Bilgisayar Açılırken Restart

Walqerr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar. Bir süre önce yaklaşık 500 tl ye eski bir sistem topladım bazıları ikinci el bazıları sıfır olmak üzere. Bilgisayar açılırken bazen 3 bazen 1 kere kendine 2 saniyelik filan restart atıyordu. Bu normal birşeydi sanırım ? bugün bilgisayarı açmaya çalıştığımda tam bip sesi gelicekken bilgisayar kendini restart atıp durdu bunu sürekli tekrarladı. En sonunda açma kapama tuşuna basarak bilgisayarı kapattım tekrar açtığımda gene tam bip sesi gelicekken kendine 3 kere restart attı ve en sonunda açıldı. Bir sıkıntı varmı acaba varsa nerde olabilir sistem özelliklerini veriyorum.

MSİ G41 P33 combo anakart
Palit GTX 460 1GB 
crucial 4+4 DDR3 8 gb ram
Core 2 Quad Q8400 işlemci
Aerocool VX-500 500w Power Supply

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
bunun bir çok nedeni var
1. ramlerin yerini değiştirip deneyin
2.anakartla alakalı sıkıntı olabilir
3.buna psu da neden olabilir
4.işlemci ısısı

KS

Walqerr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
bunun bir çok nedeni var
1. ramlerin yerini değiştirip deneyin
2.anakartla alakalı sıkıntı olabilir
3.buna psu da neden olabilir
4.işlemci ısısı

İşlemci ısısını eleyelim daha ilk açılmada restart yapıyor o kadar çabuk ısınmaz herhalde. yani kesinlikle sistemde bir sorun varmı power supply kendini kormak için yapıyor olabilirmi mesela ? diğer üçüne ileriki zamanlarda deneyerek göreceğiz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bütün parçaları ayrı bir sistemde teker teker denemende fayda var kısa devreye bağlı bir sorun ise hangi parçada olduğunu bulman pek mümkün değil ama bana HDD ile ilgili bir sorun gibi geldi ama önce BIOS ayarlarını sıfırla en kolay yolu BIOS pilini çıkarıp öyle çalıştırmaktir. Sorun aynı ise dediğim gibi parçaları ayrı bir sistemde teker teker denemen gerek önce HDD ile başla. Çözüm e ulaşmak için bunları denemen gerek.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Denemeden önce pek anlamlı degil ama bios pilini çıkartıp 15 dk bekleyin o arada 2 dk da bir power tuşuna 2 kere basin

Pc ye elektrik bağlı olmasın priz v.b

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri