Yardım Bilgisayar Açılırken Klavye Işıklarının Anlık Kapanıp Açılması Sonucunda Klavye Işığı Düzgün Çalışmıyor

cartex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, Bilgisayarımı açarken bir durumla karşılaşıyorum. Güç düğmesine bastığımda klavyemin ışıkları normal bir şekilde yanıyor. Ancak tam anakart logosu (MSI logosu) göründüğü sırada, klavyemin ışıkları anlık olarak kapanıp yeniden açılıyor veya renk değiştiriyor.

Sanki o an USB gücü kesilip yeniden geliyormuş gibi bir etki oluyor. Windows açıldıktan sonra ise her şey normale dönüyor ve klavye yazılımı (KB884L Gaming Keyboard Driver) devreye girerek kendi ayarldığım renklere geçiyor.

Bu durum normal bir davranış mıdır, yoksa bir soruna mı işaret ediyor? Ya da bu normal ise nasıl düzelte bilirim

Anakartım: MSİ PRO 620M-E Klavyem: Havit KB884L

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Merhaba,
(MSI logosu) göründüğü sırada, klavyemin ışıkları anlık olarak kapanıp yeniden açılıyor veya renk değiştiriyor.
Bu sırada klavye yazılımı otomatik olarak başlıyor (Windows açılır açılmaz) Anlık ışık kapanması bu yüzden sanıyorum anlık saniselik. Bende de farklı bir model klavyede bu şekilde oluyordu. Sorun olduğunu sanmıyorum.

Şunu bir deneyin . Klavye USB girişini kasanın arkasında farklı bir USB girişine takın

klavye yazılımı (KB884L Gaming Keyboard Driver)
Bu yazılım nasıl birşey? Sadece driver güncelleme de mi işe yarıyor. Yoksa hem driver güncellemesi hemde RGB renkleri ayarlama, tuşlara ayrı renk atama, parlaklık vb türü geniş kapsamlı ayayarlamalar yapılabiyor mu?

klavye yazılımı ile tuşlara farklı renk atadığımda sonradan bunları değiştirip normal haline getirememiştim. Fabrika ayarları için bu yazılımı kaldırıp tekrar kurmuştum.
Sizde ilk paragrafta belirttiğim gibi bir sorun olduğunu sanmıyorum. Eğer yazılım üzerinden renkeri resetleme vb. gibi bir sorun çıkarsa bunu denersiniz.

Yalnız sadece yazılım kaldırıp tekrar kurma.
Driverı kesinlikle kaldırmayın

KS

cartex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle teşekkür ederim yardımın için, Driver dediğim yazılımı aslında sadece klavyenin ışığını, makrosunu vb yapılandırma yaptığı bir uygulama yani aslında driverı değil o uygulama olmadan da çalışıyor ve klavyenin kendi üstünden de ışıklandırmayı yapılandıra biliyorum ama problem şu ben beyaz olarak ayarladığımda klavyenin ışıklarını msi logosuna kadar düzgün bir şekilde yanıyor fakat msi logosunda enerj kesilip geldiği için (Açılışta Donanım Sınama ve bunun normal bir şey olduğunu biliyorum) beyaz ışık sadece klavyenin alt takım tuşlarında oluyor ama üst takım tuşlar maviye dönüyor ya da ilk başta kırmızı ayarladıysam bu sefer de msi logosundan sonra alt takım tuşlar kırmızı yanıyor fakat üst takım tuşlar bu sefer hiç yanmıyor. Bu sorunu sadece ya klavyenin üstünden bi kere renk değiştirince düzeliyor ya da startup a eklediğim klavyenin uygulaması masaüstü açıldığı gibi klavyeyi renk ayarı yaptığı için düzeliyor

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Bildiğimiz klavyeye özgü her türlü ayarlamaların yapıldığı yazılım yani... Anladım.

Bende Glorius GMMK2 var. Bununda kendine özgü sizin bahsettiğiniz benzer yazılımı var. Ancak bunda karşılaştığım benzer durumlara göre yazabiliyorum.

(Windows açılır açılmaz) Anlık ışık kapanması bu yüzden sanıyorum anlık saniselik
Bu bende de oluyor. Sorun olmadığını düşünüyorum. Çünkü klavye yazılımına geçiyor. Yazılımdaki ayarları uygulaması için anlık bir değişim.

-----

fakat msi logosunda enerj kesilip geldiği için (Açılışta Donanım Sınama ve bunun normal bir şey olduğunu biliyorum) beyaz ışık sadece klavyenin alt takım tuşlarında oluyor ama üst takım tuşlar maviye dönüyor ya da ilk başta kırmızı ayarladıysam bu sefer de msi logosundan sonra alt takım tuşlar kırmızı yanıyor fakat üst takım tuşlar bu sefer hiç yanmıyor. Bu sorunu sadece ya klavyenin üstünden bi kere renk değiştirince düzeliyor ya da startup a eklediğim klavyenin uygulaması masaüstü açıldığı gibi klavyeyi renk ayarı yaptığı için düzeliyor

Bu ikinci bölüm. Klavyeyi ilk aldığınızda yazılımı kurmadan, İlk çalıştırmada durum nasıldı hatırlayabilir musunuz.?

Ben yazılımla ilgili olduğunu düşünüyorum. Eğer Havit firması ilk açılış fabrikasyon olarak bu şekilde ayarlamadıysa.
Siz bunu yazılımı kurmadan deneme imkanı oldu mu bu şekilde karşılaştırma yapılabilir ancak. Ciddi bir sıkıntı değil, fakat her açılışta tekrar renk ayarı yapma bezginliği getiriyor. var. Uykuya alıp tekrar açınca durum nasıl?

Bu yazılımı kaldırıp bir süre deneyebilirsiniz. Sonra tekrar kurarsınız. Bu şekilde de bir deneme yapılabilinir.
Yazılımda login-giriş özelliği ve ayar ve renk düzenini kaydeden bulut depolama özelliği de varsa çıkış yapın.

En son çara olarak durum çok sıkıntı çıkarıyor derseniz. Resmi sayfasında kullanma kılavuzunda klavyenin resetleme tuşları belirtilmiş olması lazım. Buradan resetleyerek ilerlenebilinir.

KS

cartex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu ikinci bölüm. Klavyeyi ilk aldığınızda yazılımı kurmadan, İlk çalıştırmada durum nasıldı hatırlayabilir musunuz.?
Hatırlamıyorum fakat şuan eski windows 10 kullanan laptopda denedim fakat aynı sonucu alıyorum
Farklı usb portuna taktım, farklı bir kabloyla denedim, şimdi uykuya alıp denedim ve uykudan çıkınca düzgün çalışıyor
Uygulamasını sildim ve belgeler de ki dosyaları da temizledim ama yine de olmuyor. Klavyeyi fabrika ayarlarına döndürmek için fn+esc kombinasyonu olarak gösteriyor kullanım kılavızunda fakat tamamen hard reset atmıyor çünkü ilk gün ki eklediğim gif hala hafızasında, sadece ışık modlarını resetliyor anladığım kadarıyla hard reset atamıyorum

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
''şuan eski windows 10 kullanan laptopda denedim fakat aynı sonucu alıyorum''
Burada işin rengi az çok belli oluyor. Farklı cihazda yazılımı kurmadan deneme. Buradaki davranışları yazılım müdahil olmadığından ilk geldiği günkü gibi olacaktır.
Bir ihtimal zayıf ta olsa yazılımı laptopta kurup bir de bu şekilde bakmak.

Klavyeyi fabrika ayarlarına döndürmek için fn+esc kombinasyonu olarak gösteriyor
Bu tuşlara bastığınızda restlendi şeklinde belirten uyarı yazısı gelmesi lazım. Zaten bunu anlarsaınız resetlendiğini. Benim bildiğim klavyelerde hard rest durumu yok. Sadece reset bu da renk ayarlamalarını, tuş atamalarını diğer ayarları fabrika ayarlarına döndürür sadece.

Eğer yazılımda login ile bulut depolaması ve burada da kaydedilmiş profiller varsa zaten yazılımı kaldırdığınızda log out olur.

Yani aklıma gelenler bunlar oluyor.
Havit resmi sitesi Türkçe buradan iletişime, desteğe yazmak isterseniz yardımcı olabilirler mi bilemiyorum..

Şu olması lazım sizin model:

KS

cartex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yardımın için teşekkür ederim sanırım benden başka bu sorunu yaşayan da yok bunun için mail ve whatsapp dan yazdım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri