Bilgisayar aniden sebepsiz yere kapanıyor nolur yardım edin deliriceğim.

zekeriya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarım pubg felan oynarken ısınmıyor bir şey olmuyor ama öyle oyun oynarken bi anda kapanıyor sebepsiz yere. Abinin birisine sordum dedi hwmonitor var ondan ısılara felan bak dedi baktım kapandığı anda işlemci 50 derece ekran kartı 60 derece idi bunların hepsi yeni ramleri aldıktan sonra kapanmaya başladı ramleri anakart destekliyor diye aldım ama ne bileyim onları aldıktan sonra sacma sapan kapanmaya başladı. Bir süre ledler yanmaya devam ediyor fişi çektikten sonra ondan söndükten sonra fişi tekrar takıp çalıştırıyorum anca böyle çalışıyor. Bilgisayar bileşenleri şunlar:

Ekran kartı: Msi Geforce Gtx 1070 ti 
İşlemci:      Ryzen 5 2600
Ramler:      HyperX 3200 mhz 2x8(16) gb hx432c16pb3k2/16
Anakart:     Asus rog strix b350-f gaming 
PSU     :     Markasını bilmediğim 600w bir şey 
Dış kasa:    Msi Mag Pylon 3x tempered glass kasa

Başkada bir şey yok işlemcinin fanla arasındaki termal macun biraz kötüydü ama işlemci sırasıyla su dereceleri göstertiyordu programda
50 derece (107 F) - 48 derece (107 F) - 60 derece (127 F)

Acil yardımınız lazım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistem ani kapanması genelde PSU odaklı olur markasını vs. bilmediğim bir şey yazmışsınız iyi ürün değilse sorun o olabilir ki büyük bir ihtimal bu. Ancak yeni RAM 'lerden sonra oldu dediğiniz için durum biraz değişyor. Şöyle yapın öncelikle anakartınızda 4 RAM slotu var doğru slotlara taktığınızdan emin olun RAM 'leri ki anakartınızın 2 RAM için önerdiği slotlar DIMM_A2 ve DIMM_B2 yani işlemci yanından başlayarak bir slot boş bir slot dulu şeklinde olacak. Böyle değilse bunu böyle yapıp deneyin. Daha sonra önce BIOS 'u sıfırlayın ve anakart 2666Mhz hıza kadar destek verdiği için RAM XMP ayarını işe yaramayacaktır bu yüzden XMP açmayın. Anakart BIOS güncellemenizi kontrol edin güncel değilse güncelleyin. Son sürüm BIOS dosyanız https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/..._GAMING/ROG-STRIX-B350-F-GAMING-ASUS-5220.zip burada Sürüm 5220 ve tarih 2019/09/24 olarak verilmiş.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri