Bilgisayar Bir Anda Kapanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ᗰᗩᒪIᗷᑌ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhabalar, iyi forumlar.. 

Bilgisayarlarım bir anda herhangi bir hata vermeden kapanıyor. tekrardan açmak için kasanın başlatma butonuna bastığımda bilgisayar açılmıyor.. tamamen powersupply elektrik tuşunu açıp kapattığımda açılıyor.. bazı zamanlar da bilgisayar gene aynı şekilde kapanıyor ve bu sefer powersupply ile de açılmıyor fişimi tamamen kapatıp yeniden açtığımda ancak acılıyor son zamanlarda cok tekrarlamaya başladı internette biraz araştırma yaptım fakat konular hep aynı 

Isı diyen olmuş.
anakart ve işlemci diyen olmuş - işlemci macunu vs. 
toz diyen olmuş 
powersupply değiş diyen olmuş kafam çok karıştı hangi birini yapacağımı bilemedim sizlere sorayım dedim. 

Bilgisayarımın Donanım Özellikleri:
Motherboard: ASUS EX-A320M Gaming
Processor: AMD RYZEN 5 2600X 3.60GHz 19MB
Grapic Card: MSI RTX 2060 Gaming Z
Ram: Adata XPG GAMMIX D10 (8x2) 16 GB 3000 MHz DDR4
SSD: Pioneer 480GB SSD (500MB-400MB/s)
HDD: Seagate BarraCuda 2TB 7200RPM 256MB
Computer Case:RAMPAGE X-TITAN RC99 600W 80+ Bronze Tempered Glass RGB Mid Tower Case

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler fikirlerinizi ve yardımınızı bekliyorum 

Dipnot: Kasa Mediamarkt'da toplandı. Windows10 Pro kurulu cracklendim KMSpico ile. uzun zamandır nadir yapıyordu elektrikle alakalı birşey sandım fakat değilmiş. başka priz ile denedim test ettim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorununuz güç kaynağı odaklı görünüyor. Direkt kapanmalar 99% genelde PSU odaklı sorunları belirtir. Size tavsiyem zaten PSU iyi değil marka model olarak başka bir PSU ile deneyin sistemi.

KS

ᗰᗩᒪIᗷᑌ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sorununuz güç kaynağı odaklı görünüyor. Direkt kapanmalar 99% genelde PSU odaklı sorunları belirtir. Size tavsiyem zaten PSU iyi değil marka model olarak başka bir PSU ile deneyin sistemi.

tamam teşekkürler yarın MediaMarkt'a gidip soracağım. birde kasayı tamamen kapalı bi halde iken açma tuşu yani psu tuşuna bastığımda ufak bi çıt sesi sonrasında ufak çaplı bir kıvılcım cıkıyor. oda mı psudan

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Büyük ihtimalle evet. PSU biriminde olan kapasitör ve akım devreleri sistemindeki tüm bileşenler içinde en büyükleridir. Sorun büyük ihtimalle PSU çıkacak.

KS

ᗰᗩᒪIᗷᑌ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Büyük ihtimalle evet. PSU biriminde olan kapasitör ve akım devreleri sistemindeki tüm bileşenler içinde en büyükleridir. Sorun büyük ihtimalle PSU çıkacak.

teşekkürler. iyi akşamlar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri