Bilgisayar Dondu Reset Attım Açılmadı

IBlueyhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocalar selamlar herkese. Geçen günlerde termal macunu yeniledim ilk kez. Biraz ince oldu tam kapatamadim. Ilk gün sorun yoktu daha sonra oyunda takılmalar oldu. Dün ve bugün oyunlarda direk donuyor bilgisayar video izlerken de öyleydi. Bugün 2 3 defa oldu ve şimdi açılmıyor. Içini kontrol ettim temizledim termal macunu silip daha düzgün bir şekilde sürdüm. Ama suan güç tuşuna bastığımda ses geliyor ama geri kapaniyor kendi kendine başlatıp kapanıyor ama ekranda herhangi bir görüntü yok. Ne yapmam lazim farkli eski bir kasam daha var power supplyde sorun varsa değiştirsem sorun çözülür mü?
Güç tükeniyor gibi oluyor durmadan başlatıyor kendini. Ama ekran falan yok 1 saniye sonra geri duruyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İlk sistemi çalıştırdığınızda ilk macun yenilemesinde yani ısı kaynaklı sistem işlemciyi korumaya almak için kapatıyordur ki böyle uzun zaman ki 2 gün uzun bir zaman kullandıysanız işlemci arızalanmış olabilir ama öncesinde emin olmak için birkaç şey önereceğim deneyin bakalım işe yarayacak mı.

• CPU soğutucusuna fazla baskı olmasın ne gevşek olacak ne aşırı sıkı. Macun bol sürülmeyecek ince ve öz. Böyle değilse kontrol edin.
  • RAM 'leri ve anakartın üzerindeki BIOS pilini sökün ve 30sn. kadar bekleyip geri takın hepsini. Böyle deneyin. 
  • BİLGİSAYARDAKİ STATİK ELEKTRİK NASIL BOŞALTILIR - Buradaki işlemi uygulayıp deneyin.

KS

IBlueyhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İlk sistemi çalıştırdığınızda ilk macun yenilemesinde yani ısı kaynaklı sistem işlemciyi korumaya almak için kapatıyordur ki böyle uzun zaman ki 2 gün uzun bir zaman kullandıysanız işlemci arızalanmış olabilir ama öncesinde emin olmak için birkaç şey önereceğim deneyin bakalım işe yarayacak mı.

• CPU soğutucusuna fazla baskı olmasın ne gevşek olacak ne aşırı sıkı. Macun bol sürülmeyecek ince ve öz. Böyle değilse kontrol edin.
  • RAM 'leri ve anakartın üzerindeki BIOS pilini sökün ve 30sn. kadar bekleyip geri takın hepsini. Böyle deneyin. 
  • BİLGİSAYARDAKİ STATİK ELEKTRİK NASIL BOŞALTILIR - Buradaki işlemi uygulayıp deneyin.

Hocam ilk yeniledikten sonra, bugün işte baktığımda nerdeyse butun macun silinip gitmisti. Zaten durmadan donma yaşıyordum. Rami bios pilini çıkarıp taktim az önce fişi de çekip bekledim hiç bir değişiklik olmadı. Donmalar artmıştı bugün. Ust üste reset atmak zorunda kaldım. Hocam en sonki maddeyi sanırım beceremeyeceğim çok bir bilgim yok o konularda

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sonuncuyu denemeniz iyi olabilir.

Ayrıca daha yeni sürdüğünüz macun kaybolduysa ya macun dandiktir yada sürme biçiminiz doğru değil.

KS

IBlueyhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam 3 4 gün önce sürmüştüm aşırı az sürmüştüm hiç içim rahat etmemişti zaten ama bilgisayar daha cok rahatlamıştı. Acaba bilgisayarcı ile görüşsem fazla bir masrafi çıkar mı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bir masrafı çıkmaz sadece iyi bir macun sürülmesi gerekiyor doğru şekilde ısı bazlı sorun yaşıyorsunuz gibi duruyor o çözülecek bu işlemi yaptığınızda benim fikrime göre.

KS

IBlueyhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam doğru bir şekilde sürdüm videolar izleyip. Ondan sonra açılmadı. Sorun orda mıdır?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri