Bilgisayar da tık yok

Hüs41

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anakart: Msı B550m a pro am4 matx

ram: Corsair 8GB Vengeance Lpx 3200mhz CL16 DDR4 Ram

PSU: SHARKOON SHP650 V2 650W 80+ Güç Kaynağı SHP650V2

Ekran kartı: MSI rx6500 xt

İşlemci: ryzen 5 3600

Cpu fan: Snowman T5

SSD:
Gigabyte 120GB Sata 3.0 500-380MB/S 2.5'' Flash SSD

Parçaları doğru taktım ama 2 gündür Power tuşuna bastığımda tık yok psu fanı 3 cm falan dönüp duruyor cpu led ışıkları yarım saniye yanıp sönüyor kısadevre ile açmayı ve farklı prizlerde denedim yine aynı şey forumlarda da hic böyle bir sorun yaşayan birini bulamadım

şimdiden teşekkürler

Deniz Koloğlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
kablolamada sıkıntı olabilir tam oturmamış olabilir rami tak çıkar ama bence sorun kablolarda

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
2 konu açtınız birisi kıvılcım birisi tık yok :) muhtemelen bir yerde yanlış takarak kısa devre yaptırdınız. bir parça zarar gördü sanırım

Deniz Koloğlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
2 konu açtınız birisi kıvılcım birisi tık yok :) muhtemelen bir yerde yanlış takarak kısa devre yaptırdınız. bir parça zarar gördü sanırım
hocama katılıyorum anakart kısa devreden dolayı yanmış veya bozulmuş olabilir yüksek ihtimal anakart gitti yani aklıma gelen ilk parça o başka bir şey de gitmiş olabilir

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
PSU ve anakart garantiye gönderilebilir. Çevrenizde deneyebileceginiz bir yer varsa psuyu degistirip kontrol edin. Elektriksel bir problemden dolayı sistem arıza vermiş.

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Öncelikle bütün sistemi sökerek uzay montaj haline getirip o şekide deneyin , eğer çalışırsa kasanızdan kaynaklanan kısa devre problemide yaşamış olabilirsiniz ,zamanında yaşamıştım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri