Bilgisayar Geç Açılması

Bilgisayar Geç Açılıyor

• Bilgisayarı Temizle

Kullanılan: 0 0.0%
  • Bilgisayarcıya Gitsin

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    0
  • Anket kapatılmış .

Yiğit Yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar yeni bilgisayar aldım hazır 1 seneye yaklaşıyor yeni sayılmaz ama olsun bilgisayarımın özellikleri şunlar;

Ekran Kartı: MSI ARMOR RX 570 4 GB
İşlemci: AMD RYZEN5 2600X 3.40 GHz 12 CPUs
Ram: Corsair 8 GB DDR4 3000 MHz
Anakart: Asus Prime B450M-K
Böyle bir bilgisayarım var ama geç açılıyor 2 dk fln buluyor eskiden direkman açılıyordu bilgisayarı açıyorum ekran geliyor gidiyor geliyor tekrardan asus yazısı fln siyah ekran oluyor birkaç dk bekletiyor sonra windows açılıyor evde ara sıra şartel atıyordu elektrikler gidiyordu aniden sonra şarteli kaldırınca geliyordu bazen hemen tekrar atıyordu ondan ben olduğunu düşünüyorum bir yardım ederseniz sevinirim

KS

Yiğit Yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet hep güncel tutmaya çalışıyorum

Birkaç günden beri gelmedi ama güncelleme

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Son zamanlarda aynı sorun bende de var. Normalde 3-4 saniyede açılan bilgisayarım yaklaşık 30 saniyede açılıyor. Bende bu sorun son Windows güncellemesi sonra olmaya başladı. Yaklaşık 1 hafta oluyor güncellemeyi indireli. Eğer güncel sürüm kullanmak istiyorsunuz yeni güncellemeyi beklemenizi öneririm

KS

Yiğit Yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım çok teşekkür ederim yeni güncelleme geldiğinde ve sorun hala geçmiyorsa ne yapabilirim

KS

Yiğit Yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar sorunum devam ediyor şimdi de pc açılırken monitör gelip gidiyor en sonda siyah ekranda kalıyor windows açmıyor restart yapıyorum pc öyle açılıyor windows öyle açılıyor yardım ederseniz sevinirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows içerisinden sistem geri yükleme yapıp sorunun olmadığı bir döneme geri dönün ve bu işlemden sonra size aşağıda verdiklerimi uygulayın.

Başlata msconfig yazıp aracı çalıştırın ve Önyükleme sekmesine gelin. Buradan SSD kullanıyorsanız Zaman aşımı seçeneğindeki rakamı 3 yapın ve GUI önyüklemesi yok işaretleyin. Daha sonra Gelişmiş seçeneklerden İşlemci sayısı rakamını en yüksek seçin ve Tamam deyin. Daha sonra Hizmetler sekmesine gelin ve Tüm Microsoft hizmetlerini gizle deyip listedeki hizmetlerden sadece Antivirüs, Ses, Ekran Kartı ve işlemci anakart ile ilgili şeyler ve varsa klavye ve mouse yazılımlarına ait hizmetler işaretli olsun gerisinin işaretini kaldırın ve Uygula/Tamam deyin ve yeniden başlat seçeneği çıkarsa daha sonra deyin. Sonrasında ise Görev Yöneticisini açıp Başlangıç bölümünden gereksiz uygulamaların başlangıçlarını Devre dışı yapın ve hepsi şimdilik bu kadar. Sistemi yeniden başlatın. Bir değişiklik olmalı eğer yoksa söyleyin 2 ayar daha var birisi Windows üzerinden diğeri BIOS üzerinden ki bunları eğer değişiklik olmaz ise öneririm.

KS

Yiğit Yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Msconfig den işlemcim 12 en yükseğe aldım ssd kullanıyordum 30 saniyeydi 3 saniyeye aldım gui önkullanımına da tik attım ve uygula yaptım tamam dedim geri kalan herşeyi yapmıştım PC yeniden başlattı ve mavi ekran verdi teşekkür ederim sistem kendini onarmaya çalışıyor dedi onaramadı yarın bilgisayarcıya gideceğim 2.6.2020 tarihine sistem geriyüklemesi yaptım gene hata verdi olmuyor pc açılmıyor yarın bilgisayarcıya gideceğim belkide çözümü format olur

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu söylediğim ayarlar standart ayarlardır size özel bir ayar vermedim ben dahil pek çok insan bu şekilde kullanıyor zaten sizde hata vermesi benden değil sizin sisteminize özel bir durum. Elinizde format USB si varsa onun ile format başlatıp ilk ekranda Windows Onar derseniz USB içindeki Windows dosyaları ile sistem onarılır bir sorun kalmaz. Burada çözüm önerileri sunarken hatalı bir öneri yapmıyoruz genel geçer kuralları uyguluyoruz. Yani yaptım sistem hata verdi teşekkürler gibi bir cümle doğru değil.

Sistem hizmetlerinden önemli bir hizmeti kapamış olabilirsiniz büyük ihtimalle sorun bundan kaynaklıdır. Size özellikle Microsoft hizmetlerini gizle kutusunu işaretleyin ve sisteme özel hizmetlere dokunmayın dedim sorun %99 budur. Sistem geri yüklemenin ve Windows onarımının işe yaramaması ise Windows 'unuzun yedek dosyaları kullanılamaz durumdadır ki bunun yaptığınız ayarlar ile alakası yok öncesinde olan bir durumdan kaynaklıdır. Ayrıca format atmanıza gerek yok Windows Kurtarma ekranından Windows sıfırla seçeneğini kullanabilirsiniz bu Windows 'a format atar gibi işlem uygular ama USB vs. gerek kalmaz. Dosyaları sakla derseniz dosylalarınız silinmeden sanki format atmış gibi olursunuz. Dosyalarıda sil derseniz direkt format atymış gibi olurusunuz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri