şey olabilir sorun. İlk kontrol edecekleriniz kablo ve GPU 'nuz ki eğer sistem yeni ise pek arızalı olacaklarını sanmam ama yeni sistem değilse bir deneyin. Ayrıca eğer CPU soğutucunuzu fazla sıktıysanız biraz gevşetin soğutucunun oluşturduğu aşırı baskı görüntü gelmesini vs. engeller genel olarak çok karşılaşılan bir sorundur. Soğutucunun montajını vidalar sınıra gelince bırakın sıkmayın aşırı. Eğer CPU pinlerine zarar verdiyseniz buda sorun olabilir pinlerde bir yamukluk vs. var mı bakın. RAM slotlarını teker teker deneyin ama tek tek deneyin. Siz yaptım demişsiniz ama ben yinede söyleyeyim. BIOS sorununuz olabilir işlemci tanımlamada sorun oluyor olabilir. Eğer anakartınızda CPU 'suz BIOS update özelliği varsa bu özellik ile BIOS 'u güncelleyip deneyin yoksa bu özellik farklı bir CPU ile denemeniz gerekir ki şuan kullandığınızdan eski bir CPU olmalı ama çevrenizde bulmak biraz zor bir süreç olacaktır.

KS

Ömer Lütfi Kayabaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
amd ryzen 5 2600x var b450 gaming plus var sadece işlemci frekansını 4100 yaptık ve ondan sonra açıldıktan sonra mavi ekran vermeye başladı sonrası hiç ekran gelmedi hiç açılmıyor

biosu sıfırlarsam düzelir mi ve nasıl sıfırlayabilirim clr_cmos nerdedir

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
OC sebebinden dolayı bu sorunu yaşamışsınız bunu belirtseydiniz ona göre öneride bulunurdum başta. Anakart üzerinde BIOS pili vardır bozuk para büyüklüğünde bir pildir bu. Sistem kapalıyken bu pili sökün ve 30-40 sn kadar bekleyin. Sonra pili tekrar takın sorun çözülecektir.

KS

Ömer Lütfi Kayabaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hiçbir şey düzelmedi hala aynı ramlar çalışıyor

özür dilerim sorun çözüldü çok teşekkür ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri